2011. március 8.

Orbán egy Rothschild-ügynökről nevezte el "reform"programját...

Széll Kálmán, a "financiális tehetség"

Hogy ez most felületesség, mert a "nagy horderejű" "reform"program névadóját úgy sikerült meglelni, hogy véletlenül épp fennforgott a neve, mint a visszakeresztelendő Moszkva-tér egykori névadójáé, vagy itt van egy rejtett célzás a vájtfülű beavatottaknak, azt még nem tudom megtippelni.

A Heti Válasz szinte már ravasz kriptonáci lapnak tűnve alattomosan, alig álcázva aknázza alá a Miniszterelnök Úr reformprogramjának PR-nevét. Világgá kürtöli, hogy Széll Kálmán Rothschild-ügynök volt!

"A vád: érdekházasság - Kénytelen volt lemondani Orbán példaképe - Deák "walesi hercege", a Rotschildok favoritja"
"Jelenlegi lesajnálóinak csak annyit, hogy amikor Széll Kálmán beterjesztette a hiteligényét, a bécsi Rotschildok a párizsi központhoz fordultak, és miután a párizsi bankház vezetője személyesen találkozott vele, kijelentette: „Az lehet, hogy Magyarországnak nem biztos, hogy megadnánk a rentet, de Széll Kálmánnak biztosan megadjuk!"
(...)
Látva az ismét romló pénzügyi helyzetet egy körkérdésben a párizsi Rotschild bankház feje kijelentette: „olyan kiváló financiális tehetséggel megáldott koponyákra lenne most szükség, mint Széll Kálmán."
(...)
Széll Kálmán pénzügyminiszterként tekintélyt szerzett Magyarországnak, amikor is sikerrel birkózott meg a dermesztő államadóssággal. Sikerei előtt még a Rotschild ház is tisztelgett."
A Rothschild-dinasztia nevét adó vörös cégér
A kormány ( ha így megy tovább, lassan elődjétől megörökli az "o" betű helyett az "u"-t) eddigi "adósmentő" javaslatai, melyek a tényleges cselekvés helyett szoktak ötletként felmerülni, eddig kivétel nélkül BANKMENTŐ javaslatok voltak, hogy nehogy az uzsorások ne jussanak hozzá jól megérdemelt harácsuk egy részéhez, nehogy ők is bukhassanak a felelőtlenül kihelyezett hiteleiken. Ezen az alapon felmerül, hogy lehetett a programadó arcának, nevének kiválasztása teljesen tudatos is.
Természetesen elég röhejes, amikor a mai adósságcsapda kezdeteit a Gyurcsány-, az Antall- vagy akár a Kádár-kormányok idején keressük. (tudom, hogy Kádár nem miniszterelnök volt) Ez a polip lényegében, szimbolikus dátummal kifejezve 1848 óta karjai között fojtogatja hazánkat, de persze azt is sokévtizedes "felvilágosult" aknamunka előzte meg. Közeleg a Nagy Ünnep, március 15., tehát érdemes lesz újra szembenézni vele, hogy mit is ünneplünk e napon, már aki ünnepli, mert én nem.
Az ezzel a témakörrel kapcsolatos bejegyzéseknek egy külön blogot nyitottam

Kitalált Újkor - Hamis történelem, hamis hősök  címmel.

 

Közben a nemzetközi helyzet egyre feljebb fokozódik, bár ez nem túl meglepő:

Jön a vihar sűrűje, a szaudi kormány komoly csapatösszevonásokkal készül a siita tüntetés-felhívásokra:

A Szaudik többezer katonát mozgósítanak a növekvő forradalom elfojtására

Ismerős módszerek az e-mailben és Facebookon terjedő felhívás mögött: a tüntetők állítsák a nőket az első sorokba, hátha az elveszi a katonák kedvét, hogy tüzet nyissanak... (kibicnek semmi se drága)
Az Independent morális eszmefuttatásai röhejesek, az eszébe se jut, hogy ha a szaudi olajtermelés esne ki mondjuk fél évre, az világgazdasági Armageddont jelent. 

3 megjegyzés:

paradoomer írta...

Megnéztem a Wikipédia Sz. K. témáját - már régen tanultam gazdaságtörténetet. (Akkor is igen keservesen: vizsgára...)

A terv PDF-je jó kis grafikonon van felpakolva. Pár percet megér.

Érdekes, csak azt nem tudom, hogy lehet ebben a világban tervezni egyáltalán? Ebben a folyamatos borulásban? Mikor ez a globális pénzügyi rendszer egy piramisjáték, és így - mint tudjuk - gyorsan és csúnyán fog meghalni, mint lufi a tűtől...

G. Balazs írta...

Nem is lehet! Donteshozoink csak ugy csinalnak, mintha terveznenek, hogy a jobbagyokat kabitsak ameddig csak megy! Egyebkent mellesleg Kalmannak eros fajtajegyei vannak, jol illik a fenti osszefuggesrendszerbe. Vegulis igazan emblematikus figuraja lehet a beharangozott tragikomikus valasztasi programnak.

paradoomer írta...

Már csak arra vagyok kíváncsi, mi lesz akkor, amikor beüt a nagy pofára esés, és már a kábítás ideje lejár. Akkor mi fog következni? Lesz sírás, rívás, fogcsikorgatás...

:-)