2011. március 12.

Csernobil-2 van Japánban???

A Stratfor vészriasztása szerint a földrengésben megsérült Japán  Fukushima Daichi atomerőműben nukleáris leolvadás következett be, a helyzet emlékeztet a csernobilira:

Red Alert: Nuclear Meltdown at Quake-Damaged Japanese Plant

Nem vagyok babonás, nemigen vettem komolyan a maja naptár 2012-es "világvége" évszámát, de hátborzongató, ahogy a nyilvánvaló globális lepusztulás folyamatában, az olajkitermelési csúcsot túlhaladva egyre több csapás éri az emberiséget, amik esélytelenné teszik a modern globális fejlett civilizáció fennmaradását...
Egyre kevesebb erőforrás birtokában kellene megkűzdeni egyre nagyobb csapásokkal.

frissítés:

A Japán Nukleáris és Ipari Biztonsági Ügynökség elismerte, hogy a balesetet csak a reaktormag olvadása okozhatta:

"Japanese Government Confirms Meltdown"

A kormányszóvivő nyilatkozatai rendszeresen tompítják a szakmaibb nyilatkozatokat.


Nem értek hozzá, de egy amerikai fórumon olvasottak alapján és józan ésszel is nyilvánvaló, hogy a megolvadt reaktormagot tengervízzel hűteni olyan elkeseredett lépés, amit csak azért csinálnak, mert más lehetőségük nem maradt.

Könnyű belátni, hogy semmi mást nem kezdhetnek a hűtésnél elhasznált és durván radiokatív tengervízzel, mint hogy visszaengedik a tengerbe, minden tisztítás nélkül. Hova tennék, nincs rá semmilyen tározó tervezve és nem is építhető ki hirtelen. Tehát jókora területen lemondhatnak a halászatról is. Csak kínjukban tehetnek ilyet, ennek a fele se tréfa!

Frissítés, márc.14:

A folyamatról egyre ijesztőbb hírek jönnek:

Robbanás volt a fukusimai atomerőműben

“Robbanás történt hétfőn annak az észak-japáni atomerőműnek a hármas blokkjában, amelyben a három nappal ezelőtti földrengés és szökőár következtében leállt a hűtési rendszer; a detonációban kilencen megsérültek. ”
“Szombaton ugyanennek a Fukusima-1 erőműnek egy másik - az egyes számú - blokkjában következett be robbanás.”
“Elfolyt a Fukusima-1 atomerőmű 2. reaktorának hűtővize is
Emiatt fennáll annak veszélye, hogy robbanás következik be ebben a blokkban is, mint korábban a másik kettőben - közölte az erőművet üzemeltető Electric Power Co.”
Ez eddig három reaktor a Fukusima 1-ben, ahol kettő máris robbant, tehát a leolvadás garantált és a harmadiknál ugyenerre lényegében biztosan számíthatnak, vagy már meg is történt, csak a kormánypropaganda igyekszik késleltetni a vészhírt.

Angol nyelvű (számomra ellenőrizhetetlen hitelességű) blogokon, fórumokon ettől is ijesztőbb kép bontakozik ki, amik alapján itt esetleg nem "Csernobil jellegű", hanem mondjuk 6, vagy 10 Csernobil jellegű folyamatot képzelhetünk el!
Winds at Japan Power Plants should send radiation out to sea

“Vasárnap egy másik japán atomerőműben, Onagawában is rendkívüli állapotot rendeltek el. Az ENSZ atomenergiaügyi hatósága szerint a normálisat meghaladó sugárzási szintet észleltek a pénteki földrengés után.
Az Onagawa erőműben három reaktoregységet tartanak megfigyelés és ellenőrzés alatt radioaktív szivárgás és esetleges leolvadás veszélye miatt.”
Ez egy másik erőmű!!!

De nézzük a Fukusima 1. és Fukusima 2. erőművek összesen 10 reaktorának helyzetét:

Mennyire fekete a japán nukleáris hattyú?
6 reaktor van a Fukushima 1 erőműben és további 4 a közeli  Fukushima 2-ben. A Tokyo Electric (TEPCO)  jelzése szerint hűtési problémák vannak és a nyomás veszélyesen növekszik ezek közül több egységben:
A Tokyo Electric szombaton közölte, hogy egy másik atomerőműben, a közeli   Fukushima Dai-ni négy reaktorában nő a nyomás. Rendkívüli helyzetet rendeltek el és kiengedték a "potenciálisan radioaktív gőzt", de nem tapasztaltak az erőmű környékén megnövekedett sugárzást.
A hűtés megszűnése általános problémának tűnik:
Tokyo Electric Power Co. (TEPCO), a Fukusima atomerőmű tulajdonosa és üzemeltetője közölte szombaton, hogy az erőmű hatodik reaktora veszítette el képességét a reaktormag hűtésére a pénteki földrengés óta. A Fukusima 1-es atomerőmű 3.sz. reaktora  vesztette el hűtőfunkcióját az 1. sz. erőmű 1. és 2. számú reaktora és a 2. sz. erőmű 1, 2 és 4.sz reaktorai után.
 És ha ez kevés lenne, egy harmadik japán erőműben, Tokai-ban is baj van:

 Egy harmadik erőműben állt le a hűtőrendszer

Számoljunk, hány reaktornál van eddig baj összesen: eddig 10!!!
Remélhetőleg nem mindegyiknél jut el a folyamat a magolvadásig.

A Tokai erőműben azóta álljtólag újraindult a hűtés.

2011. március 8.

Orbán egy Rothschild-ügynökről nevezte el "reform"programját...

Széll Kálmán, a "financiális tehetség"

Hogy ez most felületesség, mert a "nagy horderejű" "reform"program névadóját úgy sikerült meglelni, hogy véletlenül épp fennforgott a neve, mint a visszakeresztelendő Moszkva-tér egykori névadójáé, vagy itt van egy rejtett célzás a vájtfülű beavatottaknak, azt még nem tudom megtippelni.

A Heti Válasz szinte már ravasz kriptonáci lapnak tűnve alattomosan, alig álcázva aknázza alá a Miniszterelnök Úr reformprogramjának PR-nevét. Világgá kürtöli, hogy Széll Kálmán Rothschild-ügynök volt!

"A vád: érdekházasság - Kénytelen volt lemondani Orbán példaképe - Deák "walesi hercege", a Rotschildok favoritja"
"Jelenlegi lesajnálóinak csak annyit, hogy amikor Széll Kálmán beterjesztette a hiteligényét, a bécsi Rotschildok a párizsi központhoz fordultak, és miután a párizsi bankház vezetője személyesen találkozott vele, kijelentette: „Az lehet, hogy Magyarországnak nem biztos, hogy megadnánk a rentet, de Széll Kálmánnak biztosan megadjuk!"
(...)
Látva az ismét romló pénzügyi helyzetet egy körkérdésben a párizsi Rotschild bankház feje kijelentette: „olyan kiváló financiális tehetséggel megáldott koponyákra lenne most szükség, mint Széll Kálmán."
(...)
Széll Kálmán pénzügyminiszterként tekintélyt szerzett Magyarországnak, amikor is sikerrel birkózott meg a dermesztő államadóssággal. Sikerei előtt még a Rotschild ház is tisztelgett."
A Rothschild-dinasztia nevét adó vörös cégér
A kormány ( ha így megy tovább, lassan elődjétől megörökli az "o" betű helyett az "u"-t) eddigi "adósmentő" javaslatai, melyek a tényleges cselekvés helyett szoktak ötletként felmerülni, eddig kivétel nélkül BANKMENTŐ javaslatok voltak, hogy nehogy az uzsorások ne jussanak hozzá jól megérdemelt harácsuk egy részéhez, nehogy ők is bukhassanak a felelőtlenül kihelyezett hiteleiken. Ezen az alapon felmerül, hogy lehetett a programadó arcának, nevének kiválasztása teljesen tudatos is.
Természetesen elég röhejes, amikor a mai adósságcsapda kezdeteit a Gyurcsány-, az Antall- vagy akár a Kádár-kormányok idején keressük. (tudom, hogy Kádár nem miniszterelnök volt) Ez a polip lényegében, szimbolikus dátummal kifejezve 1848 óta karjai között fojtogatja hazánkat, de persze azt is sokévtizedes "felvilágosult" aknamunka előzte meg. Közeleg a Nagy Ünnep, március 15., tehát érdemes lesz újra szembenézni vele, hogy mit is ünneplünk e napon, már aki ünnepli, mert én nem.
Az ezzel a témakörrel kapcsolatos bejegyzéseknek egy külön blogot nyitottam

Kitalált Újkor - Hamis történelem, hamis hősök  címmel.

 

Közben a nemzetközi helyzet egyre feljebb fokozódik, bár ez nem túl meglepő:

Jön a vihar sűrűje, a szaudi kormány komoly csapatösszevonásokkal készül a siita tüntetés-felhívásokra:

A Szaudik többezer katonát mozgósítanak a növekvő forradalom elfojtására

Ismerős módszerek az e-mailben és Facebookon terjedő felhívás mögött: a tüntetők állítsák a nőket az első sorokba, hátha az elveszi a katonák kedvét, hogy tüzet nyissanak... (kibicnek semmi se drága)
Az Independent morális eszmefuttatásai röhejesek, az eszébe se jut, hogy ha a szaudi olajtermelés esne ki mondjuk fél évre, az világgazdasági Armageddont jelent.