2011. április 24.

Régi ismerősünknek, a "Véderő"-nek ismét osztottak szerepet 3 napra

A gyöngyöspatai cirkusz legrosszabb sejtéseimet látszik igazolni a kormány és feje cinizmusával, gátlástalan hatalmi politizálásával kapcsolatban.
Először is nemigen látom felvetni, hogy ez a "Véderő" látszatra a semmiből termett elő, igaz, a Jobbik már elhatárolódott tőlük, de a jóindulatú közvéleménynek ez nem biztos, hogy fel fog tűnni.
Valójában régi ismerőseink ezek a derék vendégszínészek, magam is írtam már róluk egy 2008-as fellépésük kapcsán, igaz, akkor még MOVE néven ijesztgették a genetikailag rettegésre (is) kódoltakat, ami kiderül akkori bejegyzésem vitájából is.

A csepűrágókról, akik kb. annyira "szélsőjobboldali paramilitáris szervezet", mint amennyire egy bizonyos moszkvai bolti eladó hivatásos bérgyilkos, érdekes módon két látványos médiaszereplés között évekig se hallunk semmit. Aztán valakik előszedik őket a naftalinból, ha érdekeik úgy kívánják.
A kérdés, hogy kik, és a Jobbik elhatárolódásában felvetett Fidesz logikus, bár hajmeresztő tipp.
Annak idején Orbán Viktor még teljes joggal látta és nevezte pl. Bácsfi Diánát "műanyag nyilasnak", de akkor azt az álnácit a Gyurcsány-közeli szolgálatok vetették be.
Most felmerül a Fidesz megdöbbentő "problémakezelését" látva, hogy eltanulták a módszert. A helyszínre siető belügyminiszter a cigányokat nyugtatja, nekik igér "védelmet", a hivatásos provokátor "véderőtől" tisztítják meg a falut, pl. hogy javítsák az EU-elnökség megítélését a PC nyugati sajtóban a példás náciellenes szigorral és kisebbségvédelemmel.
Egyesek felvetik, hogy legutóbb a Fideszre minden látszat ellenére komoly cigánytömegek szavaztak és talán ezt a szavazóréteget is megpróbálja tartósan maga mellé állítani a párt. (értsd: az Orbán Művek...)
Én ezt korábbi összeesküvéselméletes rémálom-szerű felvetéseimet továbbgondolva úgy önteném durva formába, hogy talán OV szokott könyörtelen, érzelemmentes következetességével (ha hatalmáról van szó), belátta, hogy az ország elcigányosodásának demográfiai folyamata visszafordíthatatlan, tehát hatalmát a nekik "muzsikálással" kell megtartania.

Ebbe a képbe illene a máskülönben elmebetegnek tűnő, de innen nézve kőkeményen racionális , makacs ragaszkodása minden határon túl is a (cigány)gyerekek után járó többletszavazatok ötletéhez és a mostani kegyetlen színjáték a szegény roma üldözöttek mellett kiálló, náci gyilkosokat elzavaró rendőrséggel.

Később akár tervezheti előszedni és maga hangoztatni a korábban ellene bevetett suttogó propagandát: Hiszen én is a véretek vagyok, személyemben cigánykirálya lehet az országnak!!!
(tanulságos újra elolvasni a nagyon ravaszul kitalált legendát OV származásáról, amit Czike László publikált, a trónigény jogosultsága is biztosítva, meg a leendő döntő szavazóbázisból eredés is, bár az látszik is rajta.)

Kár, hogy a jól felépített színielőadást megzavarta kissé a hazatérő "üldözöttek" egyike, egy gyorsan eljáró kezű cigánynémber improvizációja...
Mármint a gátlástalan szervezők szemszögéből kár, nekünk viszont nem meglepetés.

Czike László gúnyverse még egyszer, nem tudom, hogy akár a felét is tréfának szánta-e:

A hepiend balladája

Trónörökös volt a Habsburg,
A Ferenc Ferdinánd -
Nyári éjen kedvese lett:
Sárika, vadvirág...
 
Száll reád merénylet átka,
A mátka megfogant -
Méhében egy halott császár
Magjáért szól a lant.

Ah! lágyan kél az esti szél                    
Alcsútdoboz felé;                                 
Szüzek siralma, özvegyek                    
Panasza nyög belé.                               

Ne szülj császárt, te szűz! anya              
Ne szoptass csecsemőt!...,                 
Férjhez adták egy orsóshoz
A csinos roma nőt.

Elárul a járomcsontod,
A nemes halánték -
Nemzedékek titkát hordod:
Ferdinánd atyádét.

Európa egységes lesz,
Magyar reményt kínál -
Hogy végtére megment minket
A szakrális király.

Pápa, add hát áldásodat!
Ő megmenti trónod...
Antikrisztus nem fog rajta -
S így mindenki boldog.

Megmenekülhet a világ,
Róma és Izrael -
Armageddon tehát nem lesz:
A vész így illan el...

Halál helyett örömünnep
Az Apokalipszis -
Jézus, s Márja békét hoznak,
Mert nem lesz több krízis.

Az Aranykor bőséggel jön,
Büszke Isten Fia -
Eredményes volt az újkor
Magyar áldozata.

Eggyé forrt az egész világ,
Minden népe testvér -
Megigazul minden ember,
A sok bűnös megtér.

Egynek engedetlensége
Majd’ mindent tönkretett -
De egy engedelmessége
Irgalmat érdemelt.

Isten tehát megbocsátott:
Új a történelem! -
Mert leszállt Ferdinándra
Megszentelő kegyelem.

Vác, 2004. október 26.
 
A válogatott cigánylegénybe oltott mesebeli királyfi
 

35 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az Orbánfóbiás

http://modoros.blog.hu/2010/12/07/az_orbanfobias

Nehéz szívvel (mert valamikor hitt benne) ajánlja: Statikus

Névtelen írta...

"Olaszliszka" másképp - Kelet-Jeruzsálemben.

http://www.jovonk.info/2011/04/24/egy-felhaborito-hirdetes-izraelbol

Statikus

Névtelen írta...

Ne legyél már hülye, Csaba!
A gyerekek szavazati joga a magyar családokat erősíti!
Egy demográfus ismerősöm szerint a cigányok aránya Magyarországon 2000-ben mintegy 5,4% volt, 2010-ben pedig mintegy 6,6%.
A gyermekek után járó szavazati jog azt jelentné, hogy a cigányok szavazatainak aránya a szavazásra jogosultak között pontosan annyi lenne, mint az arányuk a teljes népességben, vagyis 6,6%.
(Eddig ennél kevesebb volt, mert a 18 éven aluliak nem szavazhattak - akiknek az aránya magasabb volt a cigányságban az átlagosnál).
2000-ben a szavazásra jogosultak között 3,8% volt a cigányok aránya, 2010-ben 4,7%.
A gyermekek utáni szavazati jog bevezetése a cigányok szavazati arányát 5%-ról mintegy 7%-ra növelné. De közben ~1,5 millió magyar gyereknek is érvényesülne a szavazójoga, vagyis a magyar családok súlya ennyivel növekedne!
(Most persze megkérdőjelezheted a 7% érvényességét, de akkor azt is tedd hozzá, hogy milyen alapon!)

Névtelen írta...

Ja, bocs lemaradt, Batka voltam...

Bobkó Csaba írta...

Nézd, Batka, én sátoraljaújhelyi vagyok eredetileg, apám ma is ott él. Egykori barátaim közül több pedagógus a helyi általános és középiskolákban. A cigánygyerekek aránya kb. most lehet olyan 60% a középiskolás korba lépőknél, lejjebb egyre növekvő...

Kérj demográfus ismerősödtől egy korosztályokra és mondjuk megyékre lebontott kimutatást.
A gyermek után járó szavazati jog a konkrét cigányhelyzettől eltekintve is egy egetverő baromság, főleg abban a kiépülő orbánista rendszerben, ahol a szavazások szinpadi formalitás jellegűvé válnak minden szinten, vagy csak választási csalásokhoz, a látszathoz kellenek.

Bobkó Csaba írta...

Kimaradt: apai nagyapám szülőfalujával szomszédos faluban a cigányok aránya 90%, a gyerekek között közel száz. (bár akad pár fehér gyerek is) (A polgármester jelenleg nem cigány, a cigányok is józanul rászavaztak, miután kipróbáltak korábban pár cigány elöljárót. -d ez bejegyzésem gondolatkísérletétől független, vagy azzal ellentétes. Mindenesetre a szavazati arányuk egyes régiókban épp ezzel válna eldöntővé)

Névtelen írta...

Nincs kimutatás! Becslések vannak.
(A népszámlálási adatok nem pontosak, mert sokan elrejtik identitásukat és magyarnak vallják magukat.)

A Te becslésed a saját környezetedből való, sok helyről hallani ilyesmit, de ettől nem lesz pontosabb, valóságosabb a becslés.

A szaporulat tekintetében persze túlszárnyalják a magyarságot és vannak területek, ahol ez szembeszökő, de nem érvényes az ország egészére, csak az erősebb penetrációjú vidékekre.

Országosan elfogadható értéknek tartom a 7%-ot, a milliós cigány népesség egyelőre még legenda.

Így tehát a belátható(?) jövőben, az elkövetkező 20-30 évben a gyerekek után járó szavazati jog egyértelműen a magyar családokat erősítené (például a nyugdíjas szavazók tömegével szemben is).
Batka

Bobkó Csaba írta...

Hogy egy sötétebb bőrű hazánkfia magyarnak vallja magát és főleg annak is tartja, azt helyeslem. Mégis jó lenne látni egy statisztikát a 20 év alatti korosztályokról, amit a szülészorvosok állítanának össze...
Amiről te beszélsz, hogy még legenda a milliós cigánytömeg, tipikusan annak a pasinak a reménykedő gondolata aki kiesett a 100-adik emeletről és a 10-edik magasságában biztatja magát, hogy eddig még nem is olyan vészes.
De ettől a kérdéstől függetlenül is Gyöngyöspata üzenete a "nácik" elől "kimenekített", majd hazatérő cigányok agreszív pofozkodása az utcán: a vak is látja, hogy OV kormánya azok oldalára állt, akik felbátorítják ezt az élősködő csőcseléket, lovat adnak alájuk, ők a hősök, ők pofozkodhatnak, az önvédelem után sikoltó helyi nemcigányok a nácik. (a "véderő" provokátorkénti bevetése is ezt célozta) OV választott. Az övéit.

Névtelen írta...

CSabi senki sem mondta a helybeliekre hogy nácik.. akik viszont odamnennek emberkedni azok eléggé azok, és semmi de semmi hasznuk.. unatkozó faszok munka nélkül, semmivel sem jobbak mint akik betörni lopni mennek.Végeredményt tekintve semmmiképp.És gyerekesebbek is egy jó fokkal..

dorka

Bobkó Csaba írta...

Kedves Dorka, a faluban igazi nácik ter,észetesen nem jelentek meg. Érdekes történelmi kérdés, hogy annak idején hogyan jöttek létre az "igazi nácik", megvitathatjuk, de itt most félrevinne.
A "Véderő" tagjai fizetett provokátorok, műakármik, műnácik, valóban éppolyanok, mint Frey Tamás moszkvai "bérgyilkosa, aki egy amatőrszínész bolti eladó volt.

Bobkó Csaba írta...

Még annyit, hogy természetesen a jogvédők állandóan náciznak és a hivatásos szjnészek kiszit se "gyerekesek", egyszerűen ilyen a szerep. Persze, mint minden színészt, őket is exhibicionizmusuk vonzotta a feladathoz a pénzen túl...
Sokkal érdekesebb az ő személyüktől, hogy ki a megrendelő és milyen célból vetette be őket. Bejegyzésem egy tipp a magyarázatra. Miszerint OV-Pintér a megrendelők.

Névtelen írta...

Nem olyan bonyolult a dolog mint ahogy sokszor gondolod..2 Náci.. igazi náci, nem igazi náci, Náci" nekem manapság az a náci, aki nagy titokban vagy nagy büszkén annak érzi magát.. elég SZánalmas önazonosságtudat. Ismerek egyet kettőt, és látom a barátaikat..magyar gárda, véderő minden aminek árpádsáv és szálasi szaga van vonzza őket, mint lepkét a gázláng.. nem egy tudatos beszervezett népség, inkább értéknélküli emberkék, akik véletlenül a mentőkötél helyett a bika fütyijébe kapaszkodtak, és még büszkék is rá.. a Politikusok nem szerveznek dolgokat, csak rászerveznek, kihasználják a hangulatot, a pillanatnyi hatalmi játszmákhoz, de azt is elég butus módon és pontán:) ki erre ki arra, és most totál káosz van a fejecskékben, akik nézik az egész cirkuszt, és jól betelefonálgatnak az echo tv-be(nyugdíjas vagyok kezdetű szövegekkel)
A többség kívülről-felülről szemlélődik meglátásom szerint, és próbál élni.

A gyerekek utáni szavazati jogról: Ez sincs kellőképp felmérve. A romákkal fölösleges riogatni.. előszöris még mindig sajnálatosan gyenge az önérvényesítő képességük/készségük, de amúgy is pont tele van a tökük az egész politikával.Határon túli magyarok meglepő módon jórészt komcsik,(nem vicc!!!) a maradék talán a jobbikhoz húz, fideszes is biztos van jópár, de sokkal nagyobb a médiában s egyebütt való megjelenésük mint amennyien ténylegesen vannak.(megjegyzem, ha határon túli magyar lennék, pont a gálám kifordulna attól hogy állandóan engem akarnak manipulálni pusztán érdekből)

De vegyük csak a saját példámat: a fidesz adóreformjával személy szerint nyertem, kilencvenezer kemény magyar forintot havonta. A bérletem ugyan 50%-al csökkent, munkahelyen megszorítások, és kisebb nagyobb öncenzúra-parák. A többség viszont rosszabbul járt, kétgyerekesek,gyerektelen fiatalok, vagy akik egszerűen töredékét tudják érvényesíteni a kedvezménynek, mert nincs miből:(
Gyerekek után járó szavazattal megintcsak előnyhöz jutnék, ha akarnék, de nem akarnék. Először is: a szülő - gyerek viszonyba belerondítana a dolog, nem teszem meg egy 16 évessel, hogy hehehe apukám most mami szavasz helyetted, esetleg pont nem arra akit te szeretnél,mert megtehetem, másrészt úgy tudom az anya kapná a szavazati jogot, így esetemben plusz 4 szavazat menne a 4 gyerek után a zöldekhez. De mivel pont azért, mert hiszek a demokráciában, a liberalizmusban és az ésszel betudható lehető legnagyobb szabadságban, nem tenném ezt meg jó szívvel.

Összeomláshoz: magam sem értem, de nem félek tőle. Amiket írtok a túléléshez, nagyrészt természetesen, Is-en által belénk ültetettt készségeken múlik. Nem szeretnék vallásos maszlagot belekeverni a mondandómba, de halálosan nyugodt vagyok, mivel tudom hogy ha a teremtőmmel összhangban működöm, és mért ne tenném ha még jól is esik, akkor nem kell félnem semmitől és senkitől. akkor sem ha nem lesz net, áram, és az emberi kapcsolatokra, "hálózatra" önsegítő élő közösségekre lesz szükség, stb..nincs ezzel semmi baj. Volt is, lesz is ilyen még sok, hogy most vagy akkor ha már nyanya leszek, esetleg már az unokáink is nyanyák lesznek, az mindegy ha az ember folyamatosan, szünet nélkül, nemzedékről nemzedékre átadja azt amitől a fiatalság ember lesz. életképes, szeretni és örülni tudó ember.

Bodrogközös hsz. iszonyú hosszú lett, helyette inkább mondok egy könyvet,attól jobban úgysem lehet összeszedni:Balassa István: Lápok falvak, emberek Gondolat Kiadó Bp
Dorka

Névtelen írta...

pontán:DDD=spontán stb.. gépelek, küldök, olvasok, talán jó lenne más sorrendben, sorry:)

Névtelen írta...

Amúgy ide a rozsdás bökőt, hogy előrehozott vélasztás lesz. ebben biztos vagyok. hat évre van szüksége Fidesznek, hogy megtegye amit akar, befejezze amit elkezdett.Később nem nyerne már..
D

Bobkó Csaba írta...

náciügyben most nem nyitok vitát, javaslom olvass zsidó szerzőket (van egy pár), akik a nácizmust (az igazit, amit tényleg így hívtak) wal streeti (jórészt zsidó) bankárok termékének tartják. (természetesen mondhatod, ahogy e szerzők egy része is teszi, hogy ezek "rossz zsidók" voltak, de tény, hogy szívbaj nélkül finanszjroztak zsidóellenes politikát, konkrétan tömeggyilkosságot is. Frusztrált szerencsétlen meg válság idején mindig akad tömegével, akinek csatornázhatók az indulatai, most is így van, lesz.)

Előrehozott választásban szerintem a Fidesz nem érdekelt, a következőt megnyerhetőnek tartja, ehhez készülnek a jó kis választási-rendszer-módosítások, talán ebbe illik a patai sunyi kormányzati szerep is:

http://hirszerzo.hu/belfold/20110421_sarkalatos_torvenyek_kormany_Fidesz

Saját példádból foghatnád fel, miért hálás módszer Valakiknek bevetni a Véderő és hasonlók dísznácijait, mert egyből pl. te is, miközben nem feltétlenül rajongsz az utcán a fiadat megtámadó cigánycsürhéért, automatikusan felsorakozol az "antifasiszta" oldalon, származási okból. Erre a Pavlovi reflexedre (sokatokéra) számítanak a gátlástalan manipulátorok, mint az eredmény mutatja, joggal.

Végül, hogy Istenben bízol, az derék dolog, de nyilván ismered a viccet a jóemberről, akinek árvíz idején Isten 3 mentőcsónakot küldött, csak nem fogadta el, mert nem tudta, hogy az a felsőbb segítség... Mindenki tegye a saját dolgát. Persze pánikolni tényleg nem kell csak azért, mert összedől a világ, higgadtan lehet, hogy kevésbé fáj...

Névtelen írta...

Az első részhez nem szólok hozzá, mert a szokásos függeléknek veszem.

A második részhez: a fiaimat hála az égenk sose támadták meg, de nem is tartom reálisnak igazán, sőt randalírozással is csak a neten találkozom.. (nem a rózsadombon élek pedig, hanem a 15. kerületben) De bizony 36 évesen még mindig úgy vagyok az erőszakos cigányokkal, mint a gömbvillámmal. Tudom hogy van olyan,sokan mondják, mutatják is, de még az életben nem találkoztam a problémával személyesen..pedig pedig.. még gyerekjólétis is voltam, és most is a munkám egy része azzal jár, hogy velük foglalkozom. testközelből..és ha felállok az antifasiszta értékrend mellett, azért teszem, mert embereket látok és nem problémahalmazt.

A mentőcsónakokat meg észre kell venni, de a jókat, és nem azt amit nem ő küld. (mert az süllyedős, ha szép pirosra van festve és nagy, akkor is) Pánikolás siránkozás meg annak való akit az éltet. Hidegvér, józanság, együttműködés, és bizalom. Más mentőcsónak nincs.
D

Névtelen írta...

Amúgy nyugi Csaba, olvasok zsidó szerzőktől, de majdnem biztos vagyok benne, hogy nem azoktól akiktől te kaptál ilyen izé.. löketet:-) bocs.

Névtelen írta...

Előrehozott választásban fogadjunk.
mondj tétet. Puccos helyen puccos pia, utána hangos "igazad volt Dorka kijelentés háromszor" ha én nyerek.
Én fogok.

Bobkó Csaba írta...

Rendben. Fokozzuk a veszteség súlyát: ha te nyersz, kóser étteremben tartjuk, ha én, akkor... hol is? Egy jó kis náci kocsmában? :-) (nem kedvelem a nácikat, nekem túl cionista összeesküvés termékeinek tűnnek) A lényeg, hogy bárhol.
Egy üveg csicsókapálinka megteszi.

Névtelen írta...

Náci kocsmákat nem ismerek,nincsenek is Bp.n szerintem de egy kosher csipkebogyó ágyaspálinkával állom a dolgot/csicsókapálinkát nem tudok beszerezni, de elfogadni elfogadom. Főzheted is megfelé, hogy addigra ne legyen karcos.:)
Tudom... hogy előrehozott lesz;)

Bobkó Csaba írta...

Úriember/Úrinő olyanról nem fogad, amiről biztos információja van! :-)

Névtelen írta...

Nem biztos az,addig még sok víz folyik le a Dunán:)

Névtelen írta...

Rossz helyre céloztad, nem áltatom magam. Pontosan tudom, hogy a jelen demográfiai helyzet kivetítése 20-30 éves távlatban mit hoz.

A többivel is egyetértek, hogy ezek műnácik, ésatöbbi.
Orbánnal kapcsolatban mondjuk kicsit olyan a szöveged, mint amikor a geddonról írsz: például jövő szeptemberben omlás, de azután nem lesz omlás, ami persze nem jelenti azt, hogy alapvetően nincs igazad, csak azt, hogy még nincs itt az ideje.
Így vagyok Orbán sátánkörmeit kutató és mindenben jeleket látó írásaiddal is. Egyelőre ezek még csak spekulációk, alig jobbak egy horoszkópnál.

Névtelen írta...

Lemaradt még, hogy a gyerekek szavazati jogának gyakorlását önmagában kell vizsgálni, semmi köze a cigánykérdéshez.
Sőt, ha ennek kapcsán közelebbi adatok derülnek ki a cigány népességről, az tiszta nyereség - még ha sokkolja is a társadalmat, mert még idejekorán válik ismertté, nem utólag, 20 év múlva visszanézve.
Batka

Bobkó Csaba írta...

Lehet, hogy van egy horoszkópi rétege is, de sajnos eddig még abban sew vallottam szégyent, pedig nem is bánnám. A tény az, hogy gyalázatosan nem azt teszi a kormány az ilyen ügyekben, amit a társadalom joggal elvár és amihez a páratlan felhatalmazása is megvan. A nyugati ballib közvélemény se kibúvó többé, hiszen Nyugat-szerte bevándorlóellenes- és multikulti-ellenes hullám van, amit a populista-opportunista fősodor politikusok igyekszenek meglovagolni az EU vezérállamaiban, a franciáknál, németeknél is. Nyugat-szerte jönnek fel az ilyen erők.

Ezek után, ha magyarázatot keresek OV furcsa magatartására, a horoszkópom kezd vészesen realitássá válni.

Bobkó Csaba írta...

A gyerekek szavazati jogát el kell felejteni. Amúgy a horoszkópomból azt olvasom ki, hogy OV a választási rendszer tökéletes manipulálhatóságára készül minden fronton, linmkeltem egy cikket a ma még ködös tervekről. Felmerül benne a csak listás választás, ami pl. kizárja a Molnár Oszkár-féle függetlenek bejutását, meg a listák jól fegyelmezhetők, a választás előtt a kényelmetlen konkurencia pl. ügyészileg betiltható, teljesen lenyúlják a bírói kart is (igaz, ma sok a balib, de csupa narancsos lesz ott), ebbe a sorba illeszkedhet a gyerekszavazat, a jól megvásárolható cigánygyerek-szavazat.
OV látszatparlamentarizmussal díszített királyságot épít, ez van a kristálygömbömben.

Névtelen írta...

Gyöngyöspatai ügy pszichológiájához:
http://www.youtube.com/watch?v=45jUG4QmrZo&feature=youtu.be
Dorka

Névtelen írta...

nem átlépni, megnézni!:D
D.

Bobkó Csaba írta...

megnéztem, még egy ilyen marhaság, és moderállak.

Te itt bohóckodsz, a filmesek is bohóckodnak és ez bűn, mert az életben nem ilyen pojácafilmbeli álproblémák vannak.

Névtelen írta...

Egész nyugodtan moderálj, attól még van némi hasonlóság, a roncsfilm zseniális. Lehet drámázni, mert dráma van, de a pathetikus drámázás sosem fogja meg úgy a lényeget, mintha fogod és kifordítod a valóságot egy pöppet. a dráma attól még dráma marad, de attól sem lesz jobb amit te írsz...nincs humorod.(gondoltam)

Névtelen írta...

Akinek meg nincs olyanja, kénytelen összeesküvéselméletekkel és egyéb töltelékáruval betölteni a lukat, hogy ne legyen az élet elviselhetetlenül unalmas és sivár..
esetleg kilátástalanul igazságtalan.

Névtelen írta...

Csaba! Nem álproblémák?? nem álnácik,áldrámák, és színészek? mégsem??

szerintem sem.
szerencsétlen romák, szerencsétlen helybeliek , és pár primitív seggfej aki azt képzeli hogy igaza van.

Névtelen írta...

nomeg pár politikus, akik azt szedik ki a sztoriból, és úgy értelmezik, ahogy nekik a legjobban fekszik.. ennyi. a felülről szervezés amit vizionálsz, életszerűtlen, senkinek nem ér meg ennyi fáradságot.. csak kihasználják ami adódik. Pont elég az is.

Névtelen írta...

Na, és most derül ki min tört ki a tegnapi "polgárháború"?

Az egyik véderős kis csapat egyik tagja a faluban grasszálva kellőképpen ittas állapotban elővette, és odavizelt a kereszteződésbe a fő utcán..

Erre a szintén ott tartózkodó néhány roma csúnyán káromkodni kezdett szidván a véderősök anyai ágú felmenőit. A vizelő véderős másik kellőképpen ittas és bátor barátja /bajtársa/ elvtársa a többszöri figyelmeztetés "nem menj oda a b.. k... tetves retek k... stb anyjukat" figyelmezetés után mégiscsak odament, és rövid de heves szóváltás után kitört a világháború, melyhez innen onnan még többen is becsatlakoztak..nyolc napon belül, alatt és túl gyógyuló sérüléseket okozva.. nem vicc, így történt, rendőrségi tájékoztató alapján..

Őszintén szólva engem is eléggé idegesítene ha részeg idegen náciszerű provokátorok vizelnének az én kereszteződésembe...

Nos, igyekeztem a helyzethez mérten a lehető legkomolyabban viselkedni nem marháskodni, és még a vizelést is szépen írtam,úgy hogy "vizelés2 és nem úgy hogy h...zás nehogy vulgáris legyek..

Na de nem idegesítelek tovább,különben is most nevezik át a Ságvári Endre utat a 11. kerületben Boldog Jerzy Popieluszko utcára...
D.
Dorka

Brumel írta...

Félek, hogy ellenvéleményt kell megfogalmaznom, hiszen valamelyest nyugodtabb volnék, ha mégis Bobkó úr álláspontja igazolódna. Ugyanis, az eddig összegyűjtött információim és tapasztalataim számomra azt mutatják, hogy valódi nemzeti szocialistákról van szó, az ideológia minden klasszikus "kellékét" birtokolván. A nemzeti oldalon ugyanis jelen van egy - józannak és történelmileg objektívnek éppenséggel nem nevezhető - szemléletmód, melynek alaptétele, axiómája, hogy a hazafiasság mértéke az Adolf Hitler iránt táplált szimpátiával, ill. a korabeli német és magyar nemzeti szocialista politikusok elgondolásainak kritikátlan átvételével áll szigorú egyenes arányosságban. Vagyis, egyetlen igazi és járható út van, mégpedig a hitlerizmus (és annak magyar megfelelője, vagyis a hungarizmus). Azaz, ha majd nagy radikalitással képesek leszünk visszatérni ezen áldásos gyökerekhez, akkor majd - mintegy varázslat-szerűen - azonnal megoldódik a magyarság minden problémája, és hipp-hopp felvirágzik az ország, olyannyira, hogy még Svájc is irigyelni fog bennünket.


Az, hogy ezen begőzölt ultrák és militarista szervezeteik ilyen módon megerősödtek, az mindenekelőtt az elmúlt húsz év gyenge államhatalmának, azon belül is főként a honvédség és a rendőrség lezüllesztésének, valamint egyúttal a polgárháborús helyzeteket teremtő impotens cigánypolitikának következménye. Engem például, önmagában, még mindig nem zavarna annyira ezen szervezetek előretörése, ha kizárólag rendcsinálásról, a közrend fenntartásáról, a cigánybűnözők megfékezéséről, a dolgos és becsületes magyar emberek védelméről volna szó. Azonban, olvasgattam az említett Véderőről, elnéztem videóikat, és félek, hogy ezek és társaik (a Magyar Gárda-féle civil szervezeteket ide nem sorolva) ennél többre készülnek. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy Magyarországon - ha a jelenlegi tendenciák mentén haladunk tovább - komolyan fennáll egy neonáci katonai puccs veszélye az egyre erősebbé váló, Hitler-imádó militarista körök részéről. Ezen elemek Szálasiéhoz hasonló, elvakult és agresszív küldetéstudattal a fejükbe vették, hogy itt már bizony csak a nemzeti szocializmus üdvös eszméi hozhatnak gyógyulást a magyar sebekre, ezért Hitler és Szálasi szellemét fel kell éleszteni, ez az egyetlen megoldás, nagy bajokra csak nagy "radikalizmussal" lehet válaszolni. Jogos elkeseredésükben pedig egyre nagyobb tömegek dőlnek be jól hangzó ígéreteiknek, egyre több helyről hallani már olyan véleményeket, hogy: "mindegy, hogy ki tesz rendet, csak legyen már végre rend". Ezen elv felületességét, primitívségét és helytelenségét talán felesleges is ecsetelni, de az átlagpolgár mindig csak rövidtávon képes gondolkodni, mindig ahhoz húz, aki pillanatnyilag sokat és szépen hangzó dolgokat ígér.



Rend lenne, persze, de az ő rendjük. Ha leszámolnának a cigányokkal, azokkal folytatnák, akik nem férnek össze zavaros ideológiáikkal, és a fajról, származásról vallott hitlerista-szálasista tanaikkal. Semmivel sem jobb rendszer ez a kommunizmusnál, valószínűleg hasonlóan járnánk velük, mint 1919-ben a "patkányforradalmistákkal", vagy később Rákosiékkal, csak Lenin és Rákosi portréját kellene lecserélni Hitlerére és Szálasiéra. Az pedig különösen nagy tisztességtelenség, hogy magukra hazudják a "keresztény" jelzőt. E név birtoklására semmiféle vallási, eszmei alapjuk nincsen, hanem inkább az ellenkezője. Tudniillik, a 30-as, 40-es években napvilágot látott szentszéki, pápai megnyilatkozások sorra elítélték Hitleréket és a nemzeti szocializmust, ill. a magyar egyházi vezetés, az akkori egyházi (és sokszor egyben világi) méltóságok is - karöltve Horthyékkal és az ún. keresztényszocialista csoportosulásokkal - kőkeményen küzdöttek a német-nyilas befolyás ellen, élükön Serédi Jusztinián bíboros-hercegprímással, az akkori Magyarország nagy tekintélyű közjogi és egyházi méltóságával (lásd Serédi bíboros emlékiratait). Szálasi pedig masszívan eretnek volt, erről mindenki könnyen megbizonyosodhat, ha a börtönnaplóját elolvassa.