2008. június 13.

Orbán Viktor képben van!

A legutóbbi bejegyzés állítása: "Az idei a fordulat éve a válság tudatosításában" teljesen beigazolódott és óhajom: "Bár az ellenzéknek is lenne ennyi esze", szerencsésen túl is teljesítődött Orbán Viktor tegnapi beszéde során!

A jövő nemcsak elkezdődött, de öles léptekkel halad is tovább, Orbán Viktornak nemcsak annyi esze volt, mint Gyurcsány Ferencnek, hanem úgy tűnik, sokkal több is.
A beszéd kemény, lényegre törő és csak a tömegdemokráciában elengedhetetlen mértékben van növekedési demagógiába csomagolva:


"A helyzet lényege két szóban összefoglalva így hangzik: nincs idő! Mondjuk ki egyenesen: a világ egy új globális gazdasági átalakulás küszöbén áll, sőt, belépett annak előszobájába. A nyakunkba szakadó gyors átalakulást az energia, a nyersanyagok és az élelmiszerek árrobbanása jelzi. Nem reménykedhetünk abban, hogy mindez átmeneti lesz, nem reménykedhetünk abban, hogy visszaáll a régi rend" - szögezte le a Fidesz elnöke, majd kijelentette: a kérdés csak az, hogy milyen gyorsan, milyen hullámokat vetve halad az átalakulás. A kőolaj ára hat év alatt hatszorosára nőtt, az utóbbi egy évben megkétszereződött, a földgáz ára vágtat, a szállítási és termelési költséget elszabadultak, az élelmiszerárak felszöktek - sorolta Orbán Viktor."

"El kell indulnunk minél hamarabb a megerősödés útján, egyébként el fognak sodorni bennünket a hatalmas mértékű világpiaci változások. Ha még időben nekilátunk, felkészülhetünk rá, s talán felkészülhetünk annyira, hogy legyen reális esélyünk komolyabb károk nélkül átvészelni a nehéz időszakot, sőt, a változásokból adódó új lehetőségek némelyikét is talán a magunk javára fordíthatjuk."

Sajnos most nincs időm alaposabban elemezni a beszédet, mert két napra elutazok, de a szöveg magáért beszél. Felfogta, képben van, kész a feladatra, hogy téynleg akár a hétvégén átvegye a tűzoltóparancsnok posztját. Biztos vagyok benne, hogy már nem töri a fejét valamilyen szakértői kormányfőn, most már saját kezébe készül venni a vészprogram irányjtását.

Bevallom őszintén, annyi Fidesz- és Orbán-ostorozás után megkönnyebbülés újra bizakodni benne!

A válságot nem lehet egyénileg túlélni, csak kollektív túlélés lehetséges, az állami szint nélkülözhetetlen a válságkezeléshez. Annak esélye, hogy erre tudatosan készülő vezető kerülhet az ország élére, most már igen nagy.
Erre vágytam régóta, ez most teljesült.

Ettől még jön a "világvége", de ez olyan, mint fegyverrel a kézben fogadni az ellenséget. Na jó, egyelőre csak ott tartunk, hogy valaki megígérte, hoz fegyvert a csata kezdetéig...

2 nap múlva visszatérek, addig is hogy látjátok ti, kedves olvasók? (Mind a 3-an... :-) )