2010. október 8.

Bő nekünk a demokrácia

Tiszabőn meg kell ismételni a választást

 mert a helyi szavazók TÖBBSÉGE analfabétaságára hivatkozva nyíltan szavazott, mások, érintett jelölt delegáltjai által befolyásolva.

Szembe kell nézni azzal, hogy nem minden település helyi társadalma érett az önkormányzatiságra! Egy olyan helyen, mint Tiszabő, ahol roncstársadalom alakult ki, tudni kell a látszat-népképviseletesdit határozottan felfüggeszteni és kormányzati biztost kirendelni a település irányítására.

Azonban az eset felvet két kellemetlen további gondolatot is.
Az egyik, hogy a nem csak az elcigányosodott településeken, ahol "Fika fia Bandi" indul a polgármesteri székért, hanem a többin, városokban is felmerül a kérdés, mennyire érett a helyi társadalom az önkormányzatiságra és mennyire fenntarthatatlan csőd az utóbbi 20 évben kialakult rendszer.
Amiben lehet a sötétbe ugrani, lehet hitelt felvenni, abból folyó kiadásokat fedezni és lehet a Szent Fejlesztések keretében olyan hidat építeni a szakadék felett, amihez az anyagot a híd már mögöttünk levő részéből szedjük fel...
Látszatönkormányzatiság, ahol olyan intézményrendszer van "önkormányzati tulajdonban", amire havonta állambácsitól jön a pénz, mert másképp nem lehetne fenntartani.
Ideje államosítani, leszámolni az önkormányzatiság illúziójával ott, ahol az nem lehet valós.

A másik kellemetlen gondolat, hogy ezt a Nemzeti Együttműködés Atyja is így látja és nemcsak Tiszabőt, hanem az összes települést alkalmatlannak tartja az önkormányzatra (és mint mondom, ez sok szempontból megalapozott nézet),ezért mindenhova saját helytartóit igyekezett kirendelni, de nem nyíltan, hanem a választási törvény megbuherálásával és a kampányban Kövér Verőlegény Laci kiküldésével, aki a "hátszéllel jobban megy a vitorlás" és "kormánypárti polgármesterekkel egy nyelvet beszélünk" dumákkal tipikusan a védelmi pénzt beszedő bandák zsarolóemberének szerepét játszotta el. 


Én helyeslem, hogy a vidéki kiskirályoktól vegye vissza az állam, amire helyben nincs forrás, ettől még fontosabb a gazdaság olyan újjáépítése, hogy idővel minden helyi feladatra megint helyben teremjen meg a forrás, mint egykor, csak nem veszi be a gyomrom, amikor ezt hazugsággal, trükközve-zsarolva teszik.
Tudom, hogy nyílt választási programként viszont a tömeg nem szavazta volna meg, belátom, hogy itt van egy dilemma. 


Lehet, hogy Magyarország egy nagy Tiszabő és politikai analfabéták vagyunk, ezért kell korlátozni a demokratikus jogainkat? Sajnos lehet. 


---------------------------------------------------------------

Frissítés:

A Helytartósági Választások eredményeként a Főméltóságú Úr végre bevette a Bűnös Várost is:
 

(az
Alternative Revelation: an Eternal Golden Braid blogról loptam, köszönettel)

Nem kell ragozni, hogy a fent említett, önkormányzatiságra éretlen, roncstársadalmú települések sorában Budapest áll az élen. Ha megfontoljuk, hogy felelőtlenül adományozott választójogukkal élve az utóbbi 20 év során a tiszabői analfabéta cigányok, vagy az ország legképzettebb embereit is nagyrészt magukban foglaló budapesti "polgárok" okoztak súlyosabb kárt az országnak, a válasz nem kétséges!!!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A baj ott van, hogy a helyi kiskirályokat nem fogják megfékezni, mert ezek az idő szavát felismerve máris a mellükre tűzték a Nagy Narancs Rendet.

Ha lesz valamilyen átalakulás, azt a központi hatalom megbízottaiként a helyi kiskirályok fogják levezényelni. Ezzel megint csak az a baj, hogy kiskirálynak legritkább esetben azok mennek, akik emberileg is alkalmasak lennének a feladatra...

A másik, hogy a cigányok nagyban készülődnek. Cigányországot akarnak maguknak - természetesen a cigány messzire nem államalkotó nemzet, hanem többszörös megvezetés áldozatai. Pécsett például, az egyetemen, de máshol is működik valamiféle cigány értelmiségi központ. Ezeket Sorosék képezték, illetve segítették diplomához mindenféle ösztöndíjprogramokkal, utána meg alapítványi állásokkal.

A kelet-európai és közép-ázsiai "narancsos forradalmat" nálunk a cigányokkal fogják lejátszatni, vagy legalábbis a föllázításukkal akarnak nyomást gyakorolni.

Már a jól csengő nicknevem sem merem ideírni, úgyhogy csak
B.