2011. március 27.

A sugárzás a normális tízmillószorosa, de "aggodalomra semmi ok" !!!

msnbc.com: A sugárzás a normális érték tízmilliószorosa a japán atomerőműben
"A dolgozókat evakuálták a fukushimai 2-es blokknál, a víz 'majdnem biztosan' a magból szivárog"

Tibor bá szerint ez "óránként 1000 mSv. 3 óra és azonnali halál."

De nehogy megijedjünk:
"A Fukusima Daiicsi erőmű mellett a tenger sugárzási szintje a normális szint 1850-szeresére nőtt   a katasztrófa óta eltelt két hét alatt, jelentette a japán Nukleáris és Ipari Biztonsági Hivatal.
Azonban egy vezető hivatalnok szerint a radioaktív részecskék szétszóródnak és feloldódnak, nem okozva veszélyt a tenger élővilágára, vagy az élelmiszerbiztonságra.
"Nincs ok aggódni az egészségügyi kockázatok miatt" mondta Hidehiko Nishiyama."
Közben a hír áttörte a hazai média falát is, bár nem látom se az Indexen, se a Hírszerzőn:
Világgazdaság online: Vészhelyzet Fukusimában: tízmilliószoros a sugárzás

"A Tokyo Electric Power Company közleménye szerint a Fukushima Daiichi atomerőmű 2. számú reaktoránál a vízben a megengedett szint tízmilliószorosára nőtt a radioaktív sugárzás.
Az üzemeltető, a TEPCO  azt állítja, hogy 2,9-milliárd becquerelnyi sugárzást mértek egy köbcentiméter vízben  a kettes számú reaktor turbinaépületének pincéjében. Ez a szennyezettség körülbelül ezerszerese annak, amit az egyes és hármas reaktor turbinaépületeinek pincéjében mértek a kiszivárgott vízben. Minden mentőmunkát azonnali hatállyal felfüggesztettek"
Jó pont a Világgazdaság Onlinenak, hogy a hír végére nem raktak "optimista farkat", de nem fognak ezért a paksi fejesek haragudni? 

Nincsenek megjegyzések: