2011. április 14.

A japán kormány a főváros áthelyezését fontolgatja Tokióból???

Frissítve

Szinte tegnapi hír volt, hogy a fukusimai atomkatasztrófa megkapja a 7-es, csernobili szintű, tehát eddig legmagasabb súlyossági fokozatot.
Azonban, ha a bolgár Novinite.com hírügynökség által az orosz Itar-Tassz hírügynökség hírére hivatkozva közölt információ hiteles, akkor igazából nem sokáig lesz 7-es, hanem máris lehet bővíteni a skálát egy 8-assal:

Japán a katasztrófa miatt aggódva fontolgatja a főváros áthelyezését

Április 14, kedd
Miközben újabb nagyerejű földrengések rázzák meg Japánt és a sugárzás szintje növekszik Tokió környékén, az ázsiai ország döntéshozói megfontolják a főváros áthelyezését egy másik városba.
A legvalószínűbb helyszín egy új főváros számára az Itar-Tassz szerint Oszaka, vagy Nagoja. Mindkét város nemzetközi repülőtér mellett helyezkedik el. A fő feltételek, hogy az új fővárosnak legalább 50 ezer fős lakosságúnak kelle lennie és elegendő kapacitással kell rendelkeznie a parlament, a kormány, a Császár rezidenciája és a külföldi diplomáciai képviseletek elhelyezéséhez.
Szakértők szerint, ha egy 7,2-es erősségű földrengés sújtaná Tokiót, a halálos áldozatok száma 11 000 körül lenne, a sérülteké 210 ezer, az anyagi kár pedig körülbelül egymilliárd dollár.
Enyhén szólva demoaralizáló hír a tokiói agglomeráció kb. 35 millió lakójának, hogy a fejesek elhúznak délre (mint a vadlibák), őket meg sorsukra hagyják. Bármilyen fegyelmezettek is a japánok, ez egy erősen népfelkelés-esélyes helyzet lenne...

Az önmagában egy magától értetődő és minden komoly országban kötelező elem, hogy léteznek forgatókönyvek, tervek a kormányzat folytonosságának fenntartására természeti csapás, terrortámadás, háború, stb. esetére, és ezek a forgatókönyvek természetesen tartalmazzák a kormányszervek földrajzi áthelyezésének lehetőségét is.

A hírt, ha jól látom, egyelőre nem vették át a "komoly" hírügynökségek, a Google a cikk címét mindenhol e bolgár ügynökségre hivatkozó helyeken dobja ki. A dolog lehet tudatos dezinformáció is, de lehet hiteles szivárogtatás is.

A kitelepítési tervet indokolhatják az alábbbi infók, vélemények is:

"A fukusimai reaktorok időpzített bombák, a japán kormány tagadja a tényeket"  Beszélgetés Michio Kaku japán-amerikai atomfizikussal


Korábban elismerték, hogy a 2-es reaktorban ellenőrizetlen láncreakció zajlik időnként.
A Zerohedge blog olyan forrásokra hivatkozik, melyek szerint a 4-es reaktornál, amely le volt állítva a földrengés idején és nincsenek benne a fűtőelemek, a kiégett fűtőelemtározóban indult be a láncreakció!!! Mindez a szabad ég alatt, hisz hűtővizét elvesztette és épülete felrobbant...

A TEPCO megerősíti, hogy a 4-es reaktor használ fűtőelemtározója most egy ellenőrizetlen nyíltszíni maghasadási folyamat

Frissítés:

Érdemes a fenti hírt egybevetni a Europe2020 legutóbbi elemzésének a Japán katasztrófára vonatkozó részével:

Globális rendszerválság: 2011 második fele - az USA kincstárjegy piacának leolvadása várható

A globális infláció tekintetében öt utat ismerhetünk fel, amiken keresztül a japán válság erősíteni fogja a jelen inflációs nyomásokat:
• a polgári nukleáris iparág terjeszkedésének drasztikus befejeződése világszerte rohamosan fokozni fogja a nyomást az olaj, földgáz és szén árára [15].
• A gyárakat és szállítást befolyásoló áramkimaradások [17] miatt sok létfontosságú elektronikai alkatrész hiánya, magasabb árakat jelent az elektornikai termékeknél a számítógépektől a lapos képernyős TV-kig  [16]).
• növekvő nyomás a világ élelmiszer- és energiaáraira, [18] a japán élelelmimport (főleg rizs) növekedése miatt, mivel az atombaleset által érintett terület egyike az ország fő mezőgazdasági régióinak.
• A világgazdaság további hanyatlása  a japán gazdaság majdnem teljes leállása következményei miatt, (Japán az export és a "just in time" szállítások terén is kiemelkedő) [19], ami éppannyira korlátozni fogja  a "deflációs" hatást a globalizált kereskedelemre. [20]
• és végül, a Bank of Japan masszív  likviditásinjekciói miatt zuhanó jen  és a pénz "kölcsönzési költsége" világméretű növekedésének kettős jelensége (magasabb kamatok), Japán hatalmas újjáépítési szükségletei miatt.

Ezek az előrejelzések értelemszerűen nem veszik figyelembe a legrosszabb katasztrófaforgatókönyvet, amely szerint a Tokiói-régiót súlyos sugárszennyeződés érné a fukusimai erőmű  robbanása miatt.[21]. Egy ilyen eset Csernobilhoz hasonlóan egy lezárt zóna létrehozását eredményezné, ami érintené ezt a több, mint harminc millió lakos által lakott régiót, és amely a globális alapvető szükségleti cikkek áramlásának szivében található,  és ami egy történelmileg példátlan humanitárius katasz trófához , továbbá a  globális  áru- és pénzügyi piacok azonnali ellehetetlenüléséhez vezetne.  Egész egyszerűen: nincs "B-terv" a Tokió és környéke által képviselt globális csomópont "hirtelen leállása" esetére.

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csaba (Gedeon)

Mikor adunk néhány százaléknyi valószínűséget annak, hogy a japánt ért katasztrófa mögött némi megtervezettség állhat? (A líbiai eseményekre vonatkozóan is vannak jelek, amik a spontaneitást megkérdőjelezik.)
Statikus


Mi történik Japánban?

http://brookskiado.hu/content/mi-tortenik-japanban

Bobkó Csaba írta...

Líbia, Egyiptom stb esete nem kérdéses, bár az olaj- és emiatt az élelmiszeráremelkedés valóban vezethetett spontánul a tunéziai kezdethez, de a folytatáson látszik, hogy tervezett.
Japán és a földrengés, mint fegyver esetén inkább vagyok szkeptikus, az a világ legföldrengésveszélyesebb térsége, régészek feltárták ott 35 méter magas szökőárhullám nyomait is. Továbbá nem világos, kinek fűződött ehhez érdeke és nehezen hihető, hogy ilyen eszközökkel, amire forrásod céloz, pontosan tudnának célozni.
Fukusima felveti a belátható jövőben a világ összes atomerőművének várható elszállását. Nincs az a háttérhatalom, ami ennek hasznát vehetné. Más kérdés, hogy az egész világbirodalomépítési történelmi folyamat irracionális.

Névtelen írta...

Jó szívvel ajánlom:

http://www.mapv.hu/dr-isaszegi-j%C3%A1nos-iii-magyarorsz%C3%A1gi-kl%C3%ADmacs%C3%BAcs

(Türelem és idő kell hozzá. Talán ad némi támpontot a földrengések mesterséges előidézhetőségére vonatkozóan.)
Statikus

Névtelen írta...

Én nem fogalmaznék olyan finoman, mint a tulaj.
Statikus, kopj már le innen az ilyen holdkórosokkal, mint ez a "Duncan Shelley"!
A másik sem sokkal jobb, a kulcs a szerző és a mögötte lévő kompánia...
Természetesen törekedni kell a világról a lehető legobjektívebb kép kialakítására, de figyelmeztetnélek, hogy ennek során könnyen át lehet esni a ló túlsó oldalára.

Az egész HAARP-téma hit kérdése.
Hihető, hogy próbálkoznának ilyesmivel? Hihető.
Hihető, hogy sikerült a Föld időjárását és geofizikai folyamatait befolyás alá vonni? Nem hihető.
Az pedig, hogy a Japánt ért katasztrófát mesterségesen idézték elő, egyenesen vicc kategória.
Üdv
Batka
u.i.: Akarok röhögni? Keressetek rá, hogy "chemtrail"...! :))

Névtelen írta...

Kedves Batka! Rendben van, lekopok, de nem teljesen szó nélkül:
Az alábbi részlet egy Budapesten megrendezett ún. klímakonferencián elhangzott előadásból mégis elég konkrétan fogalmaz, persze nem vetíti előre a japán földrengést. Mivel bizonyítékkal én sem rendelkezem, a konkrét esetre történő utalást visszavonom, a technika létezését viszont jobb, ha minél többen komolyan vesszük!
Statikus

Részlet Prof. Dr. Isaszegi János nyá. vezérőrnagy előadásából, ami a III. Magyarországi Klímacsúcson hangzott el (2011. január 19.):

A geofizikai hadviselés kihívásai

• Geofizikai hadviselés/háború (a Föld, mint fegyver), Geophysical Warfare, or „Earth as weapon”;
• A Föld geofizikai folyamataiba történő szándékos beavatkást jelenti, háborús vagy általános katonai célokra (de mindig mögötte értendő az adott ország gazdasági-társadalmi érdeke);
• A Geofizikai fegyverkezés tilalmáról szóló 1976. évi Egyezményt, amely csak 20 évre szólt, a így 1996-ban lejárt, több mint 60 állam írta alá;
• 2002, Oroszország, a Duma kezdeményezése: memorandum a geofizikai fegyverek tilalmának ajánlására. Sorozatos nemzetközi kezdeményezések, eredmény nélkül!
• A geofizikai és a klimatikus-tektonikus fegyverek hatásmechanizmusai:

Névtelen írta...

Azért arra kíváncsi volnék, Hetesi Zsolt mit szól ehhez a sok szamársághoz, ami itt olvasható.

Névtelen írta...

Dr. Isaszegi János előadása (amiben a geofizikai hadviselésről is beszélt) a III. Magyarországi Klímakonferencián hangzott el Szentendrén. A II. Klímakonferencián Hetesi Zsolt is részt vett, az utóbbiról nincs információm, de nem tartom kizártnak, hogy erre is kapott meghívót...

Névtelen írta...

Statikus, olvastam, semmi újdonság nincs benne az előadó személyén kívül.
Isaszegi kétségtelenül valódi (ny.á.)tábornok, de ez a legtöbb, ami elmondható róla.
Visszásságok miatt távolították el a szentendrei kiképző központ parancsnoki pozíciójából.
Amikor a "mögötte lévő kompániára" céloztam ezekre gondoltam:
http://www.mapv.hu/vezetoseg
http://www.iasa.hu/tisztsegviselok
http://www.neppart.net/partunkrol
Holdkórosok gyülekezete.
Ezek után még HAARP is...

Mint említettem, hit kérdése, tehát legyen Neked a Te hited szerint...
Üdv
Batka
u.i.: egyébként itt van az idézett ENSZ megállapodás:
http://treaties.un.org/Pages/ViewDetails.aspx?src=IND&mtdsg_no=XXVI-1&chapter=26&lang=en

Bobkó Csaba írta...

NYugodtan belefér a fórumba a téma, a lekopásra nem én szólítottam fel, tehát természetesen csak egy másik hozzászóló kicsit érdes véleménye. :-)
Személy szerint elhiszem, hogy a "főgomnoszok" ilyesmin is törik a fejüket, mint annyi más ocsmányságon, de nem hiszem, hogy célozni tudnának bármi ilyennel. Egyelőre a mexikói-öböl fenekét is megpiszkálták és igazán azt se tudják elállítani, messze vannak ezek az istent játszók attól, hogy tényleg annak érezhessék magukat.

Névtelen írta...

Nem kell túl messzire menni, csak az oldal jobb felén álló Alternatív világnézet ajánlott olvasmányai között Drábik János írásait böngészni. Azért érdekes, hogy mi alapján szelektált a gyűjteményt összeállító? Drábik a HAARP-pal is foglalkozott:
Drábik János: A HAARP-összeesküvés
http://fusz.hu/index.php?op=full&q=12867

Ez csak azt az érzésemet támasztja alá, hogy a net-es tájékoztatásban is tetten érhető a szerepzavar: ha Isaszegi János és Mészáros Milán a globalizációs világelit holdudvarához köthető ún. szakírók, miért lebbentik fel a fátylat az új típusú hadviselésről és technikákról (ha azok talán nem is léteznek) – miközben a globalizációt kritizáló net-es hozzászólók egy jelentős csoportja nagy energiát fektet abba, hogy ezen technikák létezését cáfolja?!
Azt hiszem, megint a kályhától fogok elindulni, de a tájékozódási ösztönömet nem hagyom semlegesíteni!
Statikus

Névtelen írta...

Statikus, ez információs-dezinformációs játszma (is)!
Tehát a valós és a fals információ keverése nagyban zajlik.

Szerintem a HAARP olyan interpretációja, ami szerint földrengéseket lehet vele kiváltani egyértelmű dezinformáció.
Üdv
Batka

Bobkó Csaba írta...

Hasznos dolog Drábikot olvani, de
1. ő egy fordítógép, helyesebben az se lepne meg, ha négerek dolgoznának neki, tulajdonképpen meg is adja forrásait (nem mindig), sokat maga nem tesz hozzá.
2. Az utóbbi időben már nagyon a zsidó dolgokat leplezi le zsidó létére. Óvatosság mindenhez kell, hozzá is...

Névtelen írta...

A dezinformáció kérdéskörével én is foglalkoztam már net-es írásomban:

http://jovonk.info/2010/09/28/szorozzunk-meg-minden-osszeeskuves-elmeletet-1-gyel

Drábik János származása: unokahúga lányom zenetanára volt, így van némi rálátásom a családra - a Hetednapi Adventista Egyházhoz kötődnek, ami kétségkívül mutat némi átfedést a zsidó vallással, mint pl. az erdélyi szombatistáké is. Nyolc éven keresztül sok-sok alkalommal lett volna lehetőség arra, hogy a velük kapcsolatos "nagy titkot" megfejtsem - a zsidó származásra vonatkozó egyértelműségre nem derült fény.
Részemről ezt a vitát felfüggesztem - nagyon érdekel a japán atomkatasztrófa jelenlegi állása és a várható végkifejlet - várom Csaba további információit.
Statikus

Gloucester írta...

Azt hiszem ez tetszeni fog, Gedeon:
http://kuruc.info/r/7/78125/

Bobkó Csaba írta...

Köszönöm, tetszik. Ideje már elolvasnom a Világhódítókat...
Nem tudom, Marrschalkó rájött-e, hogy Hitler is a zsidó háttérhatalom bábja volt.

Gloucester írta...

Másképp kifejezve:
http://d3uwin5q170wpc.cloudfront.net/photo/109867_700b.jpg