2011. február 25.

Nicolae Orbán visszafizetné az adósságot

Már írtam arról, ami mostanában Orbán Viktor nyilatkozatainak fő gumicsontja, rögeszméje, hogy "visszafizetné az államadósságot": Orbán az uzsoraszivattyúnak adja a nyugdíjalapokból visszavett pénzt?

A linkjeim között szerepel egy jó geddonista, közeli világvégére számító, az ilyen híreket figyelő nemzetközi, többnyelvű szájt,az Idők jelei | Pillantás a jövőbe  magyar változatban is. Nem igazán tudom, kik csinálják, de nem is érdekes, valami bibliás népség, a lényeg, hogy a híreik jók, hitelesek és témánkba vágók.

Két minapi cikkük is foglalkozik az orbáni agydefekt tárgyát képező államadósság-visszafizetés kérdésével (amit nem kis részben Ceauşescu inspirált, jellemző, hogy a hatalom csúcsaira jutni esélyes pszicho- és szociopatáknak egy rugóra jár az esze. Bár Csau idején annak bizonyos vonatkozásban több értelme volt, kár, hogy úgy végződött, mint a cigány kísérlete, aki le akarta szoktatni a lovát az evésről. Igaz, itt a cigány "döglött meg"...)

A két cikk:
Amerika is ébredezik
"Sokan spekuláltak vajon mennyi idő elteltével láthatunk az egyiptomihoz hasonló jeleneteket Amerika utcáin. Végtére is az Egyesült Államok lakossága az egyiptomi zavargásokat és Mubarak hatalmának megdöntését kiváltó okokhoz hasonló gazdasági rablással néz szembe. Paul Ryan, wisconsini képviselő is a közel-keleti zavargásokhoz hasonlítja a Kapitóliumban összegyűlt tömeg dühét"

"Tulajdonképpen lényegtelen, hogy ki mit gondol a köztisztviselői terhek megemeléséről, a tény az, hogy az Egyesült Államok egész lakossága kénytelen elszenvedni a derivatív ügyletek szörnyű következményeit, ami mára a gazdaság teljes összeomlásával fenyeget.
Nincs az a költségvetés csökkentés vagy megszorítás, ami kompenzálná azt a 1.400 billió dolláros derivatív adósság cunamit, ami Amerika lakosságára zúdul, és inflációs holokauszttal fenyeget.
Az Economic Edge Blog szerint „a globális derivatíva lufi földünk minden egyes lakójára 190,000 dollár (kb. 40 millió forint) terhet rótt tavaly, idén pedig ez az összeg 206,000 dollárra (kb. 43,200,000 forint) emelkedett. A kormányok egyre nagyobb összegekre rugó mentőakcióit részben a pénzintézetek mérlegen kívüli, zátonyra futott, derivatív ügyletei tették szükségessé.”

A föld teljes, minden országot figyelembe vevő GDP-je 60,000 milliárd dollár. Hogyan gondolhatjuk, hogy 1,400 billió (1,4 x 1015) dollárt valaha képesek leszünk visszafizetni?
Nem lehetséges. Ez az adóssághegy egyetlen módon tűnhet el: egy új pénzügyi rendszer bevezetésével, amihez a globális gazdaság teljes összeomlása szükséges.
Az egyelőre kérdés marad, hogy ez egyben az amerikai dollár teljes összeomlását és az Egyesült Államok hanyatlását is magával hozza-e. Egy azonban biztos: ez az adósság semmilyen logika alapján nem visszafizethető.
A játszma előrehaladtával egyre több, az egyiptomihoz hasonló jelenet szemtanúi leszünk még. "

Vészesen közeledik a 2011-es pénzügyi összeomlás

"Az USA adósságállománya olyan mértékben növekszik, hogy még akkor sem lenne képes visszafizetni, ha hirtelen évi 10%-os növekedést kezdene produkálni. Ez azért van, mert az elmúlt 3 év során az adósságállomány ennél sokkal gyorsabb ütemben növekedett, 2002 óta pedig megduplázódott."

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://www.akk.hu/object.38C6DCF5-C48E-46A6-BF3C-7BAE76925CA0.ivy
"2011. március 24-én került sor a Magyar Köztársaság idei első nemzetközi kötvénykibocsátására. A 3 milliárd USD összegű, 10 éves futamidejű évi
6,375%-os fix kamatot fizető sorozat hozama 3,10 százalékkal, a 750 millió USD összegű, 30 éves futamidejű 7,625%-os fix kamatot fizető sorozat hozama 3,30 százalékkal haladja meg a referenciának számító hasonló futamidejű amerikai kormánykötvények hozamát."

paradoomer írta...

Laci bá' megmongya "tömören" :)

http://www.youtube.com/watch?v=9GJmFcLpJRY&feature=related