2012. január 11.

Tőlem lehetne diktatúra, csak ne ezzel a diktátorral!

E blog korábbi jóslatai Orbán Viktor királyság-terveiről igazolódni látszanak, azonban királyi képességeket egyre kevésbé mutat fel az illető.
Még geddonista (részben virtuális) baráti körömben is nagyon megosztónak bizonyul a legfrissebb jelenség, hogy Orbánvilire, aki nyakkendőt még nem eszik, (de ki tudja, mikor jön meg az étvágya rá) egyrészt nyugati és hazai ballib össztűz zúdul, a legocsmányabb magyarellenes és emberiségellenes intézmények, ideológiák és káderek részéről, ami törvényszerűen szorosabbra zárja mögötte lazuló hazai táborát, másrészt a részben megalapozott vádak közepette az ország láthatóan tehetetlenül sodródik az összeomlás felé. Természetesen nemcsak Magyarország, hanem minden ország, de minket azért ez nem nyugtat meg.

Most csak gyorsan egy konkrét példával fejtem ki, miért nem értek egyet azokkal a hazafias, konzervatív és/vagy geddonista barátaimmal, ismerőseimmel, akik sok, kevésbé tudatos emberhez hasonlóan olyasmit hajtogatnak - szerintem önámjtóan - , hogy Orbán ugyan nem tökéletes, de a jelen helyzetben még mindig a legjobb, a Gonosz Globálkarvalytól csakis ő védhet meg minket, különben is égő házban nem lehet tűzoltóparancsnokot cserélni. De igen, lehet és kell, ha, mint én látom, a mostani nem oltja a tüzet, hanem olajat önt rá...

Nézzük ezt, mint a zajló összeomlás egyik tipikus és nagy horderejű tünetét:

"Megelégelte a Fidesz Tarlós konfrontációit"

"Várhatóan vége a lövészárok-hadviselésnek a főváros és a kormány között BKV-ügyben - így kommentálták többen is az Indexnek azt a bejelentést, hogy elmarad a fővárosi közgyűlés szerdára tervezett "válságülése", helyette budapesti fideszes politikusok próbálnak kilobbizni valami ésszerű kompromisszumot BKV-ügyben.

Rogán Antalból, Németh Zoltánból, György Istvánból és Bagdy Gáborból áll az a lobbista négyes fogat, ami kedden kezébe fogta a BKV problémáit, és megpróbál megoldást találni rájuk. A tárgyalócsoport ötödik tagja hivatalosan Tarlós István főpolgármester is, de egyelőre nem tudni, milyen stratégiát választ az ügyben és csatlakozik-e egyáltalán a fideszes delegációhoz. "

"Úgy tudjuk, hogy több (egyszerre parlamenti és közgyűlési) frakciótag, de legfőképpen az egyik legbefolyásosabb képviselő megelégelte, hogy a BKV problémáival kapcsolatban Tarlós főpolgármester az utóbbi hetekben nagyon kemény nyilatkozatokat tett, amikre nem volt érdemi kormányválasz. Tarlós az elmúlt hetekben már szinte mindenkivel összeveszett, akivel lehetett."

Nekem ez az ügy sem illik bele a képbe (amit sok Orbánista hajtogat), hogy OV tudja, mit csinál és "szabadságharcot folytat".

Amit látunk, az ugyanis az, hogy van egyrészt egy csődtömeg, ami rohamosan közeledő katasztrófával fenyeget, ez ügyben a főpolgármester folyamatosan nyilvános vészjelzéseket ad a kormány felé, ahonnan SEMMI VÁLASZ!!!
A négy fideszes pártember is azzal alakított "tárgyalócsoportot", hogy "megpróbál" megoldást találni rá, mert mégiscsak párton belül van, ellentétben Tarlóssal.

A kitartó, vagy visszatért Orbán-hívők tudják ezt értelmezni egy olyan világkép keretén belül, miszerint a kormány kormányoz, méghozzá kétharmados felhatalmazással? Ahol ahhoz kellenek nagybefolyású fideszes pártemberek a főváros részéről, hogy a kormány egyáltalán SZÓBA ÁLLJON VELÜK, mert a maga jelölte főpolgármesterrel ezt nem teszi???
Ez a kormányfő az, akitől jobbat sokan nem tudnak a válságban elképzelni???
Nem azt mondom, hogy a BKV problémája a globális összeomlás közepette egész biztos megoldható lenne valami jóakarattal, vagy zseniális miniszterelnökkel, nincs illúzióm. Hanem azt kifogásolom, hogy a hívők bizalmát még mindig bíró miniszterelnök az ország fővárosát megbénítani képes súlyos probléma ügyében és sok másban láthatóan a lovak közé dobta a gyeplőt, miközben lefoglalják olyan lázas gondolatok, mint a stadionépítés...

Válság idején a legrosszabb, ha bármilyen kormány nem reagál egy láthatóan dagadó, fenyegető súlyos problémára, ez fokozza a nép idegességét, érzését, hogy nincs, aki vezesse.
Ez annál megdöbbentőbb egy ösztönösen diktátorhajlamú vezértől, kormányától, akit természetesen nemcsak a külföldi és hazai ballibek vádolnak a "demokratikus" intézmények lenyúlásával, oda mameukjai kinevezésével, hanem ez így is van. Az Orbán-hívők érve, hogy válság idején ez éppen hogy jó is, akkor lenne elfogadható, hogy ha ezzel a személyi függésébe vont intézményrendszerrel, teljhatalommal gyorsan és határozottan reagálna is a fellépő problémákra, és főleg, ha tűrhető arányban jól, ekkor a társadalom túlnyomó többsége velem együtt valóban helyeselné a "diktatúrát", ekkor az társadalmilag hasznos lenne.
Azonban most azt látjuk, hogy OV egyrészt építi a diktatúráját, másrészt viszont ezt nem használja arra, amire hasznosan kellene, lehetne, pl. hagyja a főváros vezetőit a hajukat tépni a növekvő baj-lavina láttán, a gyeplőt meg közéjük dobta. Tehát úgy kell a diktatúra vitathatatlan hátrányait viselni, hogy lehetséges előnyei nem realizálódnak. Ez az egyik lehető legrosszabb kombináció! Az ok: az alkalmatlan diktátorjelölt.
A "hányat fialt a koca" mechanizmust beüzemelte, mamelukjait kontraszelektálta, a reális információktól elvágta magát, hatékony központosított döntések meg nincsenek, egyrészt, mert az előbbi hibák azt akadályozzák, másrészt, mert nem az köti le a figyelmét, hogy ilyenek legyenek.

A ház ég, tűzoltóparancsnok van, a tüzet nem oltja, mást nem enged közel a fecskendőhöz.

Sürgősen cserélni kell a parancsnokot !!!




Ugyanerről a témáról ugyanezzel a mondanivalóval egy, az enyémtől sokoldalúbb és profibb cikk, feltétlenül érdemes elolvasni: 

Elek Attila, Független SZABAD EURÓPA:  A magyar illúzionista, avagy miért kell Orbán Viktornak mennie?


(köszönet JR69-nek Tibor bá blogjáról )


Frissítés, 22.01.2012:
az alábbi hozzászólónak Gloucesternek köszönhetően rá kellett jönnöm, hogy ez a Független Szabad Európa is egy hülyítő szájt és Elek Attilát nem érdemes túl komolyan venni... A linkelt cikkével azért nagyrészt egyetértek.