2010. november 16.

Orbán utóbbi beszédei magyarra fordítva

Orbán szövegének megfejtéséhez kell egy geddonista kódolvasó.
Nekem van ilyen, megosztom veletek...
Az az üzenet, hogy a piaci út járhatatlan, hogy a nyugati kapitalista civilizáció megbukik, egyenes, őszinte, szó szerint gondolja.
Azt is, hogy a "sikerhez" (TÚLÉLÉSHEZ) mindent át kell alakítani és hogy erre kevés időnk van, amit az "egy évvel" fejez ki szimbolikusan. Természetesen egy év alatt nem lehet mindent gyökeresen átalakítani, csak elkezdeni.
A többi duma azonban, bár nem hazugság, eufémiába van csomagolva, hogy a nép-gyerek bevegye a csokidarabban a keserű pirulát.
Természetesen nem a mai világkép szerinti sikerre van esély, a puszta túlélésért kell majd emberfeletti erőfeszítéseket tenni.
A nyakló nélküli hitelfelvétel elítélése, a adósságcsapda emlegetése jó jel, jelzi, hogy ez tovább nem megy se önkormányzati, se állami szinten. Tehát marad az önellátás kiépítése.
A NER hangoztatása jelzi, hogy tudja, nem mondhatja ki nyíltan, hogy világvége, teljes globális összeomlás átvészelése a cél és nem koronáztathatja magát nyíltan királlyá, tehát a NER propagandarizsája keretében egyfajta Első Polgári rezsimet épít ki, ahol végig hivatkoznak a népképviseleti rendszer megőrzött látszatára. Ezt Octavianus is így tette, jó oka volt rá.
A vészhelyzethez diktatúra kell, nem kérdés, helyeslem, csak az izraelita veszély árnyékolja be tetteit. Mi van, ha mégis nekik dolgozik??? Diktátorként könnyű dolga lenne egy ilyen cél szolgálatában is...
Hess, rémálom...

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Csaba!
Jo lenne privatban felvenni a kapcsolatot, nem tudom megtenned e.
Nagyon hasonlo szemleletuek vagyunk, en (is) 11 eve elek kulfoldon (USA, Kanada) es szerintem ez mas perspektivat ad szamunkra, kulfoldre szakadtak szamara, foleg ami az otthoni torteneseket illeti. Viszont azonos generacio vagyunk, hasonlo gyokerekkel, elettapasztalattal, mar amit egy nap alatt megismertem az irasaid alapjan. Baromira tetszenek, most kezdem a 2006-osokat olvasni. Kb. 3 eve asom bele magam melyebben a gazdasag, valsag, energiaproblema problemakorebe es nagyon nehezen talalok hasonszoruen gondolokozo embereket, meg a volt barati koromben sem nagyon, annyira homokba dugjak az emberek a fejuket. Szoval lenne egy par meglatasom, tudnek link-eket javasolni, stb. A kerdes, hogy adjam meg az elerhetosegemet relativ anonim modon, csak szamodra? Varom valaszod!
Udv.
G. Balazs

Bobkó Csaba írta...

Kedves Balázs!
Küldd az e-mail címedet a következő hozzászólásban, majd "kimoderálom", mert előzetes moderáció van beállítva.

Névtelen írta...

Vagyunk így egy páran.
Engem például 10+ éve foglalkoztat a globalizáció problémaköre és a nemzetközi pénzügyi háttérhatalom, illetve a kitörés ebből a tökéletes csapdából.
Amikor 2006-ban rábukkantam a "peak oil"-problémakörre, azonnal tudtam, hogy ez az, ami betesz nekik.
Ahogy azóta egyre mélyebbre ások, egyre jobban feltárul a válság mélyszerkezete.
Üdv
Batka

Névtelen írta...

Ismét nagyon jó meglátások. Amúgy én már rég belenyugodtam a "dolgokba". Soha semmit a világtörténelemben nem változtattak meg "lentről". Ha meg benne vagy a "fenti" körökben, akkor már nem érdeked a status quo megváltoztatás. A Peak témakörének ismerete inkább a dolgok nyugodtabb szemlélését hozza magával. Tisztára, mint valami megvilágosodás. Csak egytényezős világelmélet révén (hülyeparaszt is felfoghatja) kicsit magammal is vitában vagyok, hogy ilyen "egyszerű" lenne az egész?

Üdv.
gab

Névtelen írta...

Orulok, hogy mi igy negyen "jol latjuk" a dolgokat, de sajnos en nem arra gondoltam, hogy alulrol valtoztassuk meg a dolgokat, ennyir enem vagyok ambiciozus (hulye). Csupan tulelni akarom a kataklizmat, es ehhez keresnek partnereket, lelki, szellemi es materialis segitotarsakat. Utobbi problemakor picit megakadalyoz abban, hogy "belenyugodjak a dolgokba". A tulelesi osztont nem lehet igy elnyomni, nem?

Udv,
G. Balazs