2011. november 29.

Az álomnak vége - az ébredés rémálom

Bogár László megszokott Magyar Hírlap-beli sorozatában egy  Végjáték kezdetéhez éréshez illően igyekszik leszámolni a Szép Álommal, hogy az emberiségnek megadatott az utóbbi évszázadokban nem is valami Fejlődés, hanem egyszerűen csak a boldogulás, az arra törekvés lehetősége. Szembenéz a könyörtelen valósággal, hogy egy kegyetlen kizsákmányológépezet karmaiban vagyunk legalább évszázadok óta és az hol zajosan robbantva, hogy csendesen rohasztva tesz minket tönkre. Újra felteszi elméleti kérdését, amit az utóbbi években rendszeresen, hogy vajon újratárgyalható-e kifosztásunk mértéke a Ragadozóval, vagy most már szinte utólag, az elment vonat után nézve mereng el rajta, hogy vajon a Ragadozó lehettt volna-e bölcsebb, berendezkedhetett volna-e hosszabb távú, "fenntarthatóbb" kizsákmányolásra. A vonat Bogár szerint is elment, a Pusztulás bizonyára elkerülhetetlen és természetesen a Pusztítókat is eléri.


Nagyon időszerű szembenézés a helyzettel, de három észrevételem van. Az egyik gyakorlati, hogy a társadalom nagy részének nem adatik meg, hogy egyre kevésbé fogyassza a "Globalóma" áruit és szolgáltatásait, hiszen teljesen csapdában van. Rá vagyunk kötve az infrastruktúra-hálózatokra, a gyakran interkontinentális ellátási láncokra, sokaknak adóssága van, többségünk megélhetése,  munkahelye a Rendszer része, stb. A Globalóma erői erőszakkal számolták fel az ettől egykor sokkal autonómabb életformák tömegeit, lásd TSZ-esítés, az egész szocializmus az ő projektjük volt, ahogy a nácizmus is. Tehát nem hagyták meg a lehetőséget szinte senkinek, hogy tőlük független maradhasson. Aki maga nem vett fel hitelt, annak is eladósították az államát. Ha egész állam maradt kívül, "megnyitották", mint Japánt a Meiji-restauráció idején, a gyarmatokat meg még durvábban.

Másik észrevételem, hogy az elmúlt háromszáz évünk lázadásait Bogár László tévesen tekinti a pusztító világerő ELLENI lázadásoknak, hiszen épp ellenkezőleg, ezeket ez a romboló erő szervezte, hasznos idiótává manipulálva hazafiainkat, saját felkeléseik által rombolva társadalmunk autonómiáját a globalómával szemben. 1848 törvényei és harcai a rablókapitalizmus útjából takarították el a "feudális" akadályokat, de a kuruc lázadások is a kor rózsakeresztes-szabadkőműves szövevénye által voltak irányítva, mint a rozi-kurucok (Rosae crucis) neve is mutatja. A hazai kurucmozgalom (rózsa-)keresztapja és Keresztapája Comenius volt, akit a szűkebb szaktörténész körök a modern szabadkőművesség egyik atyjának tartanak, amellett, hogy összeurópai kém- és ügynökhálózat egyik feje volt. Tehát a "lázadás" vagy "szabadságharc" tudatunkba mosott formája éppen nem eszköz a romboló világerő elleni harcra, hisz valójában annak manipulációs eszköze. Ez jól látszik a mostani "Arab Tavaszon" is. Jellemző, hogy Globália zsidó tudatipara, Hollywod egyik legsulykoltabb mintája a Felkelés, a Szabadságharc, a Breavehearttól a Csillagkapun át az Avatarig, százával láttunk ilyen filmeket. A (szintén zsidó kezekben tartott) honi szocialista filmipar ugyanezt a mintát erősítette a nézők tudatában a Rákóczi hadnagyával, a Tenkes kapitányával, vagy a Kőszívű ember fiaival. Abban persze igaza van Bogár Lászlónak, hogy amikor nem lázadtunk, akkor rohasztott ugyanez a világerő. A magyar történelem tanulsága, hogy ugyan önsorsrontás volt bekapni a nyugati szétverőközegek horgát és uszításukra állandóan a Habsburg-dinasztia ellen lázadni, de valójában két lázadás között a romboló erők magában az udvarban találták meg bázisukat, lásd például a szabadkőműves Habsburg uralkodókat, vagy akár Metternich és a Rotschildok kapcsolatát. Tehát a háttérhatalom mindig igyekszik mindkét vasat maga tartani a tűzben és ebben sikeres is.

A harmadik észrevételem, hogy a kifosztottak, tönkretettek és a "globalóma" közti képzelt párbeszédre adott három lehetséges válasz közül az első áll a legközelebb a valósághoz, de ennek teljes kibontására sem a Magyar Hírlapban, sem más fősodor médiumban nem kap Bogár László sem lehetőséget. Tehát a világ a szétverő erők romboláse eredményeként nem azért áll a végpusztulás küszöbén, mert a gonoszoknak kicsúszott a kezéből az irányítás és nem is merült fel bennük soha, hogy ésszerű gazdaként rendezkedjenek be, hisz ez a megoldás volt az a hagyományosabb ("feudális") elitekkel, melyek uralmát szívós munkával szétverték.
Ez a világrombolás kicsit sem tévedés, itt a "kapitalizmus", a pénzuralom, a pénzcsinálás, a kamatoskamat nem a cél, csak az eszköz volt. Nem azért vertek szét évszázadok, vagy évezredek szjvós, alattomos felforgatótevékenységével minden fenntarthatóbbat, méltányosabbat, igazságosabbat, emberibbet, mert többet akartak keresni. A pénzcsinálás, a szivattyúzás csak eszköz volt, A CÉL ELEVE A SZÉTVERÉS, PUSZTÍTÁS!!!

Ennek a gonosz célnak és sokévszázados tevékenységnek, melynek rohadt, mérgező "gyümölcseit" a rombolás résztvevői többnyire nem érhették meg, (tehát irracionálisnak tűnik), csakis vallási jellegű lehet. Leegyszerűsítőnek és elcsépeltnek tűnhet, de a Globalóma eszmei háttere a sátánizmus. Ez pedig a zsidó vallásban, vagy annak vadhajtásában gyökerezik, (ezt nem kell összetéveszteni a minden bajért minden zsidót okolással) nem véletlen, hogy a mikor a zsidóság szakított a Talmudon, Kabbalán kívüli tudományok tanulmányozásának tilalmával, a természettudományos egyetemi karokra tóduló zsidó tudósok egy-két generáción belül kifejlesztették az atombombát...

EZ a romboló erő nem tévedett és nem tárgyal: ők kezdettől ki akarták irtani a gazdaszervezetet, melyben élősködnek, magukkal együtt...

18 megjegyzés:

Gloucester írta...

Ezek szerint Te sem értesz egyet az 50-50%-os elit és lakosság közötti felelősségmegoszlásában?

Bobkó Csaba írta...

Persze, hogy nem.

Gloucester írta...

Aránymegjelölésed?

Bobkó Csaba írta...

Ez nem százalékok kérdése. Az eberi természetben bennerejlik pl. az önzés, vagy a felhalmozás lehetősége, tudunk kapzsik lenni, stb. Ez mégsem jelenti azt automatikusan, hogy az emberi nemnek törvényszerűen ki kell nyírnia magát. A történelem során (nem az írott történelemre gondolok elsősorban), organikusan kifejlődtek olyan szokások, normarendszerek, intézmények, vallások, gazdasági berendezkedések, amelyek lehetővé tették potenciális sötét oldalaink kordában tartását, jó esetben a természettel való minél jobb együttműködést. Mindezt természetesen közösségi keretben.
A Bogár által emlegetett Romboló Világerő képviselői mindezeket "A Jó Infrastruktúráit" tudatosan, sokévszázados aknamunkával igyekeztek szétverni, "A Rossz Fékeit" megszüntetni és ez mára nagyrészt sikeres lett. A régi időkben is volt könnyelműség, amely alapján az emberek felvettek volna hitelt uzsorakamatra, ha tehették volna, meg is tették, amikor tehették. Mezopotámiában, az ókori Athénban és máshol.
Ezért a társadalmak kollektív immunrendszere kifejlesztette például az uzsora tilalmát. A céljait forradalmakkal, liberalizmussal, erkölcsi züllesztéssel közelítő sátánisták ezeket az immunrendszer-elemeket támadták végig. Tehát ne az áldozatot hibáztassuk, hanem a bűnöst. Persze, hogy a bűnösök is emberek. Aki 50-50%-ot hirdet, az azt is hirdeti máskor, hogy fajunk eleve pusztulásra van, volt ítélve...
Én ebben nem hiszek. Tehát elvileg van teedőnk, létezhet értelmes cselekvés. Ehhez tisztánlátás kell az idevezető útról, az okokról, ezt próbálom elősegíteni a Kitalált Újkor bloggal és ezért szeretném Bogár Lászlóval megvitatni, hogy a kuruc-48-as "szabadságharcaink" szerintem nem a Globalóma ellen zajlottak, hanem annak érdekében, megtévesztett hazafiak által, önmagunk ellen.

Gloucester írta...

Hankissról mi a véleményed? Energiaválságot kihagyja, de én sok egyezést találok a világnézetek között. Kivéve a felelősségvállalás megoszlását. :-D Nekem fajsúlyos ember, ezért érdekelne, hogy miként vélekedsz róla. Egy 2008-as beszélgetés http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aaAdJxwLBuk

Gloucester írta...

Találtam egy Hankiss beszélgetést 2008-ból. Számomra mérvadó ember, ezért kíváncsi volnék, hogy miként vélekedsz róla. Ha szabad linket mutatnom, akkor érdekelne véleményed, mert sok mindenben egybevág a te világképeddel, mégis megosztja azt a bizonyos felelősséget:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aaAdJxwLBuk

Bobkó Csaba írta...

Ezt a Hankisst komolyan gondoltad? Elejétől addig, amíg bírtam nézni és nyilván végig ez tipikus zsidó Mucsázás. Kéjelegnek a szarházik a gondolaton, hogy Mo. elsüllyedne, meg elmaradotttak vagyunk, stb. ezt már ezerszer hallottam libsiktől. Hankiss kicsit okosabb, intelligensebb a közegétől, de libsi. Veiszerre ne pazaroljuk a szót.

Gloucester írta...

Köszi, csak kíváncsi voltam véleményedre. De még kíváncsibb volnék az egész interjús következtetésedre, de ha nem tudod végignézni, akkor nem nyaggatlak ilyenekkel. Bocsánat, de csak úgy tudtam megkérdezni, ha megmutatom. Másik blogban kérdezted, hogy mit "eszek" rajta. Semmi különös, elgondolkodtató a mondókája, világszemlélete, teóriáji a számomra. Persze ha ennyire elítéled, akkor nem akarom nyakadra hozni. Volt sejtésem, hogy zs lesz, a libsivel kicsit megleptél, de nem kell nekem szárnyacskáim alá venni. :-) Tényleg csak a véleményedre voltam kíváncsi.

Bobkó Csaba írta...

Sajnálom, de fizikai fájdalmat okoz az ilyesmi nézése...
Tőlem lehetne vérségileg zs, nem izgat. Csak azonnal előjön belőlük ösztönösen a többséggyűlölet, ha Lengyelországban élne, arról képzelődne, hogy Varsó helyén vulkán tör ki... És mindezt habitusához illően nagyon intelligensen, kifinomultan körítené.
Egy épelméjű ember közbeszólt volna a hülyelibsi műsorvezetőnő szokott mantrájára, hogy bezzegamerikában mennyivel inkább a génjeikben van a jogállam, mint ezeknek a röfögő moslékzabáló mucsaiaknak, hogy "bocsánat hölgyem, de Amerika épp most süllyed el".

Gloucester írta...

De hiszen mondja. Nagyon nagy témát ölel fel, a végére lesz valamelyest kerekebb. Ezért sajnáltam, hogy abbahagytad. Éppen ez az elsüllyedéses országkép egy magyarázat, hogy milyen idiotizmus módon gondolkodunk. Ezt helyreteszi! Szó sincs arról, hogy ezen fröcsögne. Ez csak egy tükör, hogy így gondolkodnak az emberek idehaza. Helyreteszi a műsorvezetőt, mert több helyen félremagyarázna. Rengeteg kapocs van az elméleteid és az ő személete között. Abszolút nem vagytok víz-tűz viszonyban, mégis eltérő felelősségmegszlás jön ki a végére. Csak ezért mutattam... volna.

Bobkó Csaba írta...

Rendben, rábeszéltél. Majd nekiugrok még egyszer. Csak gyanús nekem, hogy a Hankissok kb. azt képviselik a gojgyűlölő csapatban, amit mondjuk Dubcek a kommunisták között: ugyanannak az "emberarcú" változatát...
De nyitott vagyok.

Gloucester írta...

Örülnék, ha egyszer rászánnál 50 percet, mert az eleje tényleg szenvedős. Mindennel én sem értek egyet, de engem elgondolkoztatott. Tisztában vagyok vele, hogy nem foglalkozik az erőforrásválsággal. Ráadásul a globalizációt élteti, csak nem ezt a fajtát, hanem olyat, ahol az eredeti társadalmi (pl. eladósítóellenes) funkciót ellátnák a szervezetek. Nekem ez is új szemlélet. Ismerve az álláspontodat, arra lennék kíváncsi, hogy hol látod ennek a szemléletnek a buktatóit. Vagy letudod egyszerűen a világ szétrombolására célul kitűzött elmélet újabb állomásával?

Bobkó Csaba írta...

Naív idealizmus, amit ősidők óta elkövetnek az ábrándozók. Bogárral értek egyet, hogy amint van egy kifosztásra alapuló uralmi mechanizmus, márpedig az ókor óta van, az addig megy előre egy területen, amíg létalapját lerombolva össze nem omlik. Persze, szép lenne egy fenntartható, megegyezős civilizáció. De amíg a Globális Szivattyúban van szufla, nem hagyja, hogy kialakuljon. Sőt, elvileg a romjain is az indulhat újra kisebbb helyi kiadásokban, ha egyáltalán lesz még valami, ha elkerüli a világ az atomháborút.
Aki nem beszél erőforrásokról, az nem érthet semmit, mert a világ bajai az erőforrások erőszakos elosztásáról szólnak, ez a birodalmi modell.

Az atomfegyvereknek viszont még a létrejötte mögött is a sátánizmust sejtem, direkt azért indították el a Haskalát, hogy legyen, aki kifejleszti Lucifer csodafegyverét.
Tehát még csak az erőforrásokkal se lehet MINDENT megmagyarázni a mai válságból, mert abba nem fér bele a tudatos világrombolás szándéka, ami viszont egy nagyon ősi tendencia. Bogár talán ezt is érti, vagy nem tudom, megvitatnám vele. Hankissból nem nézem ki, hogy megérthetné, de meghallgatom majd.

Névtelen írta...

Ismerem az érzést ami miatt nem bírod végignézni Csaba:) ugyanaz kap el engem is, ha olyantól kell néznem valamit aki iránt van valamelyest előítéletem. Láncásításos roham+ nem bíromtovább nézni, kiszáll a tudatom az egészből és a saját csatornájában kíván menni tovább, vagy csak úgy röpköd --- De igyekszem ezt leküzdeni, legalább néha, és ez mindig árnyal egyet a saját világképemen. Egyszer már én is végignézettem veled egy Havas Vári stb riportot a Kertész ákos riportról , aminek ugyanígy álltál neki, de nem bántad meg végül azt hiszem. Nézd csak meg ezt is. Én is megnézem, most mindjárt.

(amúgy bugos a blogon a hozzásólós mező, kb 150-szer mutatja a sat-blog linkjét, sőt minden kattintásra egyre többször.)nem tudom nálad is látszik e.

Dorka

Bobkó Csaba írta...

Kedves Dorka, örülök, hogy itt vagy!
Nézd meg a legújabb bejegyzést a Diktátorról. Ez a politikai tehetség elintézi, hogy egységfrontba tömöríti maga ellen a ballibeket a magamfajta nácikkal... :-)
Tegnap találtam egy nagyon izgalmas könyvet, le is töltöttem teljesen: 'Sigmund Freud and the Jewish Mystical Tradition by David Bakan'. Ismered? Egyelőre a Sátánnal kötött üzlet (valaki eladja a lelkét az ördögnek) témába futottam bele, nagyon belevág mostani érdeklődésembe, egyből megvilágította, kb. mit is kell "sátán" alatt értenünk. És persze újra csak Sabbatáj Cví és Jacob Frank bukkannak fel, mint fejezetcímek...
Ezekről szjvesen vitatkoznék értelmes irodalomtörténés barátoddal, meg veled is persze, meg bárkivel, ha vannak még hozzád hasonló bátrak, akik bemerészkednek egy náci oroszlánbarlangjába! :-) (nemvagyok egy Hitler-rajongó, sőt, de ha Tibor bá lehet Cyrano, akor én is) Ahogy a Makovecz-tanítványok is leereszkedtek gyalázkodó ördögűző-blogom mocsarába mostanában, bár még érvük nem volt...

Persze, érdemes néha legyűrni az előítéleteinket, ösztöneinket, én is vettem már hasznát ennek, más is veheti.
Mit szólsz az illuminátusokhoz a Kitalált Újkoron? Patak protkó szellemi elitje idegbajt kaphat tőlem! :-)

Bobkó Csaba írta...

Ja, ettől a szeméttől az alján még nem tudtam megszabadulni.

Ábel írta...

Csaba, eddig felsoroltál kb. minden lényeges eseményt és mozgalmat, és azt mondtad, hogy az mind a Sátán műve. Akkor kinek hiszel? Kit követsz?

Bobkó Csaba írta...

Rutinos vagy, Ábel, kérdezhetnéd azt is, hogy igaz-e, hogy már nem verem a feleségemet, válasz szigorúan egy szóban! :-)

Természetesen nem soroltam fel "minden lényeges eseményt és mozgalmat" és amiket felsoroltam, azt se tulajdonítottam mind sátánistáknak. Tehát hamis állításodra nem lehet indokoltan további kérdést alapozni...


A három blogban többször válaszoltam már kérdésekre, hogy pl. mit tartok jó építészetnek, ha a sátánista, kabbalai alapú szélhámos Makoveczkedést nem. A Kitalált Újkornak mindjárt a nyitó fejlécében idézem Dr. László Andrást:
"Nem csupán az a célom, hogy ledöntsek személyeket a piedesztálról, úgy, hogy oda ne kerüljön senki más. Az is célom, hogy meglássam és megláttassam azokat az alakokat is, akik valóban megérdemlik, hogy a piedesztálon álljanak."

Tehát egész egyszerűen lehazudod ezt a tényt, hogy hamisat állíthass rólam...
Természetesen azok állnak a JÓ OLDALON, akik szembeszállnak a rombolás erőivel. Pl. én... :-)