2008. november 18.

Az USA lesz a Gazprom legvidámabb barakkja???

Az alábbit vendégszerzőként küldtem a Jobbklikknek, remélem, leközlik.
Igaz, ennek esélye némileg csökkent, miután kizártak onnan...
-------------------------------------------------------------------

Gratulálok, fideszes külpol-csapat, kiemelten Németh Zsolt elvtárs!
A legutóbbi klikkbejegyzésben (A Gazprom Amerikába kacsintgat) belengetett orosz terv zseniális, bár egyébként bizonyára kivitelezhetetlen.
Amennyiben meg tudnák valósítani, és ehhez az USA egyértelműen partner lenne, tekintettel az összeomlás előtt álló hazai földgázkitermelésükre, a hazai atlantisták bambán bámulhatnának kifelé a fejükből.
Ugyanis az oroszoknak ezzel sikerülne szembeállítania Európát Amerikával (az USÁ-val), az USA egy csapásra beszüntetné retorikáját az oroszok energia-erőpolitikájáról, abbahagyná az uszítást a Nabucco-ügyben és igyekezne minél több importgázt elhappolni nyugat-európai "szövetségeseitől".
így jár az, aki a nemzeti érdeket pillanatnyi, hetente változó külső nagyhatalmi manőverek feltétlen kiszolgálásának rendeli alá.
Mint Szakasvili legjobb hazai tanítványa, akinek csatlósországát kifacsart citromként dobták el az amik, amint teljesítette tesztbábui feladatát. Kidugták a póznán, mint egy kalapot, az ellenség rálőtt, eltalálta, kidugója belátta, hogy nem érdemes kimásznia lövészárkából, kész. A grúzok meg építsék újjá Gorit és társait, ha jónak látják.

A gond az, hogy a világgazdasági összeomlás olyan rohamosan halad előre és olyan fokban rombolja le az oroszok mindenféle képességét, pénzügyit, logisztikait, mindent, (az USÁ-hoz és Kínához hasonlóan) hogy valószínűleg már egyik hatalom se képes semmi nagyszabásút építeni, se Déli és Északi Áramlatot, se sok gázcseppfolyósító üzemet, meg ehhez való kikötőket mindkét parton, se rakétapajzsot, semmit.

Igaz, ettől még Németh Zsolt éppúgy menekülni lesz kénytelen az országból, hiszen az orosz gázcsapok amerikai export nélkül is kiürülnek pár éven belül. Mint a viccbeli lengyel egér a szükségállapot idején a borotvapenge felett a torkával, amikor jobbra és balra ingatja a fejét:
se kolbász, se szalonna...
Ha exportál a Gazprom gázt az USÁ-ba, azért hülye országháborítók az atlantistáink, ha nem exportál, akkor azért...

Nekünk mindenképpen egy fűtetlen barakk marad, vidámság nélkül.

Arma Gedeon, alias Bobkó Csaba