2011. június 24.

Viktor piramisa nem tréfa

Vastagbőr:Valóban minden képzeletet felülmúl

Az élet és OV tervei felülmúlják az én tréfámat is, vagy legalább tényleg igazolják.
"9. Magáncéget kölcsönözhetnek közmunkásokat. Ekkor nem a minimálbért kell kifizetni, hanem az ún. közfoglalkoztatási bért, ami valószínűleg kevesebb lesz a minimálbérnél. A munkaerő-kölcsönzés már most is egy embertelen biznisz, lásd: "Új Élet a munkásoknak, de még milyen.""

"Hány munkahelyet teremt ezzel a programmal az állam? Nullát.
Hány embernek fog megszűnni az állása, ha a helyére a minimálbérnél kevesebb összegért lehet az államtól közmunkásokat kölcsönözni? Sokaknak."

Ez hajmeresztő. Beugrik a Schindler listája c. film, ahol az elején Schindler kicsinosítja magát, kitűzi a náci pártjelvényt a zakójára és megy náci táborparancsnokot megvesztegetni, hogy ő kaphassa az olcsó bérmunkaerőt a lágerből a gyárába. Most narancsjelvényt kell majd kitűzni... (a narancs egy vörösen izzó napkorong amúgy, a Piramis mellé bevezetheti Viktoreosz a napkultuszt, ahol egyik fáraó elődjéhez hasonlóan ő maga a Napisten...)

"Orbán Viktor megmondta: "A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem a 21. századi technológiával történik Magyarországon, hanem közmunkában." "

Erről írt Molnár Géza a minap, hogy mivel az olajcsúcson túljutva csökken az egy főre eső energiarabszolgák száma (amit a modern technika és a fosszilis energiaforrások jelentenek), a 20.századi gépi technológiával már nem mehetnének az ilyen nagy központosított látványprojektek. Óegyiptomi stílusban még meg lehet próbálni és elég rémisztő, hogy Fáraónknak erre van ambíciója.

"A "Szolgálat és Becsület" érdekvédelmi mozgalom honlapján konkrét terveket lehet olvasni, túlságosan konkrétak ahhoz, hogy kamunak lehessen minősíteni.

Három nagy területen indulnak el a közmunkák:
1. Stadionépítések
- A Puskás Ferenc Stadion bontását októberben kezdik, közmunkásokkal.
- Az új debreceni stadiont 4000 közmunkás fogja építeni, az Észak-Kelet Magyarországi és a Központi régiókból. A visszahívott szolgálati nyugdíjas rendőrökből (ugyanebből a régiókból) 1300 fő vesz részt szervezési és közbiztonsági feladatok végrehajtásában. A közmunkásokat konténerekben szállásolnák el, a rendőrök is ott laknának, de ők dupla méretű és jobb felszerelésű lakókonténereket kapnak."
A rendőrök azt kapják jutalmul ("luxus"fokozatban), amit a - nagyrészt cigány - munkakerülők büntetésből???

A STADION a mi gazdasági helyzetünkben tipikus PIRAMIS, sokba kerül és sok embert foglal le, de semmi gyakorlati haszna, csak Urunk Dicsőségét hirdeti!
Sőt, az óegyiptomi modelltől tovább is léphet a program ezáltall Róma felé, a megépítendő stadionokban-amfiteátrumokban (a pestit lehet majd Colosseumnak nevezni) gladiátorjátékokat mutathatnak majd be, ahol a gladiátorok szerepében a Cozmát megölő cigánybűnözők és hasonlók léphetnek fel, az eléjük és oroszlánok elé lökött őskeresztények szerepét pedig Viktonéró császár rezsimjének ellenzéke, jobbikosok, gárdisták, balosok játszhatják el, bárki, aki szembeszegül a Hatalommal...

Az nem kérdés, hogy az általános, globális, egyre gyorsuló összeomlás közepette szinte semmi nem maradhat a megszokott módon. Világos, hogy fenntarthatatlan az eddigi szociális ellátórendszer, hogy nem lehetnek 42 éves életerős rendőrök nyugdíjasok és hogy nem lehet nem dolgozó cigánytömegeket a két szép/csúnya szemükért csak úgy segélyezni. Sőt ezen túl szinte semmi nem fenntartható az erőforrásbőség, energiarabszolgák igénybevételének bázisán kialakult modern társadalomból.
A kormánynak, az állam vezetésének magától értetődően meg kel próbálnia menedzselnie ezt a most elkerülhetetlen összehúzódást, életformaváltást, lehetőleg a teljes öszeomlás, káosz, tömeges pusztulás elkerülése mellett. A siker nem garantált, a történelmi precedensek a lokális erőforrásválságok esetén se biztatóak, ilyen globális bukásra pedig még nem is volt példa. Tehát a kudarc esélye a pakliban van, az esélyes bukásért egy jószándékú kormány, vezető nem lenne hibáztatható, amennyiben mindent megtett, ez az élet, a történelem nagy drámája.

Azonban a jelen helyzetben azt látjuk, hogy Orbán Viktor egyáltalán nem jószándékú, hanem tipikus hatalommániás paranoiás őrült, akit valóban a fáraók, cézárok, cárok, abszolutista zsarnokok modellje vonz. Ezzel a társadalom amúgy is hatalmas baját még nagyon fel lehet fokozni, a veszteségeket meg lehet sokszorozni.

A munkaképes segélyezettek munkaerejét a fenntarthatóságra átállás megkísérlése keretében rengeteg hasznos dologra lehetne használni, de tipikusan decentralizáltan (központi összehangolás, iránymutatás mellett), nem felesleges, őrült látványberuházásokról, piramisokról kell most álmodni. Sajnos a kontraszelekció miatt törvényszerűen jutnak pszichopaták a hierarchia csúcsára, ez egy ilyen világ.

Egyébként nem hiszem, hogy bármi is megvalósulhatna a fokozódó káosz körülményei között a grandiózus tervekből, de már a bejelentésük is jelzi, hogy nincs az országnak alkalmas vezetése, sőt a vezetés az egyik legfőbb problémánkká vált.

2011. június 21.

Szerény javaslat

A Haza bajban van.
A cigányoknak "alanyi jogon járó" segélyekre, a rendőrök és más rendvédelmi dolgozók korai nyugdíjára, az álrokkantak rokkantnyugdíjára és erre az egész szociális ellátási rendszerre nincs többé pénz, vagy nemsokára nem lesz. A Kormány feje látványos, monumentális közmunkaprogramokban látja a kiutat:


Több százezer munkanélkülit megmozgató hatalmas állami építkezéseket készít elő a jövőben a közmunkaprogramokat is felügyelő Pintér Sándor. A parlamentnek benyújtott törvénytervezet is arra utal, hogy a Belügyminisztérium a nyugdíjból visszaterelt volt rendvédelmi dolgozókkal felügyelteti majd a közmunkásokat, akiket tömegesen fognak a munka helyszínére szállítani, étkeztetni és igen alacsony bérrel jutalmazni. Kormányzati források szerint nincs más megoldás, szakítani kell a segélyezésen alapuló, eddig eredménytelen szociálpolitikával."

"Több kormányzati forrás is megerősítette, a kabinet leszámolt azzal a főleg kis helyi projektekre, az önkormányzatokra és a pályázó civil szervezetekre épülő modellel, amely az utóbbi években - a kormánypolitikusok szerint pazarlóan és sikertelenül - meghatározta a közmunkáztatást. Források szerint Pintér tárcája hetek óta dolgozik az új programon, elsősorban a szisztéma központosításán.
A Hírszerzőnek nyilatkozó fideszes kormánypolitikusok becslései szerint a belügyminiszter felügyelte közmunkáztatás 200-300 ezer embert mozgat majd meg. Pintér részben a ma is működő programok hatékonyságának javítását, részben nagy munkaerő-igényű regionális projektek előkészítését kapta feladatául.
"Hatalmas logisztikai kihívás több százezer embert mozgatni, lehetőleg nagy projektek révén számukra munkát szervezni, ami csakis egy jól szervezett és irányított hierarchikus rendszerben képzelhető el. Erre az egykori rendőr Pintér alkalmasabb, mint egy közgazdász vagy egy minisztériumi bürokrata" - mondta a Hírszerzőnek egy, a döntés hátterét ismerő, neve elhallgatását kérő államtitkár, hogy miért nem a Nemzeti Erőforrás Minisztériumára vagy a két gazdasági tárca valamelyikére bízták a feladatot."

"Egy másik kormányzati forrás szerint a belügyminiszter szervezte munkák sokban hasonlítanak majd az 1930-as években a gazdasági válságból az Egyesült Államokat kivezető New Deal nevű program közmunkaprojektjeihez. Érdeklődésünkre az egyik államtitkár azt sem zárta ki, hogy Pintér feléleszti az előző rendszerben megálmodott Duna-Tisza-csatorna tervét is."
 Szeretnék egy szerény javaslattal hozzájárulni a nagy program sikeréhez és hazánk felvirágoztatásához.
A "Milliók egy miatt" névre keresztelendő program keretében az alábbi látványos projektet lehetne kivitelezni a közmunkások százezreivel, sőt millióival a nyugdíból visszahozott rabszolgahajcs rendőrök felügyelete alatt: