2011. január 16.

Breaking News: Kipaterolják a Széchenyi Könyvtárat a Királyi Palotából - kell a hely a királynak!!!

E blogon kicsit sem meglepő, az általam itt tárgyalt fejlemények abszolút logikus következő eleme, ugyanakkor mégis mellbevágó, hátborzongató hír, igen, nem tévedtem, ez a dolog zajlik:
"Széchenyi elköltözik?" "Az erőforrásminiszter Fellegi azt is elárulta a Tényeknek, hogy a romos várnegyedet és a várbazárt is felújítják, az utóbbi 2014-re elkészülhet. Az átfogó rekonstrukciónak a része lenne az Országos Széchényi Könyvtár elköltöztetése is, és az intézmény éppen a gyaloghíd mellé kerülne."
 Ha a mostani, világválságos gazdasági helyzetben, amikor Budapest is, meg a vidéki települések is sorra kénytelenek leállítani a gazdasági növekedés, jóléti társadalom, erőforrásbőség  jegyében elkezdett, vagy tervezett beruházásaikat, amikor Orbán Viktor (teljesen logikusan) már azt is bejelentette, hogy a jövőben az állami nyugdíjalap csak annyi pénzt fizethet ki nyugdíjra, amennyi a bevétele (tehát a nyugdíjak értékállósága már nem garantált, illetve csakis az ellenkezője az) ilyen, látszólag luxusintézkedést jelent be a kormány Erős Embere, az csak egyet jelenthet.
Ez nem taktikai propagandabejelentés, amiből semmi sem lesz, (ellentétben számos orbáni dumával, pl. az EU továbbbővítéséről, Erős Európáról, stb.), amit egy percig se gondolnak komolyan, ezt, kerül, amibe kerül, még ilyen katasztrófális pénzügyi helyzetben is meg akarják csinálni.
A királyság visszaállítása, vagy legalább a hatalom részéről erre irányuló szándék nem lehet kétséges, a királynak pedig a már a "múltkor" a közelébe vitetett Szentkorona mellé a budavári Királyi Palota is dukál.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Talált komment a nol-on:

"Az igazság az, hogy ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor a magyaroknak sohasem magával a diktatúrával volt bajuk, hanem hogy nem az a diktátor, akit ők akartak. Eddig.
Most jó lesz, és örülök neki, mert legalább a frusztráltság megszűnik.
A párom szülei nagy Fidesz hívők, és annyira boldogok, mert végre az van a királyi TV-ben amit ők hallani akarnak, nem zavarják össze őket mindenféle ellenvéleménnyel, végre oda lehet mondogatni a szemét nyugatnak, mint régen Kádár alatt, sőt még a ruszkiknak is, mert mindenki hülye, csak mi vagyunk az okosok. Azóta az anyósomnak újra van kedve finom sütiket sütni, és mosolyog. Jobban mondjuk nem él, de hát az utóbbi 10 évben az átlagember általában nem él jobban. Olyan pici kell az emberek boldogságához.

Európa nyugati felének rá kéne jönni, hogy ez a keleti valóság, és jobb ha hozzászoknak, hogy errefelé az embereknek szükségük van királyokra. Amiben semmi baj sincs, ez is egy államforma, ami kínában már 2000 éve működik kisebb nagyobb sikerekkel."

Bobkó Csaba írta...

Kicsit aránytalan, hogy "ez is egy államforma", mert épp a köztársaságosdi és főleg a népképviseletesdi volt a ritkább a történelem során, utóbbi csak egy villanás az erőforrásbőség idején. "Demokrácia", népuralom meg sose volt, csak néha álszentül így neveztek valami oligarchiát, vagy diktatúrát.