2009. június 4.

Merkeltől ered az offshore-kampány?

A bomba gyorsan és nagyot robbant, a média tele van "Megvannak Simor százmilliói" című híradásokkal, hogy Simornak vége van, az nem kérdés, a Népszabadság jegyzetében (Simor-vagyon Cipruson: Lehet, de nem szabad)ott a selyemzsinór:

"Ennél már csak az lenne megnyugtatóbb, ha vagyonát hivatali ideje alatt olyan pénzügyi, cégjogi keretek között tartaná és működtetné, hogy még a látszatát is elkerülje annak: vagyoni helyzetét, annak változását el kívánja kendőzni a közvélemény elől.
Nem hiszem, hogy ennek megoldásához rá lenne szorulva a tanácsaimra. E lépés megtételéhez elég annak józan belátása, hogy a jegybankelnöknek nem elég feddhetetlennek lennie - annak is kell látszania."


Gyors talált-süllyedt, kiválóan időzítve az EP kampány véghajrájában, nem is tűnik túl hihetőnek, hogy a Fidesz-kampánycsapat saját erőből ki tudna ilyet tervelni, tekintve a két legutóbbi országgyűlési választáson nyújtott teljesítményüket.

Korábbi bejegyzésemben már felvetettem, hogy Orbán Berlinből, a Merkel kancellár asszonnyal folytatott megbeszélése után üzent hadat a hazai offshore-lovag ballib vezetőknek. A hazai sajtó nagy része eléggé átsiklik e felett:

"Orbán Viktor "torkig van a helyzettel

Együtt vizsgálja a Fidesz a német Kereszténydemokrata Unióval (CDU) az offshore cégekbe, illetve az adóparadicsomokba kimentett vagyonok sorsát - erről állapodott meg Angela Merkel kancellárral Orbán Viktor Berlinben.
A Fidesz elnöke szerint azért van szükség az együttműködésre, mert fel szeretnék használni Németország offshore-ügyekben szerzett tapasztalatait.

Mint mondta, nem titkoltan azért kezdeményezte egy ilyen munkacsoport létrehozását, mert "torkig van azzal a helyzettel", amikor Magyarországon a jegybankelnök, a miniszterelnök, meg a pénzügyminiszter kimenti a vagyonát adózás elől offshore cégekbe, majd ezután pénzhiányra hivatkozva megszorításokkal sarcolja meg az embereket."


Az Indexen Bodoky Tamás, aki az olajkitermelési csúcs, globális erőforrásválság, éghajlatváltozás témákban a legaktívabb magyar újságíró, egy újabb piros pontot érdemelt ki a következővel:

"El a kezekkel Ciprustól

A német titkosszolgálat két éve eurómilliókat fizetett egy másolt CD-ért, ami a lichtensteini hercegség bankszámlatitkaival volt teleírva. Az azóta is bujkáló volt banki alkalmazott által kilopott lista az adóhatóságnál landolt, vizsgálatok követték, és Németország legnagyobb adóelkerülési botránya [1] kerekedett belőle. Házkutatások Hamburgban, Münchenben, Frankfurtban, a német ügyészség közel ezer vagyonos polgár ellen indított eljárást, akik euró-százmilliókat adóoptimalizáltak az adóparadicsomként számon tartott hercegség híresen diszkrét bankrendszerében.

A lichtensteini botrány legnevesebb érintettje Klaus Zumwinkel, a német posta elnöke [2] volt, aki még aznap lemondott, hogy meggyanúsították és házkutatást tartottak nála, majd le is tartóztatták potom egymillió adóoptimalizált euró miatt. Zumwinkel lebukása sokkolta a német közvéleményt: a kormány megengedhetetlennek nevezte, hogy a felső tízezer tagjai megkerüljék a közteherviselést, az újságok pedig arról cikkeztek, hogy a jóléti társadalmak válságának egyik fő oka az, hogy a gazdagok adóparadicsomokba rejtőznek a társadalmi szolidarítás erkölcsi és törvényi kötelessége elől.

Azóta mindezt megfejelte a válság is, Obamától az EU-n keresztül a G20-ig mindenki ezt a nótát fújja reggeltől estig."


A fideszes sajtóközlemény szerint ugyan Orbán azt állítja, hogy ő kezdeményezte a pénzmenekítésügyi megállapodást, de több jel szerint is sokkal inkább Merkel érdeklődése előterében állt a kérdés és ő segíthette néppárti szövetségesét német titkosszolgálati adatokkal. (Egyébként a miniszterelnök, jegybankelnök és pénzügyminiszter érintettsége ilyen ügyekben annyira feltűnő, hogy egy HVG-nek sem okozott túl nagy erőfeszítést az utánjárás.)
Úgy tűnik, Merkel hócipője nemcsak az offshore-oló köztisztviselőkkel van tele, hanem a központi bankokkal általában is, ezért volt kettős találat Simor kilövése. A The Wall Street Journal cikke szerint a kancellárasszony a német politikában is szokatlan módon nekiment a FED-nek, az Európai Központi Banknak és az angol jegybanknak:

Germany Blasts 'Powers of the Fed' (Németország a FED hatalmát szidja)
A cikket nem részletezem, Merkel felveti a globális pénzpiacok totális újraszabályozásának szükségességét, egy érdekesség, hogy a WSJ épp a ciprusi jegybankelnököt említi, mint akinek az Európai Központi Bank politikája terén vitája van német kollégáival a bank felügyelőbizottságában...

Merkel irányvonala nem igazán nyeri el a Fehér Ház tetszését:

"Obama megint elkerüli Berlint

Két hónap leforgása alatt másodszor jön Németországba, de ahogy az áprilisi baden-badeni NATO-csúcs idején, úgy a mostani - Drezdát, az egykori buchenwaldi náci koncentrációs tábort és a landstuhli amerikai katonai kórházat érintő - vizitje során is elkerüli Berlint Barack Obama."


Ezek az összefüggések egy kicsit lehűtik és elsietettnek mutatják lelkesedésemet, hogy a Fidesz vezetőjének ez a találó kampánya bizonyára egy átfogó globalizmusellenes irányváltás része. Ugyan továbbra sem zárom ki ezt a lehetőséget, (mivel Orbán beszél a világ új rendjéről, nagyhatalmak lehanyatlásáról, az EU-pénzek nem csodatevő jellegéről, stb.), de az is elképzelhető, hogy egy Merkel asszonytól időben jött szövetségesi segítség bizonyult látványosan sikeresnek.
Természetesen Merkel irányvonala magában rejti a globalizáció multinacionális pénzügyi érdekeltségek által irányított folyamataival való szembeszegülést, ha ehhez és az amerikai politikával szembeni hűvösebb német irányvonalhoz csatlakozik Orbán Viktor, az már önmagában csak hasznos lehet országunknak.

Magyarország NEM a magyaroké???

Most már papírunk van róla, hogy Magyarország NEM a magyaroké!

OVB: Alkotmánysértő a Jobbik szlogenje


A vadbarmoknak nem tűnt fel, vagy letojják, hogy határozatuk közvetve kimondja, hogy ha ez a jelmondat alkotmányellenes, akkor a logika szabályai szerint Magyarország nem a magyaroké? Vagy ők így tudják a gazdáiktól???

Szerencsére a Fidesz delegáltja nem szavazta meg. Jellemző a Halmai Gábor-félékre, hogy míg az "Amerika az amerikaiaké" jelmondat szerinte "befogadó", ugyanez magyarokkal kirekesztő!
Sajnálatos, hogy még a Jobbik embere sem erre hivatkozott, (miszerint a tilalom kimondja, hogy az ország eszerint nem a miénk), hanem védekezni próbált. Nincs mit védekezni egy ilyen jelmondat miatt, ennek magától értetődőnek kellene lennie, a jelen határozat is jelzi, hogy nem az, ezért indokolt politikai program a haza visszavétele a megszállóktól!

2009. június 1.

Orbán szembefordult a globalista karvallyal?

Retorikában mindenképpen, és már ez sem akármilyen fejlemény. Itt e blogon is legalább tavaly óta kísérem figyelemmel a fickó tudatosodását a globális erőforrásválság kérdésében, úgy tűnik, most jött el az ideje szerinte, hogy nyíltan nekimenjen a globalista háttérhatalom hazai helytartóinak:

„A jegybankelnök jó hírneve jelenleg nem létezik”
Orbán Viktor torkig van, Simor András tagad


Korábban itt is idéztem a hírt, hogy Simor, a Helytartó személyes lemondásra felszólító magánlevele előzte meg közvetlenül Gyurcsány távozását, tehát Orbán frontális támadása ellene egyúttal a Gazdáknak is szól. Ez annál örvendetesebb, mert nekem, mint egykori elég veterán Fidesz-szavazónak a legkeserűbb pirulák sorát Orbán azzal szolgáltatta, amikor rendszeresen túllihegte e globális gazdik elvárásait, olyan hajmeresztő (és szerintem ráadásul téves) nyalásokkal, mint a Likud-testvérpártiság, vagy a Szakadtvili melletti ámokfutó kiállás.

Érdemes szó szerint elolvasni a Fidesz és Simor levélváltását, egy külön figyelemreméltó dolog benne a fideszes szóvivő kimondottan pimasz szóhasználata:

"Ami a jegybankelnök jó hírnevének megsértését illeti, az lehetetlen, hiszen a jegybankelnök jó hírneve jelenleg nem létezik. Egyúttal kérem, hogy a későbbiek folyamán - amennyiben újra levélben kíván Elnök úrhoz fordulni - mellőzzön mindennemű felszólítást, mert azokat az Önök közötti viszony nem teszi indokolttá.
Úgy látom, Ön ragaszkodik ahhoz, hogy a Fidesz elnökével folytatott levelezését Sólyom László is nyilvántartsa, ezért levelemet tájékoztatásul megküldöm Köztársasági Elnök Úrnak
."

Nem a pimaszság ebben az új, hiszen a mitugrász, luxusautós Szjjártó egyike azoknak a figuráknak, akiktől sok vidéki fideszes talpasnak szorulhat ökölbe még a talpa is, hanem, hogy ezt most a Helytartóval szemben engedi meg, egészen biztosan nem magának, hanem pártelnöke felhatalmazása alapján.
Orbán Viktor így mérte fel az erőviszonyokat, nem fél már többé a globális háttérhatalomtól, nem keresi többet a kegyeit?

Talán szempont, hogy a három főtolvaj offshore cégeire vonatkozó kijelentését Berlinben tette a Merkellel folytatott megbeszélés után, lehet, hogy a kancellár aszonytól kapott infók alapján is véli sebzettnek a Karvalyt?

Az egyébként nagyon jópofa fordulat, hogy „a jegybankelnök jó hírneve jelenleg nem létezik”, szinte biztosan a pár nappal ezelőtti hír alapján ugrott be vagy Szíjártónak, vagy valami nála okosabb beszédírónak, mely szerint a Woody Allen jó hírneve megsértéséért megítélt 10 millió dolláros kártérítést a bíró felére csökkentette, elfogadva az alperes érvelését, hogy a saját lányát felcsináló "rabbi" nem is rendelkezik jó hírnévvel.
Országunk sokkal jobban járt volna, ha a miniszterelnök, pénzügyminiszter és jegybankelnök is valami vérfertőzés-féleség elkövetése miatt nem rendelkezne jó hírnévvel. Sajnos ettől sokkal antiszociálisabb dolgokat köszönhetünk nekik...

És a kampány megy tovább:

Orbán: a maréknyi milliárdost vissza kell szorítani ahová valók

"Az off-shore cégekről szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott, előfordul más államokban is, hogy adóparadicsomokba menekítik a vállalkozásaikat és pénzeiket gazdag emberek; azonban hogy belőlük azután miniszterelnök lesz, pénzügyminiszter, illetve jegybankelnök, "ez a civilizációs botrány" csak Magyarországon fordulhat elő.

Szerinte amíg itt egy maroknyi milliárdos azt csinál, amit akar, és nemcsak a gazdasági életben, hanem - elfoglalva egy pártot - bemegy a politikába is, és ott a közmegbízatásokat is a saját kezébe veszi; "addig nem érezhetjük úgy, hogy ez az ország a miénk. Ez valaki másé (...), valaki más használja, valaki más szedi a hasznait". Ahhoz, hogy "az ország ismét a miénk legyen", ezt a maréknyi milliárdost vissza kell szorítani oda, ahová egyébként valók - jelentette ki.
"

Ez a "valaki más" mintha már a globalista háttérhatalomra utalna, megérjük, hogy rövidesen Drábiktól fog idézni???
Az természetesen óriási csúsztatás részéről, hogy a háttérhatalom (ha arra gondolt) és tolvaj milliárdos helytartói "EGY" pártot foglaltak volna el. Az összes parlamenti pártot elfoglalták így vagy úgy, a Fidesz sem kivétel ezalól. Meglátjuk, most visszafoglalja-e magának a pártot annak "atyja", illetve végleg leveti-e az atlantista köpönyeget.

"Kifejtette: azokat a rossz intézkedéseket kell hatályon kívül helyezni, amelyek akadályozzák az országot abban, hogy a magyar gazdaság ismét lendületbe jöjjön."

Egy alapvető kérdés, hogy az ilyen "lendületbe jövés", "beindítjuk a gazdaságot", stb. típusú dumák teljesen gátlástalan demagógiák a részéről a választási kampány keretében, mert azt esetleg megbocsáthatjuk, (mivel a nép még elijedne a teljesen őszinte rosszhír-hozástól és a hozó ellen fordulna) vagy tényleg ennyire két lépéssel szeretné átugrani a szakadékot, hogy minden megvilágosodása ellenére még tényleg hisz ebben?

Biztatónak vélem ez ügyben, hogy nagyon helyesen óvatosan felkészít az EU-égimanna várható elmaradására is:

"Óva intett ugyanakkor attól, "hogy állandóan abban reménykedjünk, hogy majd valaki mástól kapott vagy megszerzett pénzen tudunk majd megerősödni". Európában tisztességes módon és tartósan egy ország akkor érhet el jómódot és komoly gazdasági teljesítményt, ha a saját lábára áll, és nem Moszkvára, nem Brüsszelre, nem az IMF-re, nem a könnyűnek gondolt európai pénzekre "ácsingózik" - vélekedett; hozzátéve, hogy ha a magyarok nem bíznak magukban, és nem akarják a saját munkájukra építeni az országot, "akkor maradunk a vesztes államok között". "

Ez a "vesztes állam" persze rizsa, természetesen arról van szó, hogy az éhendöglés elkerülése a maximálisan kitűzhető cél a saját erőből, inkább arra hajlok, hogy ő is tudja ezt. Nem linkelhető belső infó, hogy pár hete, vagy hónapja fideszes önkormányzati vezetők előtt mondta zárt körben, hogy készüljenek fel településeiken az ingyenkonyhák megszervezésére az éhezőknek.

Egyik legnagyobb marhasága, a neokonoknak nyalás idejéből származó és reménytelenül beleégett oroszfóbia fényében már az is haladás, hogy Moszkva nevének említésekor azzal egy sorba állítja Brüsszelt.

Hogy mindezt a globáltőke- bankár- offshore- stb. szidalmazó kampányt vegyíti a Jobbik elleni mószerolással, az politikai egzisztenciális érdekét tekintve teljesen érthető, ha egyébként disznóság is. A baloldal az ellenfele, az ellensége a Jobbik, mint a régi vicccben mondja az amerikai légierő tábornoka az ifjú hadnagynak:
A Szovjetunió a mi ellenfelünk. Az Ellenségünk a flotta...
A légierő a flottával kűzd a költségvetési pénzért, a Fidesz a Jobbikkal a szavazatokért.
A pártelnöki retorikából ömlő milliárdosszidalmazás ugyan a volt szoci szavazóknak is van címezve, de a szocik már nem komolyan vehető ellenfél, a gazdaggyűlölő, egzisztenciális vesztük rémét szimatoló tömegek szavazatáért már a radikálisokkal kell versenyezni.

Azt már bízza ránk a pártelnök úr, hogy bevesszük-e a maszlagot az elveszlő, megoszló szavazatokról, láttuk, milyen szép kis beltenyészetté varázsolta a Fideszt a verseny kiküszöbölésével, emiatt is szállhatták meg a környezetét az atlantista neokonok, ezért rúgott el a párt két lábbal annyi hazafit magától.

Most csak üsse a bankárokat, globalista helytartókat , ha lehet, ne csak szavakban. A hitelesség próbája a következő lépésben a neokon ügynökök kipenderítése lesz a Fideszből.