2006. augusztus 6.

Szűzbeszéd (szűzbejegyzés)

Kedves Olvasók!
(Kedves Barátaim - gondolom, eleinte elég szűk körű lesz a közönség)

Ezúton továbblépek az Olajcsúccsal és a kapcsolódó egyéb válságokkal, katasztrófákkal és - jó esetben - reménysugarakkal kapcsolatos igehirdetés útján. Eddig csak egyéni honlapomon ( bobkocsaba.ingyenweb.hu ) és szűk körű e-mail címlistám segítségével próbálkoztam a dologgal, a honlapon részben alkalmazva embrionális blog-elemeket is, de belátva a korlátokat, most elindítom a témával kapcsolatos valódi blogomat is, a legegyszerűbb utat választva, egy profi ingyenes blogszolgáltató (a legnagyobb?) segítségével. Nem akarom a szót fecsérelni, remélem, hogy ezzel is hozzájárulhatok, hogy a rohamosan kibontakozó energiaválság kérdésköréről legyenek magyar nyelvű információk is a Hálón. A blog formát többek között a hozzászólások, a konstruktív vita lehetőségének megteremtése mellett választottam egyéni honlapom eddigi monológjai helyett. E téren nyomatékosan kérem a hozzászólókat a felelős, konstruktív, civilizált hozzáállásra, hogy a blogot arra használjuk, amire való, ne értelmetlen szemétgyártásra, gyalázkodásra! Nagy a kontraszt némely angol nyelvű tematikus (többek között konkrétan Olajcsúcs-témájú) blogok hozzászólásainak kulturáltsági és tartalmi színvonala és egyes magyar nyelvű blogok primitívkedései között. Legszívesebben teljesen nyíltsisakos részvételt szeretnék látni, tehát azt, hogy ha én a valódi polgári nevemmel jegyzem a blogot és véleményeimet, akkor lehetőleg a hozzászólók is tegyék ezt. Ezt azonban nem szabom kötelező feltételként, mert a blogvilágban nem általános követelmény és lehetnek sajátos okok, ami miatt valakik számára ez nem célszerű. Használjuk hát ezt és a Világháló nyújtotta sok másik lehetőséget a ránk, emberiségre váró Nagy Válság hírének terjesztésére, környezetünk, barátaink, ismerőseink, a sajtó és a különféle szintű döntéshozók informálására, az általános tudatosság kialakítására, hogy elkezdhessünk végre felkészülni a hihetetlen, példa nélküli változásra, amelybe egyenlőre vakon rohanunk. Munkára fel!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Csaba! Megtisztelve érezve magamat, magamra vettem a megszólítás zárójeles részét. Itt jegyzem meg, jól érzem magam ebben a "közönségben".
Gratulálok a kibontakozáshoz! A felvetéseiddel és elvárásaiddal (felelősségünk
az energiaválsággal kapcsolatos információk közreadásában, termékeny vita, építő és kultúrált hozzászólások stb.)teljes mértékben egyetértek. Vállalom, hogy törekvéseidet a saját eszközeimmel támogatom.Örömmel és bátorítólag megosztom veled és "közönség" más tagjaival a fenntartható családi háztartás és helyi közösség irányában tett erőfeszítéseink eddigi eredményeit. Célunk a helyi adottságok, erőforrások lehető legteljesebb feltárása és mobilizálása, a közjavak (fizikai és szellemi) gyarapítása.
Bízom benne, hogy egyre többen még időben felébrednek és megadják a saját egyéni és közösségi válaszaikat a jelenlegi és a várható körülményekre.
Csaba! Vegyük úgy, hogy elkezdtük, minden jót a folytatáshoz.
Roy

Scala írta...

Szia,
Itt is jártam. Sokat kell tőled tanulnom. Kezdetként az olajcsúcs jelentését, nagyon érdekes és fontos mindez.
Ahogyan a passzív ház elvű építkezés és egy deszt.vízzel működő autó is. Egyetlen gondom, hogy a blogdpotot nem kedvelem, a kommentelést a blog.hu-n szoktam meg.
A témában való felkészültségem és utóbbi ok miatt nem fogok sokat kommentelni, engedelmeddel. :-)