2008. szeptember 20.

Fundamentalizmus vezet Vissza a Jövőbe?

Egy szakmai olajcsúcs blogon az egyik szerkesztő olyan hangulatban linkelte azt hiszem, az Index beszámolóját a MOVE "újjáalakulásáról" ("Új Gárda alakult"), amiből kiderült, hogy nagyon is komolyan veszi a kezdeményezést és kb. mielőbbi Dunábalövéstől tart. A szokástól eltérően nem linkelem a szóbanforgó blogot, mert gazdái a témát és a kibontakozott vitát (velem) ott nemkívánatosnak nyilvánították.

A MOVE komolytalanságára elég bizonyíték már az Indexes videó is, meg ez a korábbi riport is, amiből mellesleg az is kiderül, hogy az Index kissé feltupírozta a hírt, hogy bombasztikusabb legyen, hiszen már szeptember 6-án is felvonult ez a maroknyi tojásfejű paprikajancsi.


Ez a fundamentalizmus-jelenség tökéletesen érthető, ha egyébként rosszat is jelez. Világszerte felbukkan, ha egy társadalom, vagy annak jókora csoportjai kudarcot vallanak a "modernizáció"-val, vagy egyszerűen válságba jut az addigi berendezkedés, tipikusan olyan, ami a "fejlődéssel", "haladással", valami korábbi "bűnös régi rend" meghaladásával azonosította magát.

A válság, saját rossz sorsuk miatt elégedetlenkedők fellázadnak a "korszerű", "haladó" status quo ellen és hirtelen a semmiben találva magukat kapaszkodót keresnek. Egy, a RÉGIT elvető, azt szidalmazó, annak meghaladására büszke rendszer ellen lázadva elég kézenfekvően, a helyzet logikájával "a másik táborba átállva", reakciósok lesznek, tehát a rendszer ideológiai ellenségének tekintett RÉGI, ill. most nekik már RÉGI JÓ világ hívei lesznek, ha más nem, legalább külsőségekben. (többnyire másban nem jön össze)


Ezért térnek vissza a nyugatias modernizációban csalódott iszlám tömegek a Koránhoz, sariához, a nyamvadt fejkendőhöz.

Ezért a turul, a szentkorona, az árpádsáv. (Magam se tartom rossz dolognak a hagyomány folytatását, a közösség összetartozását kifejező szimbólumok használatát, de önmagukban ezek biztos nem mentenek meg talizmánként semmitől.)


Egy olyan rezsimben, ahol a PC-terror egyik rutinos eleme a "fasiszta veszéllyel" riogatás, a lázadók hülyébbjeinél kész válaszreakció a MOVE-egyenruha, Gömbös, sőt egyeseknél Szálasi, mint védőszentek előkaparása.

Mindezt a létező fundamentalista reflexet a cinikus hatalom titkosszolgálatai manipulálhatják, olajat önthetnek tüzére, ha nem lenne, maguk találnák ki. De persze van, mert ez logikus jelenség modernizációs válság idején.


A Gömbös és hasonló történelmi figurák kultikus tiszteletére vevők száma szerintem mindig elenyésző marad, azoknak a száma például sokkal nagyobb, akikre minden ilyen röhejes jelenség a fászt hozza és félelmükben kezdik a rendcsinálás radikális eszközeit követelni, ráadásul e közeg jóval magasabban reprezentált a hatalom csúcsai táján.

Az átlagemberek, egzisztenciájukat vesztő (leendő VOLT) középosztálybeliek tömegeiből is frusztrációt, dühöt fog kihozni a válság, a létbizonytalanság, de nem hiszem, hogy bármilyen megváltást remélnének történelmünk legszerencsétlenebb alakjainak kultuszától, vagy olyan külsőségektől, mint mondjuk a darutoll.

Ezzel szemben a fasizmus veszélyével riogatók zömének láthatóan semmi kifogása pl. az In-Kal jelenléte, vagy a magyar rendőrség egyre fokozódó izraeli kapcsolatai (felszerelés, kiképzés) ellen. Már megint felfalni készülnek a bárányok a farkasokat...


Részemről a Vissza a Jövőbe programja nem történelmi szerencsétlenségeink jellegzetes figuráiba, egykori jellegzetes külsőségekbe való erőltetett kapaszkodást jelent, (bár korábban kétségkívül eljátszottam pl. a kakastollas csendőrség gondolatával), hanem a visszatérés kísérletét a korábbi korok fenntarthatóBB gazdálkodási, településszerkezeti modelljéhez, amit akkor elődeink nem azért csináltak fenntarthatóbban, mert "szentek" lettek volna, hanem, mert egy erőforrásszegényebb környezetben történelmileg ilyen alakulhatott ki. Tisztában vagyok vele, hogy ez eléggé a rántottából tojáskészítés programja, a korábbi civilizációs összeomlások példája alapján most sem esélyes a komolyabb népességpusztulás nélküli visszaegyszerűsödés, de jobbat e pillanatban nem tudok javasolni.


A rémképekkel, előítéletekkel teli agyúak csoportjai biztosan fokozni fogják a bajt a káosz idején, szerintem sokkal inkább, mint a naív, külsőségekbe kapaszkodni próbáló "fundamentalisták".

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

A hírt semmilyen hangulatban nem linkeltem, csak éppen hírt adtam róla. Hosszas megvitatás itt sem fog következni részemről, de egyszer elmondom a véleményemet.

Meggyőződésem, hogy az ilyen csoportok létrehozása alapvető érdekeinket sérti, és igen káros mind belföldön, mind külföldön. A belföldi része olyan-amilyen, a külföldi vonzatai viszont vészesek lehetnek, abban a percben, hogy megszűnik a NATO és az EU védőernyője. Márpedig ezek a belátható jövőben alighanem megszűnnek.

Elsősorban a szomszédainkkal való viszony miatt valóban a lehető legagresszívabb eszközöket sürgetem az ehhez hasonló csoportok feloszlatására, és a szellemi felbújtók felelősségre vonására. Az ilyen eszmék kitalálóival és terjesztőivel semmiféle párbeszédet nem érdemes elkezdeni, a puha fellépés pedig azt jelenti, hogy hamarosan 100-szor ennyien lesznek. Akkor már sokkal nehezebb lesz fellépni, mint most volna.

Ez egyben azt is jelenti, hogy magam is a legagresszívabb eszközökhöz folyamodom, amennyiben szemtől-szembe kerülök az ehhez hasonló csoportok tagjaival. Az ilyen találkozásokat egyébként kerülöm -- ameddig kerülhetem. Amikor már nem, nos, a szép szó itt mit sem ér. Nincsenek illúzióim.

Bobkó Csaba írta...

Megvárhatnám mások hozzászólását, de végülis tömegek nem járnak ide.
Nem hiszem, hogy végignézted, hallgattad az Index videóját, nem kérdés, hogy az illetők bohócok.
Velük szemben az In-Kal valószínűleg már gyilkolt embert Magyarországon és vitán felül kész rá. Ezért feloszlatására én is "a lehető legagresszívabb eszközöket sürgetem". Ráadásul magyar állampolgároknak Magyarországon joga van hülyének, bohócnak is lenni, (illetve elemzésem szerinti naív fundamentalistának) bár persze legyenek készek a következményekre. De idegen megszállók terrorjával az őslakók ellen jogos a szabadságharc. A legagresszívabb eszközökkel. Ötödik hadoszlopra ugyanez vonatkozik.

A szomszédokra hivatkozásod nagyon naív, a legrosszabbat magunknak ezzel az önlefegyverzéssel tehetnénk, (megtettük!) a Kisantant addig fog rettegni a tőlünk rabolt konc elvesztésétől, amíg magyar állam létezik. Az egyetlen józan válasz e helyzetre a honvédelmi erő lehetőségek szerinti helyreállítása, kiegészítve önkéntes területvédelmi elemmel (Nemzetőrség), aminek a Gárda a mai, pártsemleges mederbe terelendő magja, továbbá egy a mnaitól sokkal profibb diplomácia, nem Németh Zsolt stílusában. Ha nálunk nem lenne még rendőrség se, a Slota félék a magyar parasztok vasvilláival riogatnának.
A NATO és az EU ernyője szerintem számunkra nem védő, főleg a NATO-é nem. Egyetértek, hogy megszűnnek mostanában.

Egyéni utcai harcodba nincs beleszólnivalóm, de én inkább kerülném.

Nem szeretném, ha ezt a vitát személyesnek, vagy agresszívnek tartanád. A legnagyobb jóindulattal szólok, hogy előítéleteid kisebbségiek. A többségnek mástól van oka félni, mint amit te látsz ijesztőnek.

gab írta...

Végignéztem a videót, és a gportalos képeket, és egy teljesen egyértelmű provokáció képe bontakozott ki előttem. Ezek az idióták valóban szeptember 6-án vonulgattak. Miért csak most került ki a videó? Elolvastam a képaláírásokat is a másik oldalon, hát, a hasamat fogtam a röhögéstől. Ezek 4-en odaálltak a Parlament elé, sort alkotva, a képaláírások hihetetlen viccesek, "hősiesen állják a napot". :D

Teljesen Bácsfi Diána effekt, csak már 4-en vannak. Az egyenruha egyértelműen náci kinézetű, ez is provokáció, és tényleg kelthet félelmet emberekben. Meg amit mond a tag, hogy ide csak ilyenolyan szuper egészségi meg fizikai állapotban vesznek fel embereket, végignézve a képeket, ezek a gyerekek 50 kilós göthös kis tinédzserek!

Viszont félelemkeltésre tényleg nagyon jó ez a cirkusz.

Van egy dokumentumfilm, az a címe, hogy The Power of Nightmares, a www.isohunt.com-ról letölthető, Bittorrenttel. Ez egy angol dok. film, és a Bush-kormányzat megfélemlítésre alapozott politikájáról szól, érdekes párhuzamot von az iszlám fundamentalizmus és a neokonok között, illetve hogy milyen jól jött a Bushéknak ez az egész "terror". Ez így elég zanza, de tényleg látni kell!

Nálunk is ez zajlik, hirtelen pl. bombafenyegetés érkezik a kórházaknak. Jut eszembe, kik lőttek rá a rendőrpalotára? Kik ásták ki Kádár sírját? Kik dobtak Molotov-koktélt negyedrangú szoci politikusok ajtaja elé? Soha nem kerülnek elő a felelősök, de a fenyegetettség légköre mindig a hatalom érdekét szolgálja.

Illetve lásd. az NBH szinte naponta kerül az újságok címlapjára, pedig alapesetben a legdiszkrétebben kellene az elhárításnak működnie, de mivel aktuálpolitikai célokra használja a kormány, állandóan bekerülnek a sajtóba. Hát, kurvára titkos szolgálat, lassan már a nagyanyám is tudja, mi az az NBH...

Névtelen írta...

Előítéleteim nem 'kisebbségiek', azaz köze nincsen hozzá annak, amire te gondolsz. ráadásul ezek nem elő-, hanem utóítéletek.

Egyéni utcai harcokat mindig is kerültem, de amikor muszáj volt, megtettem, amit kénytelen voltam. Nem teljesen felesleges az önvédelem, másnak is javaslom. Szükség LEHET rá.

Az inkriminált videót végignéztem. Azzal, hogy a főispán és társai bohócok, egyetértek -- ez azinban semmin sem változtat. A kérdés kettős: minek LEHET őket beállítani bel- és külföldön, illetve milyen követői akadnak bel- és külföldön. Mindezek szempontjából a lehető leghasznosabb volna a könyörtelen fellépés. Ha ez ugyanis csak vicc, akkor is káros és rossz vicc.

Egyebekben az In-kal feloszlatását ugyanoly mértékben pártolom, amennyire a Gárda és a MOVE feloszlatását is. Valójában egyre erőteljesebben rendpárti vagyok, ám ezt egy sokkal erősebb rendőrség és katonaság keretein belül képzelem el, nem pedig úgy, hogy minden barom magára tűzhet egy kitűzőt, hogy ő a hatvannégyvármegye mozgalom vagy az inkalszekuriti.

Ezeket valójában fegyverrel és agresszívan kellene feloszlatni, mindegyiket. Jobb- és baloldalit egyaránt, politikai színezetüktől függetlenül. Ma még lehet.

Holnap már nem biztos.

Névtelen írta...

gab,

nem az a kérdés, hogy kik ezek, hanem az, hogy mire LEHET felhasználni őket. Teljesen mindegy, hogy ezek neveztséges kis suhancok. A felbújtóik nem azok, és a követőik sem lesznek feltétlenül azok. Akkor sem, ha provokáció -- mert ezen a szinten ez is mindegy. Lehet, hogy provokáció, de attól nem kevésbé káros.

Ha pedig a mai megmozdulások képeit megnézed, egyértelmű, hogy a Hősök terén felsorakozó majmok mögött komoly pénz van. Akárhonnan is jön. De az a rengeteg profi maskara már pénzbe kerül, az nem 3 szakközépiskolás hülyéskedése.

A kérdés tehát nem az, hogy kik alkotják a MOVE-t. Teljesen mindegy. A kérdés az, mire lehet felhasználni: ha provokáció, ha nem az. Éppen ezért: aki csinálta, azt agresszívan felelősségre kell vonni -- mindegy, hogy ki az. Mégpedig lehetőleg gyorsan, ameddig nem késő.

gab írta...

névtelen,

én úgy gondolom, hogy az egészet a kormány szítja, addig is ez tematizálja a közbeszédet. Én azt figyeltem meg, hogy a tévéostrom óta minden szélsőjobboldali zavargást minden probléma nélkül vert le a hatalom. Az elején valóban volt egy ijedtség az események agresszvitása miatt, (szerintem "beáldozták" a TV-t védő szerencsétlen kisrendőröket, nem kaptak értelmes parancsot) de nekem nem úgy tűnik, mintha kicsúszott volna az irányítás a hatalom kezéből. Életemben nem láttam ennyit rohamrendőrt, mint amennyi ezeket a banzájokat biztosítja. Abban teljesen egyetértünk, hogy ezt le kell állítani, viszont nekem úgy tűnik, nem akarják leállítani. Hasznos hülyék ezek a zavargók. Ha nem lenne 200 huligán, az MSZP népszerűsége 5 százalékon állna, mert még az az 5 százaléknyi rettegő nyugdíjas is lemorzsolódna.

Bobkó Csaba írta...

De talán tisztában vagy azzal, hogy a "felbujtó" személyében esetleg a magyar kormány mielőbbi felelősségrevonását követeled? (joggal) Ha valaki játszik a tűzzel pl. a szomszédok magyarfóbiájának élesztgetése terén is, az garantáltan a kormány, amely maga hhirdeti a világban, hogy nálunk mennyi a "náci".

A 64 vármegyét nem lehet egy lapon említeni az In-Kallal, előbbiek hülyék és szintén ideálisan manipulálhatók, míg utóbbi egy kormányzati megbízásra dolgozó, az adófizetők pémnzén fenntartott profi erőszakszervezet egészen magyarellenes célokkal.

Szép, hogy az állami erőszakmonopólium fennmaradását kívánod, tulajdonképpen én is, csak éppen az állam, a végrehajtó hatalom csúcsai szervez az utóbbi években terrorcselekményeket. Továbbá magad is hangoztatod, hogy szükség lesz személyes önvédelemre, akkor belátod, hogy ezt sokan így gondolják még. Tehát két gondolatod üti egymást. Nem mondom, hogy én látom a jó feloldását ennek.

Én a szervezett, mederben tartott alulról jövő, önkéntes rendfenntartó erők híve vagyok a honvédség és rendőrség kontrollja mellett, tehát egyetlen pártsemleges, területvédelmi Nemzetőrség, polgárőrségek, polgári lövészklubok, hazafias sportegyesületek, fegyveres csősz-szolgálat, stb.

Külföldi fegyveres jelenlét azonnali mnegszüntetése, nem kertelek, Izrael veszélyforrás állami létünkre. Nem lehet nem érteni, hogy a hazai zsidóság automatikusan gyanússá válik egy ilyen felfogással, a 2. világháború alatt az amerikai japánokat kevesebbért (semmiért) zárták táborokba, mint amilyen tevékenységet némely prominenseik ma nálunk folytatnak.

Ehhez azonban nemzeti konszenzus kellene, nemzeti egységkormány.

Szóval igen, a provokatív rossz tréfák forrásának radikális felszámolására vevő vagyok. De ez nem a főispán kölköt jelenti.

Névtelen írta...

Lehetséges, hogy a kormány szítja. Lehetséges, hogy nem. Én nem tudom. Nem is érdekel. Bizonyíték sem az állításodra, sem az ellenkezőjére nincsen.

AKÁRKI szítja: káros. A kára nem az, hogy 'megijed' pár ember. Ettől egyelőre nincsen semmi félnivaló. Inkább emlékeztet farsangra, mint bármi másra. Feketébe öltözött csikósok, karikás ostoron ökölbe szorított kézzel. Ez nevetséges, nem pedig félelmetes.

A félelmetes az, ahova VEZEThet. A baj az, hogy akkor is oda vezet, ha a kormány provokációja, meg akkor is oda vezet, ha nem az.

Pár év múlva teljesen érdektelen lesz, hogy ki és miért kezdte el ezeket kitalálni. Az eredményen nem fog változtatni.

Névtelen írta...

"De talán tisztában vagy azzal, hogy a "felbujtó" személyében esetleg a magyar kormány mielőbbi felelősségrevonását követeled?"


Természetesen. Ez teljesen mindegy. Ha az derül ki, hogy a magyar kormány csinálja, ugyanúgy a tarkón lövést javaslom, mint ha az derül ki, hogy a kutyaúristen csinálja.


"Izrael veszélyforrás állami létünkre"

Izrael léte nagyon sok mindenre veszélyforrás, borzasztó rossz ötlet volt ott létrehozni, ahol létrehozták. Hogy pont a magyar állami létre lenne nagyobb veszélyforrás, mint bármi másra, azt én nem látom, de ez mindegy is.



"De ez nem a főispán kölköt jelenti."


A főispán kölköt úgy kellene nyilvánosan szájba baszni egy baseball-ütővel, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy érdemes végiggondolni, mihez csatlakozik az ember és mihez nem.

A felbújtójával szemben nem lennék ennyire kíméletes, függetlemül a kilététől.

Bobkó Csaba írta...

Állj, így nem lehet kihátrálni a véleményünkből. Nem mindegy, hogy ki szítja. Nem mondhatod, hogy nem is érdekel, mert annak nagyon más súlya van, aha a kormámny szítja pl. a szomszédok hülyéinek magyarellenességét, meg a hazai erre fogékony közeg rettegését, meg pl. a cigányokat is igyekszik a többségre uszítani, lovat adva alájuk, hogy fasiszták, mert nem akarnak csak úgy segélyezni, meg még panaszkodnak holmi lincselésekért, rablógyilkosságokért.

Azt nem lehet nem látni, hogy a kormány állandóan nácizik, mindezeknek a veszélyeknek kitéve az országot. A sok felderítetlen "terrorakció" a "kinek használ" elv alapján nekem nem kétséges.
Azonnal elbizonytalanodtál, amint bele kellett gondolnod, hogy nem 4 lepofozni való suhancról van szó.
Ilyen könnyen belerángatható vagy a nagy "legéppuskázni!" indulatba a te szelllemi szinteddel?
Akkor mekkora meló ezeknek tudatlan tömegeket uszítani?

Itt mind rendpártiak leszünk, sőt vagyunk, és mindenki, aki tudja, hogy épp összeomlik világrendünk, sejti, hogy nem ússzuk meg vér nélkül. Legalább mi legyünk észnél a baj csökkentésének útját keresve.

Bobkó Csaba írta...

"A főispán kölköt úgy kellene nyilvánosan szájba baszni egy baseball-ütővel, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy érdemes végiggondolni, mihez csatlakozik az ember és mihez nem."

Ha már így belemelegedtünk a virtuális hősködésbe, mit javasolsz, mi jár a Madách-mű pornóparódiáját reklámozó "Zsidó Színház" "művészeinek"? Meglep, ha valakik nekik ígérnek a számjtógépük előtt ülve szájonvágást? Te aggódsz, hogy bunyó lesz az utcán? Lesz, ha mindenki a te érettségeddel áll hozzá.
Igaz, lesz mindenképpen. A nashvilli benzinkutaknál pár órai benzinhiány miatt is kezdett magasraszállni a hangulat a türelmetlen vevők között. Még kulturkampf se kell az ilyenhez.

Névtelen írta...

Az ilyeneket főbe kell lőni, ameddig nem késő. Lehetőleg nyilvánosan, hogy mindenki lássa.

Akkor is, ha a kormány szítja, akkor is, ha nem. Azt is nyilvánosan kell főbe lőni, aki szítja.

Ez nem 'szellemi szint', hanem józan ész kérdése. Egyébként a világon semmi bizonyítékát nem látom, hogy a kormány szítaná. De ha igen, attól sem fog megváltozni a véleményem.

Bobkó Csaba írta...

Jó éjszakát, mára ennyi hulla elég....

Névtelen írta...

"Meglep, ha valakik nekik ígérnek a számjtógépük előtt ülve szájonvágást?"


Nem lep meg. Helyeslem. Bauer Tamást is pofán kellett volna baszni, amikor micisapkázott, és Landeszman rabbit is pofán kellett volna baszni, amikor bőgatyásodott.

Az, hogy azok akkor elmaradtak (sok minden mással együtt), oda vezetett, ami most van.


Egyébként nem virtuálisan hősködöm, én tenni is azt szoktam, amit mondok. Még csak nem is hősködöm, a véleményemet mondom.

Bobkó Csaba írta...

Kedves névtelen, hozzáállásod tisztességes és rokonszenves, de sajnos nincs deus ex machinánk, ami mindjárt csírájában folytaná el a feszültségkeltő megnyilvánulásokat. (jobbról-balról, akárhonnan) Sajnos az életben ez úgy működik, hogy az említett közeg szélsőségesei - szerintem identitásuk alapjellegének megfelelően uszítanak az őket körülvevő többségi társadalom identitása ellen, fitymálják azt, míg az ilyen viselkedés sokéves halmozódása egyszer kivált egy önvédelmi válaszreakciót, egy retorziót, egy esetleg nagyon durva kilengést a többségi társadalomból.
A történelem tele van ezekkel, ciklikusan ismétlődnek. Aztán lehet megint visítani, hogy milyen gonosz ez a többség, hogy minket szegényeket mindig üldöznek, bántanak, ezért esélytelen a beilleszkedésünk, ezért kell valahol földet foglalnunk magunknak, az együttélés EZEKKEL esélytelen.

Én nem gondolom, hogy előítéletek, etnocentrizmus, stb. más népek körében ne fordulnának elő, hogy ne lennének csúnya bűnök szinte mindenki múltjában.
De ez a fajta idegengyűlölet (többnyire velül közös anyanyelvűeké) a Landeszmann-félék identitásának alapja. Ezen te nem segítesz szájonvágással. Ebből csak egyéni kiút van, menekülés a különlegesek, a kiválasztottak közül, beolvadni az átlagosok közé, az emberek közé. Nem egyéni kvalitásokban, hanem identitástudatban. Akik maradnak, mindig csupa bőgatyás pálinkaivót látnak maguk körül, a világ minden pontján.

A nemzeti, közösségi identitások bármelyikében megjelenhetnek beteges túlzások, de a normális lelkivilágú ember az, aki azért érzi magát magyarnak, szlováknak, bárminek, mert gyökeret akar ott ereszteni, ahol él, közösséget akar érezni a többiekkel, származásra tekintet nélkül. Akik ezen az alapon ugrasztják össze a népeket, (hogy az MÁS), ugyanabba a bűnbe esnek, mint a Kiválasztottak.

gab írta...

Hi!

Találtam valamit, ami érdekelhet, az a neve hogy "nyirkai jóslat".

Itt az eredeti szöveg (először ezt nézd meg):

http://www.freeweb.hu/solyommadar/magyar/joslat.htm

Itt pedig értelmezésekkel:

http://torsalqvist.freeblog.hu/archives/2006/10/09/Nyirkai_joslat__megprobaltam_megfejteni/

Kb. a te pesszimista forgatókönyvedet hozza ránk nézve, polgárháború, háború, stb. A szöveg akár az olajcsúccsal is összefüggésbe hozható.

gab írta...

Persze, lehet, hogy baromság, és aktuálpolitikai célzattal született mostanában.

Bobkó Csaba írta...

Kedves gab, ismerem, egész ügyes hamisítványnak tartom.
Pár éve született, tetszik benne pl. a "kiskanász, akinek zsákja feneketlen".
A szerző elvileg néprajzkutató és hansági "táltosok" hagyományát adja közre, de lég furcsa, hogy egyrészt finnugor mitológiát kever bele, másrészt, hogy az ország más vidékein valahogy nem maradt meg e hagyomány semilyen töredéke.
Gondolom, a szerző megél valahogy könyvecskéjéből...
Ettől még egy intuitív elme, lehet, hogy helyesen sejti meg a sötét jövőt.

gab írta...

OK, nekem is gyanús volt, gondoltam bepostolom. Jobbos körökben ez terjed, mint vmi "szentírás". (igaz még csak underground fokon) Én pl. most hétvégén hallottam először róla, rögtön rákerestem, mi ez.

Névtelen írta...

Most mi van? Egyfelől az a baj "ezekkel", hogy náci jellegű egyenruhában riogatják a népet, és ez majd hova vezetHET, másfelől meg "jól szájba kell vágni", "baseballütővel", meg "legéppuskázni"? Most akkor ki itt az erőszakpárti? Verést meg halált érdemel, mert megijeszt egyes embereket, akkor te mit érdemelsz, aki meg akarja verni meg ölni őket???