2010. november 8.

Szárnyas piramisok a Nemzet Kőművesétől

Régi mániám, hogy leleplezem Makovecz Imrét, a "zseniális magyar építészt". Írtam már róla itt, a blogon is, hogy szélhámos és titkos okkult szektatanok "beavatottja", hogy gonosz kultuszok titkos jeleit helyezi el valójában alkalmatlan és rémisztő épületein. Hogy a régi mese, "a király új ruhája" egyik mai előadójaként ügyesen teremtette meg saját arculatát, a "zseniális, konzervatív, organikus, népi-nemzeti építész" imágóját.

Több fórumon próbáltam figyelmeztetni szülőföldem, Zemplén közönségét is, hogy miután valószínűleg Sárospatakon követte el legtöbb, egy településen található hazafias-organikus PR-ba, hókuszpókuszba csomagolt épületét, gondolják meg, jó ötlet-e a fürdő rekonstrukciójához is őt meghívni tervezőnek. Mit tervezőnek, géniusznak, hogy érintse meg a kopott fürdőt és Varázsoljon belőle valami hazafias-organikus Csodát...

Korunk régóta a hanyatlás kora és az építészeti modernizmus a leggonoszabb erőkkel, titkos tervekkel áll kapcsolatban, mint arra az építészet és urbanisztika egyik legérdekesebb teoretikusa, a fizikus Nikos Salingaros is rámutatott több tanulmányában, pl. "A 20. század építészete, mint kultusz", vagy "Anti-Architecture and Religion " címűekben.

A titkos háttérhatalmak, sátáni kultuszok jó öreg módszere, hogy pusztító elveiket, tanaikat becsomagolják, hiszen, ha nyíltan megmondanák, mik a terveik, hamar agyonvernék őket, a társadalom egészséges immunrendszere könnyen kivédené a parazita támadást. Makovecz, mint a 20. század legembertelenebb rezsimjeinek (Bolsevikok, Hitler, FED) ideológiai gyökerét jelentő mozgalmak körébe tartozó Rudolf Steiner okkult antropozófiai irányzatával való kacsolatát nem is tagadó álépítész hazánkban e becsomagolás egyik legnagyobb virtuóza. A "zseniális" jelzőt legfeljebb e téren, a becsapás, a gonosz tevékenységet hatásosan pozitív PR-ba rejtés terén érdemli ki, de még ez se biztos. Hiszen jó szélhámosként, tömeghipnotizőrként csak azt mondja, amit közönsége hallani szeretne. Az már a hipnózis eredménye, hogy aztán saját szemüknek se hisznek, agyuk átveri saját magát.

Jellemző, hogy több őszintén hazafias barátom, ismerősöm rökönyödött meg pl. az e blogon Makovecz leleplezése ügyében általam írottakon is. Pedig értelmes és jószándékú emberekről van szó, akik általában látják a Romlás jeleit, eszközeit, valamilyen fokban kivitelező közegeit is a világban és a maguk módján igyekszenek is ezek ellen felvenni a harcot. Azonban Makoveczet ők is, mint a társadalom immunrendszerének sejtjei, "magunkfajtának" tekintették, nem behatoló ellenségnek, aki szöveteink elpusztítására tör.

Tehát miközben én többek között szűkebb hazámban, a szülőhelyemmel szomszédvár Patakon évek óta gondos ördögűzőként hirdettem az igét, rámutatva például az Árpád Vezér Gimnázium épülete által formázott bagoly kedvelt szabadkőműves jelkép jellegére, már két éve látogatom nyaranta a családommal a Makovecz tervei alapján felújított pataki (végardói) fürdőt úgy, hogy csak most, az intézmény új hivatalos logójának láttán ugrott be, mit is helyezett el a két kaput magában foglaló épületek legfőbb látványelemeként.
Miközben kezdettől pocskondiáztam a fontos közcélú létesítmény reprezentatív bejárataihoz méltatlan, nem időtálló, nem esztétikus, nem "organikus", műanyaggal telerakott tákolmányokat, csak most közel két év után tűnt fel, hogy a kapukon és a kapcsolódó épületeken elhelyezett kiugró látványelemek a szabadkőműves-iluminátus-sátánista Új Világrend jelképeként emlegetett PIRAMISOK, méghozzá szárnyakkal övezve!!!
Ahogy a lengyel mondja, néha a lámpás alatt a legsötétebb...

Az alábbi képek az ünnepélyes avatáskor készültek:




Ha jól számolom, összesen 8 darab piramis, közte a 2-2 leglátványosabb pozícióban levő "kapuőrző" piramis szárnyas.

Hasonlítanak ezekre?:








Jó lett a fürdő szakemberek által készített új logója, profi munka:



de még hiányzik egy felirat a szárnyas piramis alá: "Novus Ordo Seclorum"



Az öszeesküvéselméletekből jól ismert fenti szimbólumok az Egyesült Államok nagypecsétjén és az egydolláros bankjegyen találhatók. Elég érdekes, hogy Makovecz, aki mint Nagy Hazafi, közéleti tevékenységében a globalizáció, amerikanizálódás ellen emeli fel szavát, honnan szedi kedvenc titkos jeleit. A nagypecséten a sas/főnix felett látható Dávid-csillag kapcsolata se biztos, hogy hiányzik a pataki piramisok környezetéből. Figyeljük meg az ardói piramisok alapzatát képező íveket a félbevágottan ívelt tetejű oldalsó oszlopokkal. Ez a forma a zsidótemetőkből ismerős, nagyon gyakori típusú "füles" zsidó sírkő formája. (tudom, hogy antik forma, de érdekes, hogy vajon Makovecznek honnan jött)



A hab a tortán a zárókép, a becsomagolás, a PR művészetének egy kedvenc fogása. Nincs nagyobb öröm a státánista titkos kultusz hívei számára, mint amikor okkult szimbólumaikkal megjelölt objektumaikat a történelmi keresztény egyházak papjai áldják meg, ahogy a fürdőátadáskor is történt:


Zárásnak két rövid idézet Salingarostól:

"Van valami veszedelmesen rossz egy társadalomban, amely elmulasztja leleplezni az intellektuális imposztorokat. Ha egy rendszer egy része patológiás, az az egész rendszert veszélybe sodorja. A rendszerkapcsolatok alkalomadtán megfertőzik az egész rendszert, (ebben az esetben a társadalom egészét) és ezáltal elpusztítják azt."

"Az építészeti kultikus szimbólumok virusokként viselkednek, melyek megfertőzik az épített környezetet. Sikerült még a hagyományos vallások parazitáivá is válniuk azzal a következménnyel, hogy a háború után épült egyházi épületek a kultusz ideológiáját terjesztik híveik spirituális értékei helyett."

(A Huszadik Század Építészete, mint Kultusz)

---------------------------------------
Frissítés:
Ez a téma ugyan  része e blog szélesebb témakörének, a modern civilizáció elkerülhetetlne bukásának, illetve azzal is kapcsolatos, miért "modern" egyáltalán civilizációnk és miért jelent ez a jelző szörnyű rosszat, viszont Makovecz leleplezése megér egy külön "misét", méghozzá ördögűző misét.
Ezért létrehoztam egy új blogot Leleplezem Makovecz Imrét, a sátánista álépítészt címmel.
Internetes címe lényegretörően: http://ordoguzo.blogspot.com/
Ott gyűjtöttem össze Makoveczcel foglalkozó eddigi bejegyzéseimet és rövid műelemzéseimet, amiket folytatni is fogok. Az érdeklődőket várom ott is, várom a hozzászólásokat, előzetes moderálás van, véleményemmel szemben kritikus megjegyzéseket lehozok, csak anyázást nem. Az érvelés nélküli, konformista (ne bántsd a mi Nagy Nemzeti Tekintélyünket" típusú hozzászólásokat örömmel közlöm, mert jó indikátorai a szélhámos mimikrije sikerének, hatásosan hitette el magáról azt az arculatot, aminek lelelplezéséhez csak meg kell nézni műveit. De csak mosatlan aggyal látjuk meg, mit is nézünk...