2009. október 12.

A Jobbik komolyan gondolja - egy párt, amely nem növekedési demagógiával kampányol!

A Jobbik tovább fokozza meglepetésünket, nem marad elszigetelt akció a múltkori pártelnöki cikk a fenntartható csökkenésről, a növekedés lehetetlenségéről, a Barikádon tovább forszírozzák a témát, eszerint ez tudatos stratégia???!!!:

"Fenntartható csökkenés - avagy tabudöntés Jobbik-módra "

"Jó lenne ráébredni végre: a légy sem azért repül neki mindhalálig az ablaküvegnek, mert nem tudja kinyitni az ablakot; számára maga az üveg láthatatlan, ezért fel sem merül más lehetősége, mint újra és újra próbálkozni ott, ahol az átjutás teljességgel lehetetlen. Mi viszont gondolkodó emberi lényekként beláthatnánk, hogy a megszokott úton nem megy tovább. Jöjjön hát a paradigmaváltás!"

Ezt a párt környezetvédelmi kabinet vezetője írja, gondolom, ha a kampányért felelős vezetők nagyon veszélyesnek tartanák, nem lenne neki megengedve.

Én személy szerint nagyon is veszélyesnek tartom...
Bátran bírálja saját választóikat, választás előtt!:

"Ma még azonban óriási szakadék tátong az elvek és a valóság között. Olyan ez, mint amikor „nemzeti érzelmű” honfitársam egy-egy újabb gőzleeresztő demonstráció és zászlólengetés után, mint aki jól végezte dolgát, autóba pattan, és – lássuk, miből élünk! – elmegy a legközelebbi multinacionális üzletlánchoz egy karton szlovák tartós tejért. Ugye érzik a hasonlóságot a fenti példával? Na így nem fog menni. Ennél már egyszerűbb, ha odaállunk a tükör elé, és szemközt köpjük képmásunkat."

Petőfit hasonlóért megverték a választói és persze nem jutott be. (Természetesen nem tartalmilag hasonlóért, csak saját választóinak bírálatáért.)

Drukkolok, hogy ez az őszinteségi roham legyen ragadós, vagy ha nem lesz, akkor legalább a Jobbik ne zavarja el magától szavazóit. Hátha kiderül, hogy van elég sok ember, aki hasonlóan látja, hogy ez így nem mehet tovább és nem növekedési demagógiára adja szavazatát. A haza megmentéséhez őszinte beszéd, a helyzettel, katasztrófával való őszinte szembenézés kell, de nagy kérdés, nem bukik-e el a demagógiához szoktatott népképviseleti rendszer csapdájában a nagy kísérlet. Drukkolok, aggódok...

2 megjegyzés:

Do-Mi írta...

A "koponyák" látványos hiányán kivül ez az ami (sok más mellett) "sántit" a Jobbik körül is...

[http://www.antidogma.hu/node/1798]

Bobkó Csaba írta...

Kedves Do-Mi, ez a cikkíró egy tökhülye és az egész antodogma.hu egy veszett idióta szájt. Ha gondolod, egyszer rászánhatok némi időt, hogy véleményezzem, ahhoz el kéne alaposabban olvasni, de ez a veszettkutya-fröcsögés, amit az illető elkövet, csak azért, mert pár tízezrelékben van valami jogos abban, amiket ír, ez nem érdemel sok ráfordítást. A Jobbik éppen nem egy klerikális, ideológiai alapú párt, nyilvánvaló, hogy nagyon gyakorlatias hozzáállással hódít.
Mellesleg az a fajta szélsőséges gyűlölködés, amit ez a honlap felmutat, nekem nagyon zsidószagot áraszt, bármennyire is Jehovát szidalmazzák rajta. Ha ráérek, megnézem alaposan, még provokáció is lehet, emblémájuk forma- és színvilága egyértelműen a horogkerszetre és némi sátánizmusra utal.

Tökéletes párt még soha nem volt, meg lenék lepve, ha a Jobbik lenne az első ilyen a történelemben. A koponyák bizonyos jelek szerint gyorsuló ütemben vonzódnak a Jobbik felé.
Ami a kormányképesség kérdését illeti, káderanyag terén, a ballibektől helyből csak jobbak lehetnek, a Fidesznél pedig sorrolhatnánk a nagy esélyes miniszter- és egyéb jelölteket, akik tevékenysége olyannyira nemzetellenes, hogy attól jószándékú zöldfülű hazafiak se kockázatosabbak. Vagy akár Orbán hozzáállása is elképesztő a cigányügyek és sok más terén.

A kormányképesség megszerzése most kb. olyan feladat a Jobbiknak, mint a mesében, amikor úgy kell a lovakat megpatkolni, hogy közve vágtában húzzák a kocsit. Muszáj csinálni, más választás nincs.