2013. június 3.

A trafiktörvény és a földtörvény teljesen EU-konform!

A látszat (szinielőadás) ellenére Orbán Viktor az EU hőse.

Új Magyar Szó Online (Kolozsvár): "Új uniós szabályozás miatt betilthatnák a kerti veteményest "
"Nemzetközi online petíciót kezdeményezett május elején egy német civil csoport az új európai vetőmagszabályozás-tervezet ellen, ami veszélyeztetheti a tájfajtákat és a mezőgazdasági sokféleséget. Tiltakozó levelük szerint a brüsszeli szabályozás az agrokémiai ipar érdekeit szolgálja. Napjainkban tíz nagyvállalat uralja a világ vetőmagpiacának háromnegyedét
Vetőmag-nagyvállalatok lobbizták ki
A petíció kezdeményezői szerint az Európai Unió Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóságának rendelkezése maga után vonná számos hagyományos és ritka gyümölcs-, zöldség- és gabonafajta eltűnését a piacról. A helyi adottságokhoz valamint biotermesztéshez alkalmazkodott, változatos fajták használatát az unió által javasolt bürokratikus szabályrendszer megnehezítené. Az új uniós vetőmag-szabályozás tervezete elősegíti, hogy a vetőmagpiac néhány vetőmagipari vállalat kezében összpontosuljon, ezáltal a mezőgazdasági nagyvállalatok befolyása tovább erősödne, kiszorítva a kistermelőket és a biogazdálkodókat a piacról -- állítja a tiltakozók csoportja. A szabályozás értelmében csak génbankokon keresztül lehetne elérni a változatos fajtákat és kötelezővé tennék a fajtabejelentéseket."
"Szőcs-Boruss Miklós Attila, a kolozsvári székhelyű Ecoruralis Egyesület vezetője lapunknak elmondta, a vetőmag-nagyvállalatok sikeres lobbijának az eredménye a szóban forgó uniós intézkedéscsomag, ami, ha elnyeri az Európai Parlament támogatását, két éven belül teljesen felszámolná a térség kisgazdaságait, a helyi termelőket és a biogazdálkodást. A termelők nem vihetik piacra az árut, ha a vetőmag nem szerepel a nemzeti regiszterben, márpedig a bevizsgálás nagyon költséges, a háztáji gazdaságok számára teljesen lehetetlen feladat. Szőcs szerint Franciaország az intézkedés ötletadója és egyben az első áldozata is, ahol már néhány éve érvényben van egy olyan nemzeti szabályozás, amely teljesen eltüntette a kisgazdákat a piacról. Büntetnék a piaci zöldségárusokat is Elképzelhető például akár az is, hogy két éven belül a kolozsvári nagypiacon ellenőrök bírságolják a hóstátiakat, ha nem tudják igazolni, hogy az a vetőmag, amiből a kifejlett terményt árusítják, nemzetközi regiszterben bevizsgált állományból származik. Ugyanis a szabályzat értelmében egészségügyi kockázatnak számít valamennyi termény, ami nem bevizsgált vetőmagból származik. Olyan terményekről van szó, amelyeket az emberiség évszázadok óta egészséggel fogyaszt, és amelyek genetikai sokféleségük révén alkalmazkodtak a kontinens különböző földrajzi feltételeihez, valamint a klímaváltozásokhoz."
Mi zajlik ugyanekkor a magyar termőföldfronton:

HVG: Ángyán: jön a dél-amerikai birtokmodell
"Legfeljebb háromszáz nagybirtok kezébe kerül majd a magyar föld, amelyeket hét óriási monopólium fog össze, ha nem változik a jelenlegi birtokpolitika – mondta Ángyán József egy konferencián. A lázadó fideszes képviselő szerint nagy küzdelem zajlik a tőkés csoportok és a helyi közösségek közt, amiben az előbbiek állnak nyerésre."

"Ángyán egy globalizációkritikus amerikai közgazdászprofesszor, David Korten szavait idézte, amely szerint egyfajta modern kétpártiság alakult ki a világban: ahol az egyik oldalon állnak a tőkeérdekek, a másikon pedig a helyi közösségek. Ezek a tőkés társaságok szerinte arra törekednek, hogy megszerezzék a földet, a vizet és az energiaellátást, és a saját logikájuk szerint, a hatékonyság és a profit szem előtt tartásával használják azokat. Magyarországon épp a földkérdés van ennek a birkózásnak a középpontjában, több ok miatt is – mondta az agrárprofesszor.
Az első ok, hogy az élelem előállítása egyre inkább stratégiai kérdés. A második ok, hogy óriási, akár ötvenszeres különbségek vannak a magyar és a nyugati földárak közt, így a földnek kincsképző funkciója is lett. A harmadik ok pedig az EU-s agrártámogatások rendszerében rejlik: egy hektár föld után ma több mint 60 ezer forint támogatás jár évente, amihez számos pályázattal lehet még további pénzt szerezni. „Nyilván ez már eléri az ingerküszöböt a spekuláns nagytőke köreiben” – mondta Ángyán, akinek saját kutatásai szerint 2011-ben a harminc legnagyobb támogatást felvevő cég lényegében hat érdekeltséghez, a képviselő szavaival „maffiacsaládhoz” tartozik.
A hat érdekeltség birtokai „főnemesi léptéket” érnek el, miközben az agrártámogatásaik összege majdnem 15 milliárd forint volt 2011-ben. Ugyanebben az évben a 300 ezer embert érintő tanyaprogramra összesen jutott egymilliárd forint. Ángyán szerint, ha a jelenlegi folyamatok tovább folytatódnak, akkor hamarosan 250-300 érdekeltség fogja a földterület nagy részét uralni, ami már a dél-amerikai modell. Szerinte a nagybirtokosok szó szerint el fogják üldözni az embereket a földről, monokultúrás, agyonvegyszerezett, fenntarthatatlan gazdálkodást honosítanak meg. A közösségek elhagyják őseik földjét, megjelennek a nagyvárosok környékén, ahol gettók jönnek létre – festette még sötétebbre a képet a képviselő, aki szerint sokan azért nem emelik fel a szavukat emiatt, mert azt hiszik, ők megússzák, pedig nem fogják.
Ángyán szerint elképesztő élmény volt számára, hogy az alaptörvény harmadik módosításához beadott, a családi gazdaságokat és a szövetkezeteket nevesítő indítványát név szerinti szavazáson vetették el a parlamentben. A kormánypárti képviselők – köztük Orbán Viktor miniszterelnök – és a szocialisták nemmel voksoltak, így a családi gazdálkodók helyére az úgynevezett integrátorok kerültek, amiről még a fideszesek sem tudták, mit jelent. Ángyán ma úgy tudja, a hét régióra fognak egy-egy koncessziót kiadni, ezek birtokosai a vetőmagtól az áru értékesítésig minden tevékenységet átfognak majd, vagyis monopóliumok lesznek, amelyek kiszívják a hasznot a magyar mezőgazdaságból."
A trafiktörvényt itt nem szükséges ismertetni, az után pedig már a szemünk se rebben, hogy készül a következő lenyúlás a szeszfronton (Népszava: Pálinkát a pálinkaboltból).

Nézzük tehát, hogy mit csomagol a mezőgazdaság terén az EU brüsszeli bürokráciája és korrupt rendeletgyára a demokráciáról, haladásról, emberi jogokról szóló kenetes dumákba:

  • A korábban családi gazdák millióinak megélhetését nyújtó mezőgazdaságot egy kisszámú tagból álló oligopólium-oligarchia kezére játssza át, melynek a fizetett politikai kivitelező apparátusaként jár el.
  • A szektornak a családi kisgazdaságok kezéből való kihúzásához és az oligarchák kezére játszásához a brüsszeli rendeletgyár egyik kedvenc érve az "egészségügyi kockázat".
Mit tesz eközben a brüsszeli bürokrácia ellen SZABADSÁGHARCOT VÍVÓ Orbán "van élet az Unión kívül" Viktor:
  • A korábban családi gazdaságok, kisvállalkozások tömegének megélhetést nyújtó tevékenységeket egy kisszámú tagból álló oligopólium-oligarchia kezére játssza át, melynek a fizetett politikai kivitelező apparátusaként jár el.
  • A szektorOKnak a családi kisgazdaságok, kisvállalkozások kezéből való kihúzásához és az oligarchák kezére játszásához az orbáni törvénygyár egyik kedvenc érve az "egészségügyi kockázat". (trafiktörvény)
Nos, Orbánnak sikerült elég furcsán újrajátszania azt a szocializmuskori viccet, amiben Zsivkov látta a Brezsnyev által a székére rakott rajzszögeket, de beleült és felszisszent, Csauseszku látványosan leseperte a szögeket, Kádár meg észrevétlenül leseperte, aztán leült és felszisszent. 

Az orbáni kiadásban a rossz "vicc" úgy alakul, hogy Brüsszel kirakja a tagállamok népeinek székeire a rajzszögeket, Orbán látványosan lesepri őket és amikor a lelkes népe leül, hirtelen kétszer akkorákat szór alájuk...

Nem vagyok képben, hogy a brüsszeli fő-eurokraták személyükben mennyire tartozhatnak az általuk kiszolgált oligarchia soraiba, mennyire képesek saját nagybirtokokat építeni, azonban Orbánnak megadatott az a lehetőség, hogy kiiktathatott egy közvetítő láncszemet, a brüsszeli fügefalevelet és a törvénygyárat úgy irányjthatja, hogy egyúttal személyesen ő maga a nemzet kirablásának hasznát élvező oligarchia egyik, vagy legfőbb tagja. Úgy tűnik, a Barrosóknak ettől kisebb falat jut a saját szintjükön.


    Azon túl, hogy mennyire ügyes húzás az EU rablópolitikáját egy az egyben megvalósítani saját országában és ugyanakkor retorikai szinten "szabadságharcot" vívni a gazok ellen, akiktől tanul is, meg talán tanítja is őket, két okból sem meglepő, hogy Orbán izraeli politikai tanácsadói se találhattak ki jobb szlogent a hazai teljesen agyatlan szektahívek kábulatban tartására. 

    Egyrészt, mert a "Kitalált Történelem" keretében leginkább ezt, a "dicső szabadságharcok" mémjét égették bele a hazai közönség agyába is, mint a nemzeti identitás legfőbb alapját. (De nemzetközileg is, erről szól a sok hollywoodi film, amiben a tipikus zsidó megváltássztori keretében a végkifejletben a Jó és a Rossz végső bunyója keretében rombolnak le mindent - erre az idomításra építhetnek az Arab és egyéb Tavaszok titkosszolgálati manipulálói.)

    Másrészt, mert e "szabadságharcok" keretében túl a kötelező országromboláson, nemzeti önsorsrontáson többnyire saját magyar nyelvű elitünk leggátlástalanabb része ragadta meg az alkalmat egy jó kis (vagy jó nagy!) harácsolásra, nagybirtoképítésre, belső gyarmatosításra. Vesszen a magyar, a lényeg, hogy a Rákóczi- és hasonló birtok hízzon... Orbán Viktor a legnagyobb magyar belső gyarmatosítók reinkarnációja, talán egy új testben újjászületett Rákóczi György (az I. máris, reméljük, az országát pusztulásba vivő II. lelke nem benne lakozik!), de erről, a "nagy elődök" dicstelen mintaadásáról később írok, vagy itt, vagy a Kitalált Újkoron. 

    Éljen a NER!
    Nagyon jó szöveg Ángyántól: "Ángyán a Fideszről: A patkányt meg kell próbálni kihozni a fényre"
    "...majd hosszasan beszélt a „föld-ügy” és a „trafik-ügy” összefüggéséről. „Ez számomra is világos, látom én ezeket a példákat” – kezd bele Ángyán a párhuzamok vonásába. – „Sok helyen meglepő módon, vagy nem meglepő módon, akik földet kaptak, azok mintha trafikot is kapnának még hozzá.” A politikus egy hosszabb levezetésben rámutatott, hogy azok a személyek, akik a miniszterelnök feleségének üzlettársai, és közösen művelik a földet, földből is és trafikból is „rendesen részesültek”." 
    Ez nem meglepő, ez pontosan így volt a már említett történelmi előkép, a koraújkori és újkori magyar nagybirtok-gründolások idején is, de a lengyeleknél is, a "második jobbágyságnak" nevezett valójában első idején, a belső gyarmatosítás szégyenletes folyamatában. Aki megkaparintotta a földbirtokot, annak járt a mészárszék-fenntartási, malom-üzemeltetési és kocsmatartási jog is, az uradalomnak monopóliuma volt a pálinkafőzésre és mindezen haszonforrásokat kiadták gebonbe zsidó népnyúzó-szakembereknek, mert ők hatékonyabban csinálták, ugyanis erkölcsi (vallási) kötelességük volt a gojt sanyargatni. Ebből lett a Hmelnyickij-féle kozákfelkelés, mint pl. Izrael Sahak professzor könyvéből is tudjuk.

    Tehát logikus lépés lesz a pálinkamonopólium létrehozása és az új földesuraknak adása, ha a történelem tényleg rímel. Furcsa, hogy a dohánymonopólium az egykori magyar, erdélyi nagyuraknak nem jutott eszébe, (vagy csak nem tudok róla?) bár Rákóczi György monopolizálta a marhakivitelt...

    Nincsenek megjegyzések: