2011. január 20.

Orbán az uzsoraszivattyúnak adja a nyugdíjalapokból visszavett pénzt?

Kíváncsi vagyok, ezt hogyan magyarázza meg Bogár László:

"Orbán: Visszafizetjük az IMF-pénzt

Jelentős összeget fizet vissza idén Magyarország az IMF-nek, ezzel is csökkentve az államadósságot - nyilatkozta Orbán Viktor a német Bildnek. Az interjúban Orbán Viktor február-márciust jelölte meg a tranzakció lehetséges időpontjaként, és hozzátette, hogy a magyar államadósság a 2010 végén mért közel 80 százalékos szintről már tavasszal a GDP 72 százalékára csökkenhet. Elemzők a bejelentés kapcsán hangsúlyozzák, hogy az IMF-hitelből közel 5 milliárd eurót – ez megközelítőleg a GDP 5 százaléka - nem használt föl Magyarország, ezeket a tartalékban lévő pénzeket minden gond nélkül vissza lehet fizetni.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a magánnyugdíjpénztári megtakarításokból várhatóan 2200-2300 milliárd forintot használ föl adósságcsökkentésre a kormány – ez a GDP 8 százaléka -, akkor 2012 végére akár a GDP 67 százalékáig is süllyedhet a magyar államadósság."

A globálkarvaly ellen "szabadságharcot folytató" miniszterelnök azért vette el a (szerintem is) tolvaj manyupoktól pénzt, azért szorítja meg most már a lakosságot is (amúgy indokoltan), hogy még a legvégén, a világ adósságainak visszafizethetetlensége kinyilvánítása előtt (amiből beláthatatlan káosz lesz amúgy) talán pár hónappal, egy-két évvel még gyorsan kivonjon annyi forrást a magyar gazdaságból a nemzetközi uzsoratőkének, amennyit lehet???
Nem is törődve azzal, hogy a "vissza"fizetés előtt sose vontunk be ilyen tőkét ezektől a rablóktól az országba??? (Amit mellesleg Bogár László munkásságából is tudhatunk...)

Antalffy Tibor bá fórumán egy, véleményemre válaszként adott hozzászólásból kiderült, hogy  ilyen nyúlfarknyi kivitelben ez nem igazán érthető:

"Gedeon, ez egy katasztrófa!
Történt már a világon bármi is, ami nem a háttérhatalmak érdekeinek kiszolgálását jelentette?
Akkor most léteznek országok, amelyek vezetése eladósítja az országát, hogy így kirabolják, a másik meg aljas módon visszafizeti az adósságot, hogy ezzel hozzon hasznot ezen köröknek…
Most már én is elgondolkodok rajta, mit tegyek a nyakamon lévő CHF hitelemmel. Akkor járok jól, ha közben felszabadult megtakarításaimból kifizetem, vagy pedig akkor, ha az általános visszafizethetetlenségben bízva hagyom, hogy tartozásom az egekbe nő, és úgy sem lehet majd behajtani, tán elhal majd…
Azért kíváncsi lennék, Te milyen stratégiát építenél fel, amit utána ne tudna egy hozzád hasonló hozzáállású éppen így kizsigerelni, bebizonyítva, hogy éppen ez szolgálja a háttérhatalmak érdekeit."
Szerintem jól működik az "oszd meg és uralkodj" , meg a Rossz Rendőr - Jó Rendőr technika, az emberek jó részével sikeresen hitették el, hogy csak két alternatíva van, ha nem a gonosz ballibek (Gyurcsány), akkor csakis a Haza Megmentője, Orbán. Utóbbi Megváltótól mindent boldogan kell fogadni, saját fejünkkel meg nem is kell gondolkodni, hogy mi lenne igazán az ország érdeke.

Valójában nem logikus, amit a hozzászóló mond:
“Akkor most léteznek országok, amelyek vezetése eladósítja az országát, hogy így kirabolják, a másik meg aljas módon visszafizeti az adósságot, hogy ezzel hozzon hasznot ezen köröknek…”
Hiszen ez nem két lehetőség, hanem egy. Az eladósításnak pontosan az a lényege, hogy  az "adósok" (adós országok) később minél több olyan pénzt fizessenek “vissza” kamat címen, amit sose kaptak meg. És ha a szokványos állami bevételekből már nem telik erre, akkor privatizálják az állami vagyont a “törlesztéshez” (ez nálunk már megtörtént), ha már az sincs, akkor adják oda a nyugdíjkasszák pénzét.
Ugyanis amit most OV (önmagában helyesen) visszavesz a  kötelező manyupoktól, az valóban az állam által kötelezően előírt nyugdíjjárulékból származik. És ha most a globális uzsoratőkének adják oda, akkor logikusan abból magyar nyugdíjas nyugdíjat nem lát. Tehát nem arra fordítódik a járulék, amire törvényesen beszedték a magyar munkavállalóktól, hanem ezt is az uzsoratőke kapja.
Én milyen stratégiát építenék fel? Pl. ezt a pénzt nem adnám az uzsorásoknak, hanem gyorsan valami olyat építenék ki, finanszíroznék belőle most az országban, aminek a lakosság hasznát veszi a modern világgazdaság összeomlása során.
Pl. van-e elég gyártókapacitás arra, hogy pár év alatt ellássanak minden magyar háztartást olyan sparhettel, konyhai tűzhellyel, amin fával-kukoricaszárral is lehet főzni? Ez csak egy kiragadott példa. Most, a várható globális pénzügyi összeomlás előestéjén “visszafizetni” az “adósságot” gaztett. Amint eljön az ideje az adósságot érvényteleníteni kell, addig meg, amíg erre nem érett a helyzet, fizetni kell a kamatot. Nincsenek adatok a kezem ügyében, de  nyilvánvaló, hogy az éves kamatkiadás töredéke annak a gigantikus tőkekivonásnak, amit most tervez Orbán. Ha megteszi, hazaáruló.

Meglepetést amúgy nem okoz ezzel a tervvel Orbán, legkésőbb tavaly szeptemberben bejelentette Kötcsén, hogy
"ezermilliárdokat kell kivonni a gazdaságból, hogy az adósságokat törleszteni tudjuk". 
Ugyanitt utalt előre arra, hogy " lehetnek majd dezertőrök a Fidesz-frakción belül"
Már akkor arra készült, hogy nem minden pártkatonája torkán lesz könnyű lenyomni a rendkívüli intézkedéseket:
A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent cikk szerint Orbán Viktor azt mondta, hogy még az idén meg kell tenni minden olyan lépést, amely a gazdaság 2011-es beindításához szükséges, mivel erre egy évvel később már nem lesz lehetőségük. Ezt csak olyan harcban lehet megvívni, amely hatással lehet a kormánypártokra, és azok parlamenti frakcióira is - fogalmazott. Közölte, hogy az új alkotmány elfogadásához szintén kétharmados parlamenti többségre lesz szükségük, ezért a "megtépázott költségvetési vita után" tavaszig erre is sort kell keríteni, mivel ezt követően "olyan konfliktusok lesznek, amelyek az elfogadtatás képességét is folyamatosan gyengíteni fogják".

Természetesen maga OV, propagandistái és benne vakon hívő szavazói is azzal magyarázzák ezt, hogy Orbán olyan "dezertőrökre" gondolt, akik ragaszkodnának a fenntarthatatlan hitelalapú, spekulatív jóléti gazdasághoz és például nagyobb költségvetési hiányt szeretnének, hogy maradhassanak a pzarló szociális kiadások és akadályoznák a termelésalapú reálgazdaság kialakítását. Hiszen utóbbit OV helyesen hirdette meg célként. (szerintem is helyesen)
De mi van, ha az őszinte hívek áltatják magukat, ha OV, mint háttérhatalom által felépített királyunk most azokat az utolsó forrásokat szivattyúzza ki az uzsorásoknak az országból, amikkel még sokat lehetne tenni az ország viharállóbbá tételéért magán az országon belül, amíg egyáltalán ér valamit az ilyen pénz?

Maga OV mindig úgy nyilatkozik, hogy "adósságainkat vissza fogjuk fizetni" és ez hivatalban levő miniszterelnöktől a szavak szintjén el is várható, hiszen formálisan még nincs kimondva a nemzetközi szjntéren, hogy a globális pénzügyi uzsorapilótajáték bedőlése már száz százalékosan biztos. De OV közvetlen környezetében nem egy publicista nyjítan kimondta már ezt, a mostani udvari propagandistáskodása ellenére is tiszteletreméltó életművű Bogár, vagy a nem éppen tiszteletreméltó, de néha jót is mondó Bayer Zsolt is.
Nem kérdés, hogy OV is tudja, a világ hitelei általánosan visszafizethetetlenek.
Ha azonban csak álcadumaként mondogatná a visszafizetést, és belül azt gondolná, hogy "egy fenét fizetjük vissza", akkor most nem játszaná át a globalista uzsorások karmaiba ezt az óriási nemzeti tőkét. Nincs semmiféle nemzetközi nyomás a magyar kormányon, ahogy más kormányokon se, hogy a kamatfizetésen túl próbálja leépíteni az adósságállományt!!! (érthető, hiszen a magas adósságállomány egyre növekvő kamataiból élnek, élősködnek, most meg már tudják, hogy nem megy sokáig ez a bót ebben a formában)

Korábban is aggasztónak találtam, hogy OV újra jóban van régi futtatójával, Sorossal. Az elég tragikomikus lenne, ha kiderülne, hogy legutóbbi nyilvános találkozójukon olyan "jó vásárt" csináltak, hogy Soros adott szaros egymillió dollárt a magyar vörösiszap-károsultaknak, cserébe OV ad neki és uzsorás karvalytársainak 2200-2300 milliárd forintot a  magánnyugdíjpénztári megtakarításokból, a GDP 8 százalékát!

A fideszen belül pedig bárki is tiltakozna ez ellen, jóelőre DEZERTŐRNEK nyilvánította a Főnök.


Frissítés:


Két kiegészítést tennem kell a fentiekhez. Az egyik, hogy az IMF-hitel még fel nem használt részének visszaadása természetesen úgy csökkenti az államadósságot, hogy nem jár nemzeti vagyon kivonásával, tehát ez önmagában jó lehet, ha az államháztartásnak most erre valóban nincs szüksége. (csak zárójelben: ha közeli globális pénzügyi összeomlásra számí t a kormány, esetleg ezt is érdemesebb lehetne nemzeti túlélést elősegjtő hazai beruházásokra fordítani, de esetleg erre nem fordítható, ezt nem tudom)
A másik, hogy időközben felfogtam, a magánynyugdíjpénztárak visszavett vagyona jelentős részben magyar államkötvényekből áll, ezeknek a kormányhoz való visszakerülése automatikusan jelenti az államadósság csökkenését, ezekkel mást nem is tehetne a kormány, hacsak (abszurd felvetés) nem adná el újra a tartozást valakiknek.
Tehát a bejegyzésbeli felvetésem csak az így kivezetésre kerülő államkötvénytömegen felüli összegekre vonatkozhat, amennyiben másra is használható vagyont fordít a kormány az államadósság erőltetett csökkentésére.

2011. január 16.

Breaking News: Kipaterolják a Széchenyi Könyvtárat a Királyi Palotából - kell a hely a királynak!!!

E blogon kicsit sem meglepő, az általam itt tárgyalt fejlemények abszolút logikus következő eleme, ugyanakkor mégis mellbevágó, hátborzongató hír, igen, nem tévedtem, ez a dolog zajlik:
"Széchenyi elköltözik?" "Az erőforrásminiszter Fellegi azt is elárulta a Tényeknek, hogy a romos várnegyedet és a várbazárt is felújítják, az utóbbi 2014-re elkészülhet. Az átfogó rekonstrukciónak a része lenne az Országos Széchényi Könyvtár elköltöztetése is, és az intézmény éppen a gyaloghíd mellé kerülne."
 Ha a mostani, világválságos gazdasági helyzetben, amikor Budapest is, meg a vidéki települések is sorra kénytelenek leállítani a gazdasági növekedés, jóléti társadalom, erőforrásbőség  jegyében elkezdett, vagy tervezett beruházásaikat, amikor Orbán Viktor (teljesen logikusan) már azt is bejelentette, hogy a jövőben az állami nyugdíjalap csak annyi pénzt fizethet ki nyugdíjra, amennyi a bevétele (tehát a nyugdíjak értékállósága már nem garantált, illetve csakis az ellenkezője az) ilyen, látszólag luxusintézkedést jelent be a kormány Erős Embere, az csak egyet jelenthet.
Ez nem taktikai propagandabejelentés, amiből semmi sem lesz, (ellentétben számos orbáni dumával, pl. az EU továbbbővítéséről, Erős Európáról, stb.), amit egy percig se gondolnak komolyan, ezt, kerül, amibe kerül, még ilyen katasztrófális pénzügyi helyzetben is meg akarják csinálni.
A királyság visszaállítása, vagy legalább a hatalom részéről erre irányuló szándék nem lehet kétséges, a királynak pedig a már a "múltkor" a közelébe vitetett Szentkorona mellé a budavári Királyi Palota is dukál.