2012. április 17.

Végleg lezárult Bogár László életműve

E blogon korábban többször foglalkoztam Bogár László megállapításaival, nagyrészt dicsérve őket.
Eddig se mindenben értettem ugyat egyen vele, de most végleg lezártnak tekintem életműve hasznos és igaz részét.
Kb. egy éve feladni látszott addigi heves lelkesedését Orbán Viktor és kormányzása iránt és elkezdte nem is burkoltan bírálni a miniszterelnököt, ekkor még elveihez, ismert és sokunk által tisztelt világlátásához hűen. Mivel Orbán kormányzása egyértelműen nem a kifosztó birodalommal szembeni lehetséges legjobb védekezés jegyében zajlott már akkor sem, hanem érthetetlennek tűnő, a nemzeti érdekkel ellentétes szeszélyesség, vagy akár őrület alapján, vagy felmerülhetett az is, hogy valamilyen, ki tudja milyen fokban ő maga is a birodalom eszköze. Ez utóbbi véleményét akkoriban Bogár László is megfogalmazta.ű

Ezután egy újabb fordulattal teljesen visszatért az Orbán-hitre, hogy ehhez meg kellett vásárolni, vagy csak belső meggyőződése vett újabb, Orbán politikájához hasonlóan szeszélyes kanyart, az lényegében mindegy. Az Orbán-propagandistaként való kiállással Bogár saját világnézetét, hangoztatott elveit hazudtolja meg.

Nemrégi Magyar Hírlap-beli cikke, A Birodalom visszavág Schmitt Pál lemondása ügyében szégyenletes és végleges példája ennek. Korábban is voltak jelei, hogy elméleti elemzőként belebonyolódik saját elméleti építményébe és nem mindig veszi észre annak a gyakorlathoz nem igazán illeszkedő elemeit, vagy alkalmazását.
Schmitt Pált a Kifosztó Birodalom ellen küzdő szabadságharcosnak értékelni azonban akkora vakság lenne, amit minden elméletisége ellenére sem feltételezek Bogár Lászlóról:
"Schmitt Pál „kivégzése” azonban azt jelzi, hogy a globális kiválasztó hatalom nem adta beleegyezését a megválasztásához, így ha a hivatalba lépését nem is tudta megakadályozni, a megbuktatását kíméletlen precizitással végrehajtotta. És ennek alapvető oka az, hogy Schmitt Pál ugyan lojális volt, csakhogy nem a birodalommal, hanem éppen ellenkezőleg, a birodalommal most éppen konfliktusba keveredő Orbán Viktorral szemben. Ezért kellett elbuknia. Ha ezt a csatát újra el is veszítette a nemzet, de legalább tegyünk kísérletet a tanulságok összegzésére. "
Természetesen, ha (szerintem) Schmittet alaptalanul tekinti Bogár szabadságharcosnak, akkor éppígy alaptalanul tekinti annak Orbán Viktort is. A csatát nem a nemzet veszítette el. Egyszerűen Orbán egyik mamelukját egy másik váltja az elnöki székben, a nemzet pedig nyert egy kis tapasztalatot a kormányfő és sleppje demagógiája és a tények között tátongó szakadékról.
Hogy Orbán nem folytat a nemzet érdekében, a Birodalom ellen szabadságharcot, azt legutóbb Ángyán József lemondásakor és az Orbán-közeli oligarchák nagybirtok-építése ügyének felszínre kerülésekor láthattuk. A folyamat nem szolgálja az olajccsúcs és általános erőforrásválság miatti összeomlás országos túlélését sem.

De most maradjunk csak Schmitt Pál személyénél, hogy miért vakság, vagy megvásárolt bértollnokság őt a Birodalommal konfliktusba szálló Orbán hű fegyvertársának beállítani!

Schmitt szánalmas, szégyenletes vergődésére, a tények meghazudtolására a lemondás feleslegesen hosszú agóniája során, meg a plágium erkölcstelenségére most már ne is vesztegessük a szót. Bár a Birodalommal szembeszállók elvileg definíció szerint valami erkölcsbajnok-félék, ellenkező esetben inkább szolgálnák a Birodalmat jó kis komprádor-pénzért. Azazhogy álljunk meg, hát nem épp ezt tette Schmitt Pál nemzetközi sportdiplomáciai pályafutása során??? A NOB általános megítélés szerint a korrupció melegágya, a sport nemes eszményét réges-rég a sokmilliárdos sportbiznisz lobbista-szerepére és ennek díjára cserélő maffia-jellegű szervezet, a dopping-ügyek és hasonlók legálszentebb kezelésével együtt.
A nemzetközi sportdiplomácia, a hivatalos olimpiai "mozgalom" ügyintéző-kasztja maga  a Kifosztó Birodalom bürokrataapparátusának egyik tortahabja! Schmitt Pál e korrupt globalista, pénszivattyá-működtető apparátusban magas rangot ért el, alelnök és bizottsági elnök a mai napig (bár leváltását elkezdték követelni).

A további bizonygatás helyett végül idézzük fel exelnökünk egyetlen, a globalizáció polkorrekt dogmatikus terrorjába, a nemzeti önállóságok megszüntetésére irányuló politikájába illeszkedő szégyenletes lépését:

Schmitt Pál óv a nacionalizmustól
Mai hír: A NOB-tag magyar köztársasági elnök javaslatára a szingapúri ifjúsági olimpia érmesei országuk zászlaját nem vihetik magukkal a dobogóra. Schmitt szerint az ifjúsági olimpia célja nem a nemzetek vetélkedése, hanem a világ fiataljainak nemes megméretése a sporton keresztül. Schmitt Pál a NOB magyar tagjaként ezzel a javaslattal kívánta megóvni az Ifjúsági Olimpia eredményhirdetésének rendjét, különös tekintettel az esetleges túlzó nacionalista megnyilvánulásokra."


Akinek ilyen a Kifosztó Birodalom elleni szabadságharcos védelmezője, annak nincs szüksége külön kifosztókra...