2010. október 20.

Orbán Viktor előrefelé ül a lovon!

Megáll az ész, hogy Uralkodónk milyen tempót diktál az összeomlás túlélésre való felkészülésben! 

Lóháton vezet utunk Vissza a Jövőbe.

  "Kövér: Adottak a lehetőségek, ismét lovas nemzetté válhatunk"

"Helyre kell állítani azokat a feltételeket, amelyek a magyar ember életének részévé teszik ismét a lovat minden területen – hangoztatta Kövér László, az Országgyűlés elnöke."

Éljen Őfelsége!!!
Viktor Urunk bátrabb geddonista, mint gondoltam, már azt is tudja, hogy meg vannak számlálva az autózás és az olajbőség napjai, hogy muszáj megint a lóállományt felszaporítani, közlekedési és igázási célra is, meg nem utolsósorban a kieső műtrágya pótlására, hogy a honvédelemről, a huszárságról ne feledkezzek meg!
Életemet és véremet a királyért!

Kezdem megbocsátani az eddigi gyomorforgató lépéseket, amik talán elkerülhetetlenek voltak. Elnézve az internetes fórumokon kommentelők többségének tudatállapotát, nem válogathat a hatalom megszerzésének és megtartásának eszközeiben...

De ha a közlekedés eszköze megint a ló és szekér lesz, szólni kell a vidéki polgármestereknek, hogy szép útfelújítási terveikben már kockakőben gondolkozzanak. 


A minapi kép a Bűnös Városba fehér lován bevonuló Orbán Viktor Kormányzó Úr Őfőméltóságáról találóbb volt, mint akkor gondoltam... 

Csak néhány részlet a cikkből, amik nekünk, vájtfülű geddonistáknak egyből elárulják, hogy itt többről van szó, mint némi turizmusfejlesztésről, és hogy OV már megszokott taktikájával valami, a (még) fennálló modern társadalmi viszonyokhoz illő ürüggyel indokoltatja a geddonista tervet, nem érett még a helyzet ez egyenes beszédre, hogy itt a lovaknak az autózást és idővel a traktorokat kell kiváltania: 

"A XXI. század globalizálódó feszültségeiben kivételes történelmi esély kínálkozik a magyar lovaskultúra újjászületésére is."   Ez már szinte nincs is rejtjelezve...


"Horváth Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő a parlament alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának tagja tájékoztatása szerint a lovas ágazat helyzetéről országgyűlési határozat készül, amelyet várhatóan még az őszi ülésszakon a Ház elé terjesztenek. A honatya szerint ahhoz, hogy az ágazat újra elfoglalhassa régi helyét a magyar társadalomban, legalább húsz jogszabály módosítására van szükség, hogy az élet minden területén helyet kaphassanak újra a lovak és az ezzel kapcsolatos tevékenységek."   

A BAU, a modern, komplex, fogyasztói autóstársadalom fennmaradására számító vezetés nem csinálna ekkora ügyet a dologból, ilyen sürgősséggel, ha csak egy kis turisztikai lobbiérdeknek engedésről lenne szó!


"Megemlítette, hogy a lovakat a turizmusban, az egészségmegőrzésben, a mezőgazdaságban és a gazdaság számos területén jól lehet alkalmazni, mivel hagyományosan kiegészítik a modern társadalom kínálta lehetőségeket."

Blablabla, ezek, vagy legalább a főnök és egy szűk kör már tudják, hogy a "modern társadalomnak" hónapjai vannak hátra... De még kell a ködösítés...


"A tanácskozáson elhangzott az is, hogy Magyarországon pillanatnyilag feleannyi ló van, mint az uniós országok átlaga ezer főre számítva. Magyarországon ezer főre vetítve 6, míg az unióban 12, Hollandiában pedig 27 ló jut. A hozzáértők szerint a lovak számát a nemzeti lovasprogram keretében rövid távon legalább meg kellene kétszerezni. A nemzeti lovasprogram a most készülő tízéves agrárstratégia egyik fontos eleme lehet – mondta a jelenlévőknek Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára (...)"

Hajrá! 

(bár a nagy lelkesülés közben azért beugranak az  Apokalipszis Lovasai is...)

 




4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kicsit gunyorosra sikeredett, pedig tudom, hogy nem úgy gondoltad.
Egyetértek, csak támogatni lehet.

Erre mit mondasz:
- mit kezdjünk az olyan polgármesterrel, aki földesúrnak készül lenni? Főleg, ha nem csak a földet gyűjti hozzá, hanem a jobbágyokat is? Mivel emberileg nem üt meg mértéket, sajnos a probléma része lesz, nem a megoldásé.

Üdv
Batka

Bobkó Csaba írta...

Nem akartam gúnyolódni, a szóhasználatban talán benne van az érzésem, hogy sok, elkerülhetetlen, vagy sajnos nem elkerült rossz dolog is van a - remélhetőleg nemzetmentő - diktatúra kiépítése során.
Olyanok is, amiről írsz.

Sajnos ez az új földesuras dolog szinte elkerülhetetlennek látszik. Az szerencse, hogy a csúcsra olyan került OV személyében, akiben a hatalomvágy párosul a kormányzás iránti érdeklődéssel és képességgel is, a kontraszt Gyurcsány.
Azonban az alsóbb szinteken nagy arányban lesznek olyanaok, akik kivételezett helyzetüknek csak az előnyeit akarják élvezni, de cserébe nem adnak semmit. Minden határon túl nem várható, hogy OV visszafogja ezeket.
Tehát marad a helyieknek a vagy megszokik, vagy megszökik, vagy valaki közülük oldalba szúrja a rohadékot - megoldás...

Az igazán jobbágyos-cselédéges földesúri nagybirtokos rendszer hazánkban is az újkor szülötte, a globális kamatkapitalizmus, a gyarmatosítás logikus hazai következménye, befelé gyarmatosí formájában. Nem tudom, OV meggyőzhető-e arról, hogy teljesen a Molnár Géza féle természettel együttműködő közösségi gazdálkodás felé kellene elmenni, nem igazán feudális irányba. Mert az a probléma része, nem a megoldásé, ha egyáltalán van megoldás.
Továbbá a külpolitikai helyzettől is függ, ha a szomszédoknál nagybirtokrendszer alakul ki, tartományúri hadakkal, nálunk meg faluközösségi rendszer, talán könnyen esnének utódaink hódításáldozatává.
Majd kiderül...

Továbbra is homályos kérdés, hogy cionistáink hogy alkalmazkodnak a helyzethez és hogy milyen Viktátorunk családi, személyi, érzelmi elkötelezettségbeli viszonya köreikkel. A kuruc családfarészlete a leendő BKV-cár ügyében elgondolkoztató...

Névtelen írta...

Tényleg azt gondolod, hogy a "cionistáink" bármiből is rosszul jönnének ki? Az ajvékolásukat vond le mindenből, megy a business as usual...

óóvasó

Bobkó Csaba írta...

Nem írtam olyat, hogy azt gondolnám, épp ellenkezőleg. Hogy úgy általában mindig ráállnak az épp menő irányzatra, azt tudjuk. A kommunizmust ÁVÓsok gyerekei döntik meg, stb.
A kérdés annyi, mi OV viszonya e körökhöz. Vannak intő jelek.