2012. április 17.

Végleg lezárult Bogár László életműve

E blogon korábban többször foglalkoztam Bogár László megállapításaival, nagyrészt dicsérve őket.
Eddig se mindenben értettem ugyat egyen vele, de most végleg lezártnak tekintem életműve hasznos és igaz részét.
Kb. egy éve feladni látszott addigi heves lelkesedését Orbán Viktor és kormányzása iránt és elkezdte nem is burkoltan bírálni a miniszterelnököt, ekkor még elveihez, ismert és sokunk által tisztelt világlátásához hűen. Mivel Orbán kormányzása egyértelműen nem a kifosztó birodalommal szembeni lehetséges legjobb védekezés jegyében zajlott már akkor sem, hanem érthetetlennek tűnő, a nemzeti érdekkel ellentétes szeszélyesség, vagy akár őrület alapján, vagy felmerülhetett az is, hogy valamilyen, ki tudja milyen fokban ő maga is a birodalom eszköze. Ez utóbbi véleményét akkoriban Bogár László is megfogalmazta.ű

Ezután egy újabb fordulattal teljesen visszatért az Orbán-hitre, hogy ehhez meg kellett vásárolni, vagy csak belső meggyőződése vett újabb, Orbán politikájához hasonlóan szeszélyes kanyart, az lényegében mindegy. Az Orbán-propagandistaként való kiállással Bogár saját világnézetét, hangoztatott elveit hazudtolja meg.

Nemrégi Magyar Hírlap-beli cikke, A Birodalom visszavág Schmitt Pál lemondása ügyében szégyenletes és végleges példája ennek. Korábban is voltak jelei, hogy elméleti elemzőként belebonyolódik saját elméleti építményébe és nem mindig veszi észre annak a gyakorlathoz nem igazán illeszkedő elemeit, vagy alkalmazását.
Schmitt Pált a Kifosztó Birodalom ellen küzdő szabadságharcosnak értékelni azonban akkora vakság lenne, amit minden elméletisége ellenére sem feltételezek Bogár Lászlóról:
"Schmitt Pál „kivégzése” azonban azt jelzi, hogy a globális kiválasztó hatalom nem adta beleegyezését a megválasztásához, így ha a hivatalba lépését nem is tudta megakadályozni, a megbuktatását kíméletlen precizitással végrehajtotta. És ennek alapvető oka az, hogy Schmitt Pál ugyan lojális volt, csakhogy nem a birodalommal, hanem éppen ellenkezőleg, a birodalommal most éppen konfliktusba keveredő Orbán Viktorral szemben. Ezért kellett elbuknia. Ha ezt a csatát újra el is veszítette a nemzet, de legalább tegyünk kísérletet a tanulságok összegzésére. "
Természetesen, ha (szerintem) Schmittet alaptalanul tekinti Bogár szabadságharcosnak, akkor éppígy alaptalanul tekinti annak Orbán Viktort is. A csatát nem a nemzet veszítette el. Egyszerűen Orbán egyik mamelukját egy másik váltja az elnöki székben, a nemzet pedig nyert egy kis tapasztalatot a kormányfő és sleppje demagógiája és a tények között tátongó szakadékról.
Hogy Orbán nem folytat a nemzet érdekében, a Birodalom ellen szabadságharcot, azt legutóbb Ángyán József lemondásakor és az Orbán-közeli oligarchák nagybirtok-építése ügyének felszínre kerülésekor láthattuk. A folyamat nem szolgálja az olajccsúcs és általános erőforrásválság miatti összeomlás országos túlélését sem.

De most maradjunk csak Schmitt Pál személyénél, hogy miért vakság, vagy megvásárolt bértollnokság őt a Birodalommal konfliktusba szálló Orbán hű fegyvertársának beállítani!

Schmitt szánalmas, szégyenletes vergődésére, a tények meghazudtolására a lemondás feleslegesen hosszú agóniája során, meg a plágium erkölcstelenségére most már ne is vesztegessük a szót. Bár a Birodalommal szembeszállók elvileg definíció szerint valami erkölcsbajnok-félék, ellenkező esetben inkább szolgálnák a Birodalmat jó kis komprádor-pénzért. Azazhogy álljunk meg, hát nem épp ezt tette Schmitt Pál nemzetközi sportdiplomáciai pályafutása során??? A NOB általános megítélés szerint a korrupció melegágya, a sport nemes eszményét réges-rég a sokmilliárdos sportbiznisz lobbista-szerepére és ennek díjára cserélő maffia-jellegű szervezet, a dopping-ügyek és hasonlók legálszentebb kezelésével együtt.
A nemzetközi sportdiplomácia, a hivatalos olimpiai "mozgalom" ügyintéző-kasztja maga  a Kifosztó Birodalom bürokrataapparátusának egyik tortahabja! Schmitt Pál e korrupt globalista, pénszivattyá-működtető apparátusban magas rangot ért el, alelnök és bizottsági elnök a mai napig (bár leváltását elkezdték követelni).

A további bizonygatás helyett végül idézzük fel exelnökünk egyetlen, a globalizáció polkorrekt dogmatikus terrorjába, a nemzeti önállóságok megszüntetésére irányuló politikájába illeszkedő szégyenletes lépését:

Schmitt Pál óv a nacionalizmustól
Mai hír: A NOB-tag magyar köztársasági elnök javaslatára a szingapúri ifjúsági olimpia érmesei országuk zászlaját nem vihetik magukkal a dobogóra. Schmitt szerint az ifjúsági olimpia célja nem a nemzetek vetélkedése, hanem a világ fiataljainak nemes megméretése a sporton keresztül. Schmitt Pál a NOB magyar tagjaként ezzel a javaslattal kívánta megóvni az Ifjúsági Olimpia eredményhirdetésének rendjét, különös tekintettel az esetleges túlzó nacionalista megnyilvánulásokra."


Akinek ilyen a Kifosztó Birodalom elleni szabadságharcos védelmezője, annak nincs szüksége külön kifosztókra...

18 megjegyzés:

Molnár Géza írta...

Figyelmesebben kellene olvasnod, Bogár László írása ugyanis nem OV melletti kiállás, hanem jó-rossz elemzés a jelenlegi politikai helyzetről. Kezdjük az elején: szó sincs benne szabadságharcosokról. Hatalmi szerkezetről van szó. Bogár lászló elmagyarázza, szerinte miért fontos a háttérhatalomnak, hogy neki tetsző ember kerüljön az államelnöki posztra. Majd azt fejtegeti, hogy a három korábbi elnök meg is felelt ezeknek az elvárásoknak, ki ezért, ki azért. A negyedik viszont nem. És miért nem: mert „Schmitt Pál ugyan lojális volt, csakhogy nem a birodalommal, hanem éppen ellenkezőleg, a birodalommal most éppen konfliktusba keveredő Orbán Viktorral szemben”. Itt nincs szó szabadságharcról. Konfliktusról van szó. Hogy ennek mi az oka, mi a célja, és mi lesz az eredménye, más kérdés. De a konfliktus adott. OV tényleg belekeveredett. Ettől nem lesz jófiú, de rossz sem. És e konfliktusban van két fél. Az egyik ott támadja a másikat, ahol tudja. Schmitt Pál ennek a harcnak az áldozata. És azért lett áldozat, mert OV-hoz volt lojális. Ha menetközben váltott volna, ha a háttérhatalomhoz lett volna lojális, ma is ott ülhetne az államelnöki székben, és nem vették volna el, egyébként törvénytelenül, a doktori diplomáját. Ezért veszítettük valamennyien. És ezt tényleg jó lenne végiggondolni. Még neked is.

Bobkó Csaba írta...

Semmi gond, ha törvénytelenül vették el a doktoriját, majd megnyeri a pert... :-)

Inlakesh írta...

"Schmitt Pál ennek a harcnak az áldozata. És azért lett áldozat, mert OV-hoz volt lojális. Ha menetközben váltott volna, ha a háttérhatalomhoz lett volna lojális, ma is ott ülhetne az államelnöki székben, és nem vették volna el, egyébként törvénytelenül, a doktori diplomáját. Ezért veszítettük valamennyien."
- Ugyan már kedves Géza... Veszítettünk egy seggnyaló bábfigurát. Hol itt a probléma?

Molnár Géza írta...

Azért ki tudod választani a leglényegtelenebb mozzanatot egy írásból. Nem Schmittet akartam védeni, csupán arról van szó, hogy mi állt eltávolításának hátterében, és erről szerintem jól ír Bogár László. Ráadásul veled ellentétben nem is foglal állást, nem minősíti a hatalmi harcot, csupán azt a helyzetet, miszerint a köztárasasági elnöknek azért kellett lemondania, mert Magyarország miniszterelnökéhez volt lojális, ami mindenkiéppen vereség. És ebben igaza van. A többit illetően, majd eldőlnek a dolgok, amikor itt lesz az idejük. Fele olyan visszhangja nem lesz, mint most a botránynak.

Ami pedig a diploma elvételét illeti, olvasd el az alábbi írást. Így látszik mindez oroszországból:

http://hungarian.ruvr.ru/2012_04_03/70498394/

Bobkó Csaba írta...

És kihez volt lojális Orbán Viktor, amikor szinte teljes pártelnökségének ellenállását letörve erőltette keresztül Schmitt kinevezését, pedig épp ilyen várható fejlemények miatt óvták a lépéstől? Még lemondásával is fenyegetőzött, ha nem fogadnák el jelöltjét. Kihez lojális Orbán, amikor a hírek szerint egyik legundorítóbb pártkatonája, Lázár helyét a másik legundorítóbb, Rogán fogja elfoglalni a frakció élén? Láthatóan az ország és a Fidesz van Orbánért, nem fordítva. Nyilván hatalmas behódolás lenne Globáliának, a szabadságharc feladása, ha a kormánypártban érvényesülhetne némi pártdemokrácia, nem a demokráciavallás PC-tisztelete miatt, hanem a több szem többet lát népi józansága alapján.

Inlakesh írta...

Elhiszem, hogy nem Schmittet akartad védeni, de ez nem így tűnik a hozzászólásodból. A hatalmi harcot nem minősítettem, de a kedvedért most megteszem:
Az egész kérdést úgy közelíted meg, mintha tényleg lenne valamiféle harc a háttérhatalom ellen a kormány részéről. Nagyon el vagy tévedve a sűrű erdő mélyén. Tudod ezért az országért már igen régen csak azok tesznek valamit, akik imádkoznak érte, meg művelik földjét. Az emberek többsége elsüllyedt a politika posványában, a vezetők pedig alkalmatlanok a pozícióikra. Ez az egész politikai mizéria csak egy hihetetlenül igénytelen színjáték egy világméretű összeomlás előtt. Javaslom, hogy felesleges politizálás helyett, inkább állj neki te is imádkozni, talán az segít valamit rajtunk. Ha ez sem segít, akkor valószínűleg végünk van.

Molnár Géza írta...

Valamiféle hatalmi harc van, de ha már szőrszálat hasogatunk, te legalább annyira eltévedtél a sűrű erdőben, csak máshol. Ez ellen az ország ellen azok teszik ma a legtöbbet, akik művelik a földjeit. Ha ezt érted, akkor talán van miről beszélnünk...

Imádkozni azért lehet...

Attila (PV) írta...

Bogár Lászlót bírálni azért, mert kiáll Orbán mellett nem tűnik túl logikusnak.
Bogár az mellett a koncepció mellett áll ki, hogy "ez így nem mehet tovább" és bizonyos fokig Orbán politikája is ezt tükrözi.
Hogy Orbánnak mekkora valódi mozgástere van a külső "globalóma" és a belső "oligarhák" szorításában az erősen kérdéses.
Ugyanúgy kérdés, hogy a "szabadságharc" hozott-e szemmellátható eredményt, esetleg a csendes behódolás esetén nem jártunk volna úgy mint a görögök...
Az mindenesetre tény, hogy az "unortodox" módszerek egyre sűrűbben köszönnek vissza az európai gazdaságmentő tervekből.
És persze Bogár sokkal szabadabban hangoztathatja a véleményét, mint mondjuk Orbán, akit erősebben köt a PC, de ennek ellenére sikerült elérnie, hogy mindenki számára világossá vált, hogy Brüsszel akadályozza a multiadót meg a bankadót, és Brüsszel hárítja a terheket a kisemberekre.

Bobkó Csaba írta...

Kedves Attila, szerintem már rotyogó vízben ültök a fazékban ti, az OV mellett végig kitartó békák. A "szabadságharc" jelszavai üres demagógiát képeznek, de láthatóan rátok hatnak. Bogár Schmitt mellett állt ki, akinek NOB-os pozíciójának globália-komprádor jellegét említettem.
Mo-on pedig a nagy szabadságharcos retorika közepette a Fidesz csendben egyház státuszt adott a Hitgyülinek és játssza át a kezére a volt önkormányzati iskolákat, az OV gyermkeit "keresztelő" cionista Iványi szektája meg cigányiskolákat vett átt, hogy magyarellenes cigányszeparatizmusra uszítsa a diákokat. Ha ilyen a szabadságharc, nincs szükség külön hódítókra...
Hogy el ne felejtsem, közben Ángyánt aljasul támadják, az Orbán-birtok meg terjeszkedik, a Vezérhez hű oligarchákéhoz hasonlóan.

Attila (PV) írta...

Csaba, érdekesnek találom, hogy általában logikus és helyes elemzéseid mellett elvakultan itéled meg Orbánt.
Tiborbának valamennyire igaza van abban, hogy Horthyval felfedezhető a párhuzam: ha kilépne, utána sokkal rosszabb jönne (bár ő nem egészen erre alapozza a párhuzamot).
A szabadságharc szerintem valós, legalábbis az adott lehetőségek mellett. Ha túlhajtja, az ország Szerbia sorsára juthat, ha meg se próbálja, akkor meg akár gyurcsánynak is átadhatná a kormányrudat.
Ami Schmidtet illeti, ő a magyar-német társaság elnöke is, és elég nagy szerepe volt abban, hogy a németek nem szálltak be a bennünket ostorozó társaságba.
Retorika vagy sem, de Magyarország Európaszerte példát mutatott. Nekem Franciaországban gratuláltak ismeretlenek, amint megtudták, hogy magyar vagyok, hogy végre egy bátor ország, meg meri zavarni ezt a gazdasági/politikai állott vizet.
A Hitgyülinek adott státusz volt a vallás felé való nyitás ára... Hogy túl nagy ár-e, azt a hagyományos egyházaknak kell majd kisakkozniuk. De ahogy elnézem a Hitgyüli általános megitélését, nem kell sokat aggódni, ki fogják őket utálni a Scientológiával együtt.
Valahogy úgy érzem, sokan úgy állnak Orbánnal és a Fidesszel, mint az euroszkeptikusok az EU-val: Addig kiabáltak a partvonalról, amíg a gazemberek ellenállás nélkül átvették az összes hatalmi pozíciót. A 2/3 hatalmas lehetőség, és tényleg nem szabadna hagyni, hogy végleg rosz kezekbe kerüljön.
Azt gondolom, hogy ezt a tényt ismerte fel Bogár László is.
A Fideszen BELŰLRE kell toborozni azokat az erőket, amelyek képesek valamennyire ellenállást tanúsítani a globalómával szemben. Kívül felmorzsolódnának. Észre kell venni, hogy akár tetszik, akár nem a Fidesz az egyetlen valós eszköz ami az ország rendelkezésére áll. Ezért nem kritizálni kell (ami valóban teljesen jogos) hanem belűlről alakítani, amennyire lehet, ugyanis a tagság és a támogatók túlnyomó többsége a "retorika" szerint gondolkodik, és azt igyekszik végrehajtani.
És ez a retorika egyre több helyről köszön vissza egész Európában. Ennek volt köszönhető, hogy Brüsszel hirtelen elengedte a feltételeket, és és az IMF is lazábban kezeli a hiánycélokat...
Már Brüsszel is tisztában van azzal, hogy a Berlin-Párizs tengely mellett lassan körvonalazódik egy Balti-Balkán sáv is ami természetes ellenfele lehet a "hagyományos" hatalmi rendszernek, amit Bogár egyre határozottabban állít. És hiába toporzékol, egyre többen látják, hogy a király meztelen.
Ebben a meccsben szerintem nem lehet Orbánt a globalizmus szolgájaként beállítani. Ő is, mint Horthy, "csak" annyira hajlik meg amennyire nagyon muszáj.

Bobkó Csaba írta...

Kedves Dorka, szerintem Schmittel pont azt tette az ellenzék, amit a Fidesz tett volna egy ballib elnökkel, ha tudomására jut annak ilyen támadási felülete. Természetesen Schmitt messze nem volt a legrosszabb elnökünk, én Árpi bácsit és Sólyomot is károsabbnak tartom. (mindkettőnél ott a származás-kérdés is) Azonban antiglobalista hőst faragni Plagibából képtelenség, mint kifejtettem a NOB-maffia globalista beáhgyazottsága kapcsán.
Azonban ott mégiscsak áljon meg a menet, hogy Rogánt és Lázárt "a globalóma helyezte a középpontba". Orbán Viktor helyezte oda őket, régi kedvenc káderei, a Fideszben egyik gazember se jutott volna ilyen magasra belső pártdemokrácia létezése esetén!
Ez pedig kilövi másik hozzászólásod fő állítását, hogy csak a Fideszben lehet bízni. Én rég nem bízok Orbánban, a Fidesz pedig az ő hűbérbirtoka.
A Jobbik demagóg voltát nem vitatom, a szentendrei képviselőjük kizárása egy frappáns bizonyíték volt erre. Azt tekintették bűnnek, hogy az adósságválságot rendezni próbálják, nem azt, hogy valakik eladósították a várost. Persze, az emberiség egy lövedékben száguld végzete felé, lehet kiáltozni, hogy "kiszállok!", csak nincs ajtó.

Gloucester írta...

Molnár Géza véleményén gondolkozom közzététele óta, annyira mellbe vágott a smitteléses álláspontja.

Gedeon! Nagyon el vagy tűnve. Varsóban nemrég letartóztattak több mint 180 focihuligánt. Voltak köztük magyarok is. Tessék előkerülni. :-)

Bobkó Csaba írta...

Előkerülök, ha van olyan közeg, amiben érdemes ott lenni...
Géza érzelmei rabja lehett ebben az ügyben. Jó érzés elhinni, hogy van egy vezetőnk, aki az ország javáért Dávidként szembeszáll a Globalista Góliáttal...
Bár nem is zárom ki, hogy e Magyar Megváltónk Dávid házából származik... Egy kis indiai kitérővel, amit a gnosztikusok és más fantaszták egy része a nemzetközileg még ismertebb Megváltóról is gyanít! :-)

A két testvérblog tárgyába is átkalandozik ez az ügy. Ami antiglobalista góliátunkat illeti, tervezek egy bejegyzést a kitalált újkorra "Kik találták ki Orbán Viktort" címmel a kurucon megjelent állambiztonsági akták alapján, ahol voilágos, hogy OV-t és körét Horváth István belügyminiszter védte és a vidéki spiclik is tudták, hogy OV-ék az ország leendő vezetői, csakhogy mindezt két évvel a Fidesz megalakulása előtt, amikor még a rendszerváltás fel sem igen merült. Az akkori későszoci miniszterek pedig a globalista elit ügynökei voltak, akik harci feladata a "rendszerváltás" és a nemzeti vagyon szétlopása sima levezénylése volt. Ilyen háttérrel nem lehet OV tényleges szabadságharcos, csak azt retorikailag hangoztató pojáca, illetve zsarnok.
A Makovecz-blogon meg volt egy bejegyzésem a sífelszerelés gyártók sátánista-illuminátus logóiról. A vezető sportszergyártók, amelyek zsebében van a NOB Schmittestől, mind ilyen vezetésű és ezt logóikban is jól jelző globalista cégek. Schmitt személyében Globália maximálisan egy saját emberét láthatta az elnöki székben.

Szóval hol kéne jelen lennem?

Gloucester írta...

Megkerestem és átfutottam a logos posztodat is.

Ott is jelen kell lenned, ahol régen voltál, de már nem vagy. Biztos sok minden ottragadt az ujjbegyeden, és alig várod, hogy kiengedhesd. :-) A hajó a sós- és az édesvizi tengeren egyaránt elvitorlázik. :-P

Jah, és szdorka mutatott egy májusi Farage beszédet. Abban milyen zászlóra mutat Farage?

Bobkó Csaba írta...

A tó és a tenger még csak-csak, de ha papírhajókkal játszunk egy kerti medencében, akkor azért figyelünk a medence tulajra is, meg a többi odajáróra is, mégiscsak szűkösebb víztükör, mint egy tenger... :-) Na és Széchenyi hasonlata a palack tintával...

SAjnos itt nem tudok videót nézni, de a görögöknél az tűnt fel, hogy az egyik "rendszerellenzék" párt szívbaj nélkül Golden Dawn-nak nevezi magát és valami szvasztika-féle a jelvénye, már megint ez a kontrollált, provokációból gyártott ellenzék. Ahogy a Jobbik is Szegedi Csanádot jelöli Borsod megyei elnöknek, a családfája jövőnk.orgos kiteregetése után, szemrebbbenés nélkül.
Szervezetileg kb. semmi esély semmire. Szórakozzunk itt, a blogokon, amíg le nem kapcsolják az áramot... :-)

Molnár Géza írta...

Elolvasva a saját véleményemet még mindig nem értem, miért következik belőle, hogy Schmitt jó fiú. Én csak annyit írtam, rossz helyre ült, és miatt kellett mennie. Ha jó helyre ül, még mindig ott ülhetne. Ráadásul mindezt csak Bogár lászló elemzéséhez kapcsolódva. Annyit akartam volt mondani, hogy nem kellene leírni az öreget, mert ha valaki figyelmesen olvassa az írását, elgondolkodhat azon, lehet valami az elemzésében.

Egyébként is ostobaság azt gondolni, hogy Schmittnek azért kellett felállnia, mert ez vagy az történt a diplomájával. Ez esetben a félország felállhatna és mehetne a sóhivatalba.

Szegény pont úgy járt mint Zuschlag. Ami egyébként vele történt legalább ennyire elgondolkodtató és fájó. Azt jelenti, ebben az pországban az írott törvények áthághatók, amíg az íratlanokat betartod. De amint valamelyik íratlan és persze leírhatatlan szabályt megszeged, rögtön találnak egy írott törvényhelyet, ami alapján elkaszálnak. És ha most azt gondoljátok, hogy emellett a fickó mellett is kiálltam elmegyek a legközelebbi kocsmába és leggurítok néhány sört... de nem a lépcsőn.

Bobkó Csaba írta...

Egészségedre, Géza! :-) Nyugottan guríts le párat ebben a melegben, de én nem vádollak semmivel. Szerintem Bogár ebben s hibázott, másrészt (és ez nem valami szörnyű vád ellene) nem szerepelhetne a fősodorban, ha egészen konkrétan néven nevezné a dolgokat, nem maradna meg a szimbolikus szivattyúknál, amik önmagukban persze jelentenek is valamit. Czike László kesergett (nem akarom azt mondani, hogy ő nem téved), hogy Bogár a sztár, bezzeg őt, aki néven nevezi, hogy az illuminátusok a kifosztók, meg nevekkel leírta a rendszerváltó szabadkőműveseket, szinte sehol nem engedik szerepelni. Ez itt a lényeg: akit a háttérhatalom veszélyesnek tart, azt agyonhallgatják, aki szerepel, vagy főleg, akit démonizálnak, (pl. Morvait a Jobbik felépítési szakaszában), azokkal terveik vannak.
Visszatérve arra, hogy letéptem Bogár mester koszorúját: szerintem nem Schmitt értékelése a lényeg, hanem Orbáné. Bogár hamisan állt ki lényegében őmellette. Orbán nem folytat szabadságharcot a globalóma ellen, Orbán annak az embere. Orbánista kiskirályok happolják el az állami földeket a helyi gazdák elől. Ez a botrány, nem a hamis diploma. Bogár ezt tudja. Nem akart kiesni a médiaszereplésekből...

Névtelen írta...

Szabadkőműves jelképek Keszthely felújított főterén

http://kuruc.info/r/6/99772/