2010. május 5.

Minden recseg-ropog???!!!

Akik kicsit is odafigyelnek a világ pénzügyi rendszerére, azoknak olyan vérfagyasztó élményben van része, mint a tengerészeknek, akik látják, hogy hajójuk patkányai menekülnek kifelé...

A mi hajónk még nem süllyedt el, de a Jel felettünk lebeg.

Angela Merkel német koalíciós kormánya az EU-nál előterjeszti a további eurozóna-országokban várható államcsődök rendezett lebonyolítása szabályainak kidolgozását!

Merkel szerint "egy rendezett fizetésképtelenségi eljárás biztosítaná, hogy a jövőbeli mentőakciókban a hitelezők is részt vennének".

Ez más szavakkal azt jelenti, hogy a hitelezők nem jutnának hozzá minden pénzükhöz, mint ahogy egyelőre elvileg áll a helyzet a görög válság "megoldása" során (de nem vennék rá mérget, hogy ez a végső állapot), nem fizetnének "szolidárisan" az eurozóna adófizetői, mint a katonatiszt, hogy az uzsorások és spekulánsok tovább élvezhessék a Nagy Szivattyú áldásait, hanem le kellen mondaniuk követeléseik minimum egy részéről, ahogy az a magán csődeljárások során bevett gyakorlat.
Tehát a német adófizetők-választók dühétől, szavazófülkebeli büntetésétől rettegő Merkel és politikustársai maguk vágják le a Magyarországon eddig csak a Jobbik által nem tisztelt szent tehenet, a dogmát, hogy a hitelezőknek, spekulánsoknak az államadósságot bármiáron fizetni kell, ha beledöglünk is.

Termnészetesen egyúttal világosan jelzi, hogy Merkel kormánya további európai, sőt euróövezeti államcsődökre számít. Épp ezért kritizálják a gazdasági sajtóban azzal, hogy a javaslat ugyan helyes, de időzítése a lehető legrosszabb, hiszen szétoszlatja a befektetők körében a görög mentőcsomag révén úgy-ahogy helyreállt bizalmat az eurozóna iránt.
Én nem feltételezem, hogy Merkelék ezt ne vették volna számításba, ebből arra következtetek, hogy számításaik szerint az a bizalom amúgy is hamar elillanna, ezért semmit nem kockáztattak, viszont jelezték, hogy őket többé ne nézzék fejőstehénnek.

Még a minapi választási kampányban és a választás után is visszatérő motívum volt a ballib és fideszes sajtóban és blogszférában is a Jobbik "felelőtlenségének", "dilettantizmusának" emlegetése, a párt e programpontja által is jelzett kormányzásra éretlensége, hiszen a Szent Befektetőket (Hozsánna néked, Uzsorakamat!) életünk és vérünk árán is táplálni kell.

Az eszkalálódó válság gyorsan keresztülhúzhatja az amúgy is csetlés-botlásokkal induló kétharmados Fidesz-kormányzat terveit és hamar kiábrándíthatja csodaváró szavazóit.
Egy súloys európai, majd nyilván hamar globális pénzügyi válság azt jelentheti, hogy nemhogy a megigért fejlesztésekre (pl. 3000 új rendőrre, vagy új Széchenyi Tervre, és főleg a "növekedés beindítására") nem lesz pénz, hanem még a meglevő intézményhálózat és szociális ellátási szint fenntartására sem.
Az elképesztő felfordulásban, ami ebből kialakulhat, hirtelen a társadalmi elvárások és a reális lehetőségek fősodrába kerülhetnek a Jobbik máig szélsőségesnek bélyegzett elképzelései több ponton.
Az államadósság átütemezése és részleges, (majd a válság súlyosbodásával nyilván teljes) elengedése, a multikra alapozott gazdaság helyett az önellátó nemzetgazdaság modellje, és számos mai állami feladat fokozottan önkéntes helyi lakosok kezébe helyezése, közte a rendfenntartás egy jó részéé is, megkerülhetetlen, kényszerűségből alternatíva nélküli megoldások lehetnek rövidesen, világszerte.

Természetesen ez már a mai világberendezkedésre egy kicsit sem emlékeztető új világ lenne, egy elképesztő fájdalmakkal, borzalmakkal járó kataklizma, a jóléti álom vége.

Vnnak ijesztő jelei az USÁ-ban is, hogy a Globális Elit is ilyesmire készül!

A Felvilágosodás háttérerői, mint a darvinista eszmét valló rablócsorda körében teljesen megszokott dolog, hogy miközben oligarcák szövevényeként kizsákmányolják a világot, egymást is gátlástalanul pusztítják, ha a helyzet kiéleződik. Ezt tanúsítja a francia forradalom, a bolsevik forradalmárok, vagy a szovjet és a náci rendszer egymás elleni gigászi háborúja története is. Természetesen e kért utóbbi rezsim ugyanazoknak a globális háttérerőknek volt a terméke, de nem voltak szívbajosak darvini élethalálharcban tesztelni, hogy melyik válik be jobban. (erre talán még kitérek később, elképesztő a kurucinfó íróinak vaksága, ahogy Hitler születésnapját ünneplik...)

Az USÁ-ban az uzsoraelit a pénzügyi rendszer megkezdődött összedőlését látva saját soraiból az egyik legkipróbáltabb, legtűzközelibb csapat, a Goldman Sachs vezetőit veti az éhes farkasok elé, hogy egy időre lefoglalja őket.

A LATOC fórumán a törzskommentelők vitatják meg Catherine Austin Fitts lényeglátó írását.

A Goldman Sachs nem egy a Wall Street tolvajai közül, a cég vezérkara az előző és a mai kormányzat számos pénzügyi-gazdasági csúcskáderét szolgáltatta. A cég, a vezetői és részvényesei odavetése a közvéleménynek a pénzügyi felügyelet általi perindítás és köztörvényes bűncselekmények, csalások vádjával ijesztgetés útján azért szemforgatóan álszent dolog, mert a direkt bukásra tervezett és naív befektetőknek eladott szar "érték"(telen)papírok és a bukásukra kötött jólfizető biztosítások módszere a GS részéről nem a kivétel, hanem a szabály az uzsoracivilizáció pénzügyi rendszerében.
Az egész világgazdaság és annak pénzügyi rendszere egy bukásra ítélt pilótajáték, egy nagy csalás. Ha már a GS-t kell a kocsiról a farkasok elé vetni, akkor a globális összeomlás nem lehet messze, tehát a Europe 2020 már idézett előrejelzése a nyárra várható brit csődhelyzetről és a FED esetleges téli csődjéről talán most nincs tévesen időzítve.

A Föld fog sarkából kikelni...
---------------------------------------

Frissítés, május 6.:

ide is beteszem, amit egy korábbi bejegyzésnél március 15-én már betettem, mert érdekes, hogy a gyakori váddal ellentétben Orbán Viktor azért ezt-azt kimondott néha a kampány idején is a valós helyzetről, amiről persze sokkal többet tudhat. Emlékszünk, hogy az MNB-elnök offshore-ügyeiről is Merkeltől értesült annak idején (saját tippem, lásd a korábbi bejegyzést), a további államcsődökről szóló Merkel továbbra is nyilván ellátja néppárti kollégáját infókkal. A nép háta mögött az elit lázasan tárgyalhatja az elkerülhetetlen sötét jövőt:


"Orbán Viktor rámutatott, a helyzet nem könnyű, hiszen az ország nagyon rossz állapotban van, beteg és gyenge a teste: "kómába esett a gazdaság, tántorog az állam, a kormányzás az utolsókat rúgja, elborzasztó állapotok az egészségügyben, a közbiztonság megadta magát". Ráadásul - folytatta - a civilizációnk jövője is bizonytalan, a nyugati gazdaság recseg-ropog, újabb válság előérzete nyomasztja a világot. "

Annál megdöbbentőbb és cinikusabb Pintér miniszteri jelölése részéről. Lehet, hogy arra számít, nemsokára talán neki kell tüntetők szemeit kilövetnie, csontjait töretnie, ehhez kell a megbízható "szakember", aki az ilyen hivatásos szadista közeg tagja, Gergényi barátja-kollégája???

7 megjegyzés:

Jelenés írta...

Kedves Csaba, jók a meglátásaid. De biztos vagy benne, hogy nem "oldódik" meg a helyzet? Mindig kitalálnak valamit, amivel tovább sarcolhatják a birkákat.

Bobkó Csaba írta...

Hogy nem oldódik meg, abban biztos vagyok, erre utalnak a vezető körök elég elkeseredett lépései is.
Merkelék nem vállaltákk volna tudatosan a további pánikkeltő bejelentést az államcsődök eljárási szabályainak kidolgozásáról, ha nem látnák az államcsődöket elkerülhetetlennek.
A Goldman Sachs az amerikai és globális pénzügyi establishment oszlopos tagja, az amerikai kormányzatban vlt GS-vezetőknek fontosabb szava volt és van, mint pl. Obamának. Ha őket (némelyiküket) dobják oda társaik, az azt jelzi, hogy nagyon nem a megoldódást látják esélyesnek. Ez kb. olyan, mint amikor a hajótöröttek egymást kezdik enni a lakatlan szigeten.

Névtelen írta...

"Kedves Csaba, jók a meglátásaid."
Pont.
Az a szomorú helyzet, hogy bármilyen végkimenetel csakis katasztrófális lehet. De ezek közül is biztos, hogy nem oldódik meg a szokásos séma szerint.

Figyelembe kell venni azt is, hogy a "Globália" és a mögötte álló pénzügyi körök jelenleg hatalmuk csúcsán állnak. Tetszésük szerint teremthetnek pénzt és oszthatják el a világban hatalmi érdekeik mentén. Minden változás ehhez a mostanihoz képest szűkíti a mozgásteret - csökkenti a hatalmat és befolyást.
Tehát a jövőben sokkal kisebb elnyomó gépezettel lehet számolni.
Üdv
Batka

r/r írta...

Csupán spekuláció: A Pintér azért is jó lehet Ovinak, mert válsághelyzetben a maffia nagyon megerősödhet, kvázi a klánosodás alapjait is adhatja (Ferfal is írt az argentín maffia hatalmáról, ami nőtt a válsággal).
Lehet, hogy OV úgy gondolja, hogy Pintér által gyeplőbe fogható valamennyira a maffia, a durvább vadhajtásokat meg öreg rókaként simán lenyesi majd a miniszter.
Nekem ez nem tetszik, de lehet, hogy reálpolitikailag nem hülyeség...

Do-Mi írta...

Többször és több helyen felhívtam a figyelmet : OV tisztában van a világ "állásával" ! (Külügyérje is most jött haza a "csoporttalálkozóról"...)
Pontosan,szépen fogalmazva "üzent" most is. Aki érti jó aki nem annak annyi !
Jó jel az is,hogy Pintér kilógott a sorból és máris kapott az orrára...
A "nagy kérdés" az ,hogy miben látja a "kivezető" utat ? És ha "jól látja" akkor megtudja e valósítani ?
Ez a kialakuló káosz nagy lehetőségeket is tartalmaz. Csak tudni kell majd a megfelelő időben lépni. Kihangsúlyozom: "a megfelelő időben". Sem hamarabb sem később. Mindkettő M-o katasztrófájához vezetne.S akkor aztán írhatnuk Kasszandré leveleinket...!

Do-Mi írta...

http://jovonk.info/2010/05/14/ez-tortent-vilagban-logo-orrok-izraelben

Ezek a hülyék éppen most akarnak még 30.000 katonát küldeni Afganisztánba.
Ez iránnak szól ! (félek tőle)

Névtelen írta...

Szia, Csaba!
Most látom, hogy Végh László neve is megjelent a honlapod egyik linkjén. Annak idején voltam nála vizsgázni a "Fenntartható fejlödés" tantárgyból, akkor még Kossuth volt az egyetem neve, késöb Debreceni Egyetem lett.
Milyen kicsi a világ!
érdekes lenne most, legalább 10 év elteltével felvenni ezt a tantárgyat. Vajon most mit mondana Végh László?
Üdv,
Marcsi