2010. november 2.

Orbán behívja a kínaiakat

Nemegy emlékezetes vezetőnk arról is emlékezetes, hogy behívta kora domináns nagyhatalmát hozzánk, hogy csináljon rendet, hozzon egy jó kis (vagy jó nagy) FEJLŐDÉST, civilizálódást.

Szent István behívta a németeket, pár olasszal, franciával, lényegében EURÓPÁT, de nagyrészt németeket.
Lett is olyan fejlődés, hogy máig attól koldulunk...
Kis túlzással, alig erőltetve mondhatom, hogy, később Horthy is "behívta" a németeket. (igaz, olyan vezetés alatt, amely a németeket tette tönkre leginkább...)
Zápolya és Izabella behívta a törököt. (a Jobbik valahogy nem hangsúlyozza eléggé az első komolyabb együttműködésünk áldásos hatásait...)
Ferenc József és Kádár behívták az oroszokat, nekik már bérletük van hozzánk.
Utóbbinak volt némi szerepe a nemzetközi zsidó tőke behívásában is Fekete János és társai segítségével, de annak útját annyian egyengették történelmünkben, hogy hosszú lenne felsorolni.

Az amerikaiakat, vagy talán Globáliát szinte mindenki hívta, közte Orbán Viktor is, de töredelmesen be kell vallanom, hogy a magam szerény szavazatával én is hozzájárultam beeresztésükhöz a NATO és EU-csatlakozásról szóló népszavazáson. (mindjárt más lett volna, ha ellene szavazok...) Igen, Európa is visszajött újra, de most nem annyira német lovag formájában, mint Szent István idején.

És most újra őrségváltás van a domináns hatalom posztján, az USA feldarabolódni készül, Kínában viszont 400 KILOMÉTERPERÓRÁVAL SZÁGULD A VONAT!!! Azannya...
Tehát ideje őket behívni, Orbán Viktor pedig kicsit sem meglepően meg is teszi ezt, hiszen a Jobbik programjában benne van...

Igazából azonban keveset tudunk róla, mitől is száguld ennyire a kínai NÖVEKEDÉS (Hozsánna néked, NÖVEKEDÉS!!!), érdemes lesz egy kicsit közelebbről megnézni, milyen csodát honosítanak meg nálunk is, ha teljesítik OV kérését (illetve volt ott fenyegetés is, ha netán nem jönnének, akkor megemlegethetik még a Hunok Földjének haragját, emlékezhetnek, hogy legutóbb a Nagy Falat is miattunk kellett építeniük):
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

A kínaiak büszkén bontanak le félig kész új épületeket, hogy a Dicsőséges Ingatlanbuborék Örökmozgó, a Növekedés Motorja tovább zakatolhasson



Csodálkoztál valaha, hogyan tudja Kína évről-évre pontosan teljesíteni a kitűzött  8.00001 % növekedési tervet? Vagy hogyan tud számunkra hatalmas és egyre nagyobb árukészleteket találni? Egyszerű: soha nem hagyja abba az építkezést. Ami szemmel láthatóan azt jelenti, hogy felrobbantják az épületeket, mielőtt teljesen elkészülnének és újjáépítik őket. Öblítés. Ismétlés. Végül is le kell kötniük az építőmunkásokat, hogy ne érjenek rá lázongani, meg a dollártartalékokat, amelyeket brazil és ausztrál nyersanyagokra költenek, amióta Kína nem igazán vásárolja az USA államkötvényeit. A China Hush  hozott pár lehangoló bizonyító képet, hogy a Politikai Bizottságbeli elvtársak rátaláltak a nagy ingatlanbuborék örökmozgóra.  Még több kép a Tervszerű Rombolásról a  China Hush-nál.
Mint a világ egyik legtöbbet építő országa, Kína évente 2 milliárd négyzetméter új beépített alapterületű épületet produkál, a világ beton- és acéltermelésének kb. 40%-át elfogyasztva. Az építkezési láz másik oldalán viszont ott a "régi" épületek bontási törmeléke, négycsillagos szállókat bontanak le, hogy a helyükre ötcsillagosokat építsenek és új létesítményeket bulldózereznek el, még mielőtt befejeznék őket. Rengeteg új, erős épület végzi természetellenesen rövid létét a robbantás moraja közepette. (források: ifeng.com és people.com.cn)



1. Vienna Wood Lakópark, Hefei. "005. december 5-én meghalt, mielőtt megszületett volna. 20,000 m2-nyi alapterület, a főépület 58.5 m magas. A több tízmillió jüan értékű épületet felrobbantották, miközben 16. emelete még épült. A városvezetésvezetés szerint akadályozta a főútvonal kiegyenesítését és rontotta a kilátást a közeli hegyek felé...



2. A Bund Lakópark Wuhanban, 4 éves, 2002 március 30-án felrobbantották. “Neked adom a Jance folyót" volt a lakópark népszerű szlogenje, valóban folyóranéző kilátással. A korábban engedélyezett lakóparkot az árvédelmi szabályokat sértő illegális építkezésnek minősítették, kényszerbontása 200 millió jüan közvetlen veszteséget okozott



3. Yuxi Kiállítóközpont, 5 éves korában 2005 augusztus 20-án lebontva. Yongchuan város meghatározó épületének építése 40 millió jüanba került, felrobbantásához 250 kg dinamit és 250 detonátor kellett. Az új tulaj, aki 30 millió jüanért vette meg, úgy döntött, a hely még jobb lesz a város első ötcsillagos szállodája számára, amely 250 miillió jüanért épül. Az alpolgármester személyesen felügyelte a robbantást.

4. Zhongyin épület Wenzhouban, 6 éves, élete végetért 2004 május 18-án. A város legmenőbb övezetében álló 93 méter magas épületet soha nem vették használatba, mert veszélyesnek minősült és a város legnagyobb pénzügyi botrányának tárgya lett, 43 vádlottal és több, mint 30 millió jüan kenőpénzzel. Ezért "a korrupciós épület"-kémnt emlegették. Az épület biztonságossá tétele többe került volna, mint egy új épület építése, ezért a hatóságok felrobbantatták.

5. Shouyi Sportközpont, 10 éves, felrobbantották 2009 június 16-án. "Bajnokok bölcsőjének" hívták, mert sok sporttehetséget nevelt ki a környéknek, közte a tollaslabda világbajnokat, Gao Linget és Wei Yilit. De útban volt az 1911-es Forradalom 100-adik évfordulójára tervezett 20 milliárdos múzeum projektnek, ezért mennie kellett, pedig robbantásáig folyamatosan korszerűsítették.

6. Öt Tó Hotel,  Nancang City, 13 éves, felrobbantották 2010 február 6-án. A négycsillagos hotelt megvette egy hong kongi cég, hogy a helyére egy ötcsillagosat építsen. A bontás kb. 40 ezer tonna építési törmeléket eredményezett, aminek elhelyezéséhez egy nagy területre van szükség.

7. Shenyang Nyári Palota, 15 éves, felrobbantották 2009 február 20-án. 200 millió jüanból épült vizi szórakoztató központ volt, ez volt akkor Ázsia legnagyobb kupolás épülete. Sokáig a város legérdekesebb szórakozóhelyének számított, emlye első 5 évében 400 millió turistát fogadott. Mégis felrobbantották 2 másodperc alatt egy új ingatlanfejlesztés kedvéért.

8. A Zhejiang Egyetem 3. sz. épülete a tóparti campus területén, 16 éves, ledöntötték 2007 január 6-án. 67 méter magas, 20 emeletes volt, de az egyetem eladta a campus egy részét 2,46 milliárd jüanért egy fejlesztőcégnek, ezért ledöntötte a tornyot, hogy sima placcot adhasson át. A hallgatók és oktatók együtt nézték a látványos és tragikus pillanatot.

9. Tsingtao Vasuti Épület 16 éves, felrobbantották 2007 január 17-én. Az épület háromcsillagos szabvány szerint épült és kb. 100 évre tervezték. A 2008-as olimpia építkezéseinek kellett helyet adnia.

10. Shenyang Wulihe Stadion, 18éves felrobbantották 2007 február 12-én. 250 millió jüanért épült, itt jutott be a kínai csapat a világkupába 2001 október 7-én. Egy 1,9 milliárd jüanos Olimpiai Központhoz kellett a helye.

11. “Asian First Arc”, Shanghaj, 11 éves, lebontották 2008 február 13-án. A hidat legalább 100 éves élettartamra tervezték, de a közlekedési útvonal áttervezése miatt ennek egytizedéig volt használatban.  “Nekünk, építészeknek előre kell néznünk a tervezésben” - mondta Said Zhao Lizhong, a tervező.

forrás: Zero Hedge

Agyrém!