2009. április 24.

Öszeomlás, kecske-nagykoalíció

Gazdasági összeomlás esetén Kósa vagy Botka vezetésével Fidesz-MSZP nagykoalíció alakulhat

"Miközben zajlik az EP-választási kampány, miközben a Bajnai-kormány még mindig a gazdasági minisztert keresi a gazdasági válság kellős közepén, eközben a háttérben zajlik egy egészen más irányú folyamat. Pest megyei fideszes képviselők zárt értekezletén került szóba, hogy amennyiben a gazdasági válság elsöpri a Bajnai-kabinetet, a kormányrudat egy Fidesz-MSZP nagykoalíció veheti át. A kormányfői tisztséget Kósa Lajos (Fidesz) debreceni vagy Botka László (MSZP) szegedi polgármester viselheti.

Az első hallásra kicsit furcsa feltételezés abból indul ki, hogy a soron következő kormány semmivel nem lesz könnyebb helyzetben, mint a Bajnai Gordon vezette csapat. Nem csak a mélyülő válsággal, de az egyre elégedetlenebb társadalommal, a számonkérés igényével és a fokozódó nemzetközi nyomással is szembe kell néznie majd az új vezetésnek. Bárki is vállalja el, az szinte a biztos bukást vállalja. Ezért merült fel több fideszes agytrösztnél, hogy a Fidesznek meg kell osztania a felelősséget - és ezáltal a bukás lehetőségét - az MSZP-vel. Így ugyan megmenti a szocialistákat a teljes megsemmisüléstől, de elkerülheti, hogy röviddel utána a polgári szövetség is hasonló sorsra jusson.

Egy ilyen nagykoalíció persze csak átmeneti időre szólna, egyfajta fegyverszünetet jelentene, nem békét. Az egyértelmű, hogy egy ilyen konstellációban fel sem merülhet Orbán Viktornak a neve a kormányfői poszton. Ő valószínűleg maga elé tolná Kósát, hogy a várható amortizáció ne őt, hanem a debreceni polgármestert érje. Az sem elképzelhetetlen, hogy a Kósával állítólag jó kapcsolatot ápoló Botka László szegedi szocialista polgármester vinné a prímet. Mindenesetre a tandem már elkezdte az együttműködést."

---------------------------------

A fenti hírben most nem is a két "ősellenség" összefogásának felvetése az érdekes, mivel valóban tragikus válsághelyzetben ez számomra is logikus és kívánatos, már csak azért is, mert a másik lehetőség egy polgárháború.

Az igazán érdekes az, hogy ezek ott fent már nagyon is képben vannak, mi van kialakulóban, de a népnek mostanáig nem mertek még erről nyíltan beszélni.
Az egyéni terveket is ehhez kell igazítani. Aki úgy gondolja, hogy tudna még ezt-azt tenni családja válságra felkészítéséért, siessen, van pár hónapja. A minimum, hogy kell fával is működő konyhai tűzhely és fűtés (lehet egyben, a család a télre a konyhába költözik), pár heti, de inkább havi kajakészlet otthon, hálózsákok, tüzelőkészlet, és ha van kert, sürgősen veteményezni, még lehet gyümölcsfát ültetni. (már nem sokáig, kivéve, ha konténeres)

Helyi vezetőitektől, képviselőitektől azt kérdezzétek (ha kell, az utcán elkapva a gallérjukat!!!), hogy MIT TESZTEK A HELYI LAKOSSÁG TÚLÉLÉSE ÉRDEKÉBEN A KÖZELGŐ ÖSSZEOMLÁSRA KÉSZÜLVE?

Természetesen nem kizárólag az a két alternatíva van, hogy vagy polgárháború, vagy Fidesz-Mszp koalíció és főleg nem e két párt mai programjával, eddig megszokott demagógiájával.
Mivel már ők is összeomlásra készülnek, világos, hogy az eddigi "szalonképes" politika és ideológiák jó része szemétdombra kerül rövid időn belül, az új "fősodor" pedig tele lesz olyasmivel, amit ma "szélsőségesnek" bélyegeznek.
Bukik a globalizáció, a liberális ideológia, a sok politikailag korrekt tabu, a multikulti.
A bukás óhatatlanul fel fogja vetni a felelősök kérdését és a két nagy párt - természetesen nem azonos mértékben! - illetve sok vezetőjük egyértelműen felelősek a globalista, bukásba vezető rendszer kiszolgálásáért.

Tehát indokolt, hogy a választók (ha lesz választás...) olyan pártnak is bizalmat szavazzanak, vagy olyannak elsősorban, amely kezdettől ellenezte a globalizációt, kifosztásunkat, és a nemzeti önállóság híve volt.

A cikkben említett Kósa élenjárt a globalizáció debreceni terjesztésében, városát eladósította, teletömte fenntarthatatlan szörnyberuházásokkal, betonnal, tehát durva lenne, ha az egyik kisebb, vidéki kecskére bíznák a káposzta maradékát, miután a javát már megették a globális kecskék és hazai segítőik.

A felelősség felvetésének kérdése mellett szerintem abszolút katasztrófa idején, ami biztosan lesz, kívánatos egy nemzeti egységkormány, természetesen a 100%-ban nemzetellenes SZDSZ kizárásával, sőt politikusainak (minimum) bebörtönzésével, a többi, már kormányon volt párt esetében pedig a bukáshoz vezető út kövezésében részt vevő vezetők kitakarításával.
Hogy ki vezesse a nemzeti kormányt, azt pedig döntse el a mielőbb megtartandó választás eredménye. De arra már az igazság hiánytalan feltárásával kampányoljanak a pártok, ne a demagógiák versenyével. Ha ezt elmulasztják, nem patak vér fog folyni, hanem Dunányi.

2009. április 20.

Fico, a magyarok ingyenpszichiátere

Kipukkadt a roncsprémiumlufi

"Napi Gazdaság 2009. április 20., hétfő

Hiába volt sikeres a szlovák roncsprémium mindkét fordulója, hiába adtak el vagy rendeltek meg ennek keretében közel 45 ezer új gépkocsit, Szlovákia autóforgalmazóira rájár a rúd. A Hospodárské Noviny szlovák gazdasági napilap a PricewaterhuseCoopers felmérése hivatkozva azt írta, hogy 2009-ben az ország 560 autókereskedője közül akár 180 is lehúzhatja a rolót."

----------------------------

Fico mesternek sikerült alkalmaznia egy ősi módszert a magyarok rossz közérzetének javítására. A régi vicc szerint: "Ma örömet szerzek a kutyámnak. Jól megverem, aztán abbahagyom."

Nem száz százalékban analóg a helyzet, de van párhuzam. Ha Fico nem szól be pár hónapja a magyaroknak, kicsit korán örömködve, hogy nálunk hamarabb jött a válság, mint náluk, akkor most a szlovák gazdaság romló állapotáról érkező hírek a magyarok zömét valószínűleg még vállrándításra se indítanák. így azonban nemzetünk tagjai teli szájjal röhögve fogadhatják a sorjázó híreket, hogy az északi szomszéd tehenei is döglenek már, mint a legyek ősszel.

Köszönjük Mester, ez nem került semmibe, mégis mennyit javít a közérzetünkön!