2010. május 5.

Minden recseg-ropog???!!!

Akik kicsit is odafigyelnek a világ pénzügyi rendszerére, azoknak olyan vérfagyasztó élményben van része, mint a tengerészeknek, akik látják, hogy hajójuk patkányai menekülnek kifelé...

A mi hajónk még nem süllyedt el, de a Jel felettünk lebeg.

Angela Merkel német koalíciós kormánya az EU-nál előterjeszti a további eurozóna-országokban várható államcsődök rendezett lebonyolítása szabályainak kidolgozását!

Merkel szerint "egy rendezett fizetésképtelenségi eljárás biztosítaná, hogy a jövőbeli mentőakciókban a hitelezők is részt vennének".

Ez más szavakkal azt jelenti, hogy a hitelezők nem jutnának hozzá minden pénzükhöz, mint ahogy egyelőre elvileg áll a helyzet a görög válság "megoldása" során (de nem vennék rá mérget, hogy ez a végső állapot), nem fizetnének "szolidárisan" az eurozóna adófizetői, mint a katonatiszt, hogy az uzsorások és spekulánsok tovább élvezhessék a Nagy Szivattyú áldásait, hanem le kellen mondaniuk követeléseik minimum egy részéről, ahogy az a magán csődeljárások során bevett gyakorlat.
Tehát a német adófizetők-választók dühétől, szavazófülkebeli büntetésétől rettegő Merkel és politikustársai maguk vágják le a Magyarországon eddig csak a Jobbik által nem tisztelt szent tehenet, a dogmát, hogy a hitelezőknek, spekulánsoknak az államadósságot bármiáron fizetni kell, ha beledöglünk is.

Termnészetesen egyúttal világosan jelzi, hogy Merkel kormánya további európai, sőt euróövezeti államcsődökre számít. Épp ezért kritizálják a gazdasági sajtóban azzal, hogy a javaslat ugyan helyes, de időzítése a lehető legrosszabb, hiszen szétoszlatja a befektetők körében a görög mentőcsomag révén úgy-ahogy helyreállt bizalmat az eurozóna iránt.
Én nem feltételezem, hogy Merkelék ezt ne vették volna számításba, ebből arra következtetek, hogy számításaik szerint az a bizalom amúgy is hamar elillanna, ezért semmit nem kockáztattak, viszont jelezték, hogy őket többé ne nézzék fejőstehénnek.

Még a minapi választási kampányban és a választás után is visszatérő motívum volt a ballib és fideszes sajtóban és blogszférában is a Jobbik "felelőtlenségének", "dilettantizmusának" emlegetése, a párt e programpontja által is jelzett kormányzásra éretlensége, hiszen a Szent Befektetőket (Hozsánna néked, Uzsorakamat!) életünk és vérünk árán is táplálni kell.

Az eszkalálódó válság gyorsan keresztülhúzhatja az amúgy is csetlés-botlásokkal induló kétharmados Fidesz-kormányzat terveit és hamar kiábrándíthatja csodaváró szavazóit.
Egy súloys európai, majd nyilván hamar globális pénzügyi válság azt jelentheti, hogy nemhogy a megigért fejlesztésekre (pl. 3000 új rendőrre, vagy új Széchenyi Tervre, és főleg a "növekedés beindítására") nem lesz pénz, hanem még a meglevő intézményhálózat és szociális ellátási szint fenntartására sem.
Az elképesztő felfordulásban, ami ebből kialakulhat, hirtelen a társadalmi elvárások és a reális lehetőségek fősodrába kerülhetnek a Jobbik máig szélsőségesnek bélyegzett elképzelései több ponton.
Az államadósság átütemezése és részleges, (majd a válság súlyosbodásával nyilván teljes) elengedése, a multikra alapozott gazdaság helyett az önellátó nemzetgazdaság modellje, és számos mai állami feladat fokozottan önkéntes helyi lakosok kezébe helyezése, közte a rendfenntartás egy jó részéé is, megkerülhetetlen, kényszerűségből alternatíva nélküli megoldások lehetnek rövidesen, világszerte.

Természetesen ez már a mai világberendezkedésre egy kicsit sem emlékeztető új világ lenne, egy elképesztő fájdalmakkal, borzalmakkal járó kataklizma, a jóléti álom vége.

Vnnak ijesztő jelei az USÁ-ban is, hogy a Globális Elit is ilyesmire készül!

A Felvilágosodás háttérerői, mint a darvinista eszmét valló rablócsorda körében teljesen megszokott dolog, hogy miközben oligarcák szövevényeként kizsákmányolják a világot, egymást is gátlástalanul pusztítják, ha a helyzet kiéleződik. Ezt tanúsítja a francia forradalom, a bolsevik forradalmárok, vagy a szovjet és a náci rendszer egymás elleni gigászi háborúja története is. Természetesen e kért utóbbi rezsim ugyanazoknak a globális háttérerőknek volt a terméke, de nem voltak szívbajosak darvini élethalálharcban tesztelni, hogy melyik válik be jobban. (erre talán még kitérek később, elképesztő a kurucinfó íróinak vaksága, ahogy Hitler születésnapját ünneplik...)

Az USÁ-ban az uzsoraelit a pénzügyi rendszer megkezdődött összedőlését látva saját soraiból az egyik legkipróbáltabb, legtűzközelibb csapat, a Goldman Sachs vezetőit veti az éhes farkasok elé, hogy egy időre lefoglalja őket.

A LATOC fórumán a törzskommentelők vitatják meg Catherine Austin Fitts lényeglátó írását.

A Goldman Sachs nem egy a Wall Street tolvajai közül, a cég vezérkara az előző és a mai kormányzat számos pénzügyi-gazdasági csúcskáderét szolgáltatta. A cég, a vezetői és részvényesei odavetése a közvéleménynek a pénzügyi felügyelet általi perindítás és köztörvényes bűncselekmények, csalások vádjával ijesztgetés útján azért szemforgatóan álszent dolog, mert a direkt bukásra tervezett és naív befektetőknek eladott szar "érték"(telen)papírok és a bukásukra kötött jólfizető biztosítások módszere a GS részéről nem a kivétel, hanem a szabály az uzsoracivilizáció pénzügyi rendszerében.
Az egész világgazdaság és annak pénzügyi rendszere egy bukásra ítélt pilótajáték, egy nagy csalás. Ha már a GS-t kell a kocsiról a farkasok elé vetni, akkor a globális összeomlás nem lehet messze, tehát a Europe 2020 már idézett előrejelzése a nyárra várható brit csődhelyzetről és a FED esetleges téli csődjéről talán most nincs tévesen időzítve.

A Föld fog sarkából kikelni...
---------------------------------------

Frissítés, május 6.:

ide is beteszem, amit egy korábbi bejegyzésnél március 15-én már betettem, mert érdekes, hogy a gyakori váddal ellentétben Orbán Viktor azért ezt-azt kimondott néha a kampány idején is a valós helyzetről, amiről persze sokkal többet tudhat. Emlékszünk, hogy az MNB-elnök offshore-ügyeiről is Merkeltől értesült annak idején (saját tippem, lásd a korábbi bejegyzést), a további államcsődökről szóló Merkel továbbra is nyilván ellátja néppárti kollégáját infókkal. A nép háta mögött az elit lázasan tárgyalhatja az elkerülhetetlen sötét jövőt:


"Orbán Viktor rámutatott, a helyzet nem könnyű, hiszen az ország nagyon rossz állapotban van, beteg és gyenge a teste: "kómába esett a gazdaság, tántorog az állam, a kormányzás az utolsókat rúgja, elborzasztó állapotok az egészségügyben, a közbiztonság megadta magát". Ráadásul - folytatta - a civilizációnk jövője is bizonytalan, a nyugati gazdaság recseg-ropog, újabb válság előérzete nyomasztja a világot. "

Annál megdöbbentőbb és cinikusabb Pintér miniszteri jelölése részéről. Lehet, hogy arra számít, nemsokára talán neki kell tüntetők szemeit kilövetnie, csontjait töretnie, ehhez kell a megbízható "szakember", aki az ilyen hivatásos szadista közeg tagja, Gergényi barátja-kollégája???

2010. május 2.

Genetikailag módosított dinnye: Kívül zöld, belül Bilderberg

Egy baráti listáról, de a Zöld Pók környezetvédelmi mozgalmár zöld listáról eredően most kaptam az egyébként nem olyan friss hírt, hogy GMO szörnycége, a Monsanto szabadalmaztatni akarja a sertéshúst. Minden egyes eladott szelet karaj, vagy sonka után jogdíjat kellene neki fizetni, amit az ő jogvédett génpiszkált takarmányával hízlaltak. (A nem génpiszkált takarmány termesztését pedig tűzzel-vassal-perrel-verőlegényekkel irtja világszerte.)

Ez is egy nagyon jellemző és szemléletes példa arra, hogy miért kell saját nagy eséllyel odaveszésünk kockázata mellett is örülnünk, hogy összeomlik a mai globális világrend. Ha így menne tovább, amennyiben nem omlana össze belátható időn belül a nagy globális pénzügyi és általános pilótajáték, akkor nemsokára mikrocsippel a bőrünk alatt szaladgálnánk mind, akiket a Világ Urai nem küldenének vágóhídra.

Viszont a Zöld Pókról jut eszembe ugyane tendenciának egy szintén aljas vonatkozása.

Mint egykori zöldmozgalmár, több, 15 évvel ezelőtti távozásom előttről ismert zöld névvel találkozhattam az idei választási kampányban. Van, aki Jobbik szinekben lett képviselő, van, aki az LMP-ében. Öröm, hogy a Jobbiknál is, mert eszerint nem mindenki volt elégedett a hazai és általában a nemzetközi zöldmozgalmak jó részének a háttérhatalmak általi becsatornázásával. Az LMP listáján (pl. egy "gender kutató" társaságában, tudjuk mit jelent ez...) tudatosan nem befutó helyen, mint "húzónév" ott láthattuk Foltányi Zsuzsát, aki globális karvalytőke egyik legfontosabb pénzosztó helytartója volt 15 éve a hazai mozgalomban, gondolom, azóta se bírt romlani a pozíciója. (nem láttam a keresztlevelét, de az arc is jelez ezt-azt, bár az LMP-nél ez nem a kivétel, hanem a szabály)

Annak idején néhai Piros, György Lajos barátunk már öreg zöld harcosként produkált egy látványos indulatkitörést egy jelzésértékű ügyben. (Igen, ő is zsidónak született, de annyira magyarrá lett, hogy temetésén saját fia rugdosta meg képletesen koporsóját a "búcsú"beszéddel, amiért a Jobbikkal és a Gárdával rokonszenvezett egykori munkaszolgálatos létére. György Péter ismert ballib multikulti ideológusról van szó, az almáról, aki a gojgyűlölő zsidó identitás fájától kicsit sem esett messzire, csak az ágtól, apjától. Az apa, Piros volt a szerencsés, egészségesen messzire gurult alma.)Szóval a mozgalom nagy öregje egykor egy gyűlésen indulatosan, trágárul kelt ki a döntés ellen, amikor az ELTE zöld klub vidravédői elfogadták a Ford Alapítvány pénzügyi támogatását.

Valójában nála is csak egy kitörés volt, hiszen az egész , amúgy részben valóban spontánul, alulról kezdeményelett zöldmozgalom sikeresen esett bele a gazda- és gengszterváltás után a globális tőke csapdájába és a zöld szervezetek fő szervezőerejévé a mindenféle alapítványi támogatások elnyerése vált. A zöldek közé dobott maréknyi apró elosztását néhány alapítvány, módszertani központ, stb. végezte, amik között akkor, úgy 15 éve (amikor nálam elszakadt a film) a REC, a FÖK és az Ökotárs Alapítvány voltak a szentháromság. Az óbudai Selyemgombolyító volt (legalább a FÖK és a REC) székhelye. Az Ökotárs-Autonómia Alapítvány (jellemző, hogy a zöldeken kívül főleg cigányszeparatizmust, annak leendő kádercsapatát pénzelte) a German Marshall Found pénzét osztotta, a FÖK-öt tudtommal Soros hozta létre, a REC elvileg az EU pénzéből létesült, de megalakulását az idősebb Bush jelentette be budapesti látogatásán. (Mint a "demokrácia terjesztésének" segítőjét ökológiai téren.) Gyakorlatilag mind a globális háttérhatalom eszköze volt a hazai ökológiai és elvileg potenciálisan nagyon is rendszerellenes mozgalmak, kezdeményezések bagóért történő megvásárlására. (A globalista fogyasztói-növekedéselvű rendszerről van szó.)

Mielőtt más mondaná, fel kell tárnom, hogy egykor magam is e körök révén kaptam amerikai ösztöndíjat. Aztán szétváltak útjaink.

Kicsit sem meglepő, hogy a szadi tökéletes leamortizálódása után a globális háttérhatalom számára az utód helytartópárt bázisául kézenfekvően a már kb. 20 éve teljesen általuk kontrollált ökológiai "mozgalmi" bázis kínálkozott.

Ez ellen lázadt fel a tisztességes (és szintén zsidó, jegyezzük meg, hogy ez önmagában nem a jó, vagy rossz oldalra állás döntő tényezője, mármint a származás) Lányi András, emlékezetes interjúival is, amikben még a kampány idején leleplezte az USA nagykövetség általi LMP-pénzelést, bár tény, hogy a Helytartó("nagykövet") asszony a választás estéjén nem érezte szükségét semmilyen demokratikus fügefalevélnek, annyira nem is akarták titkolni.

És biztató lehet, hogy legalább egy mozgalmi kollégát ott látok a Jobbik frakciójában, illetve látok ott több , a fenntarthatóság gondolata iránt elkötelezett embert is. Ők az igazi "ökopárt", már amennyiben szükség lenne szűken értelmezett ökopártra. Persze nincs, a világot egységében kell látni, a "környezetvédelem" kipreparálása a tágabb folyamatokból épp azon globalista háttér-és előtérerők manipulációja, amelyeknek a Monsanto egy különösen aberrált, gátlástalan képviselője.